LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 19 Μαΐου 2019 07:15

Eurovision: η Ολλανδία κατέκτησε την πρωτιά στον διαγωνισμό (βίντεο)

“Χαμηλές πτήσεις” για Ελλάδα και Κύπρο. Απογοήτευσε η Μαντόνα στην πολυαναμενόμενη εμφάνισή της. Εντυπωσιακή η Ελένη Φουρέιρα.

AP - EUROVISION - ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΝΤΑΝΚΑΝ ΛΟΡΕΝΣ

Η Ολλανδία με τον Duncan Laurence και το τραγούδι “Arcade”, με 492 βαθμούς, κέρδισε τον 64ο διαγωνισμό της Eurovision και θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει την διοργάνωση του 2020.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία με 465 βαθμούς και την τρίτη θέση η Ρωσία με 369 βαθμούς.

Η Νορβηγία αν και κέρδισε τους τηλεθεατές με 291 βαθμούς δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις, καθώς είχε πολύ χαμηλή βαθμολογία από τις κριτικές επιτροπές.

Με βάση την ψηφοφορία των επιτροπών, πρώτη αναδείχθηκε η Σουηδία με 239 βαθμούς, δεύτερη η Βόρεια Μακεδονία με 237 και τρίτη η Ολλανδία με 231 βαθμούς.

Την βαθμολογία της ελληνικής επιτροπής ανακοίνωσε ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Gus G.

Η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το “Better Love” βρέθηκε στην 21η θέση. Το τραγούδι έγραψε η ίδια μαζί με τον Έλληνα τραγουδοποιό Leon of Athens και τον τραγουδοποιό σκωτσέζικης καταγωγής David Sneddon.

Η Κύπρος με την Τάμτα και το “Replay” έφτασε στην 15η θέση. Το τραγούδι έγραψε ο συνθέτης Άλεξ Παπακωνσταντίνου, γνωστός ως Alex P.

Ίσως η μεγαλύτερη στιγμή του 64ου διαγωνισμού της Eurovision, ακόμα μεγαλύτερη κι από αυτή της ανάδειξης της νικήτριας χώρας ήταν όταν, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στη σκηνή του Εκθεσιακού Κέντρου του Τελ Αβίβ ανέβηκε η Μαντόνα.

Η παγκόσμια ποπ σταρ ερμήνευσε τη διαχρονική επιτυχία της “Like a Prayer”, που φέτος συμπλήρωσε 30 χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορία, και το νέο της single “Future” που συμπεριλαμβάνεται στο νέο της πολυαναμενόμενο άλμπουμ με τίτλο “MADAME X”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουνίου.

Την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους ακολούθησε μία τραγουδιστική σκυταλοδρομία ανάμεσα στην Κοντσίτα Βρουστ, τον Μονς Σέλμερλοβ, την Ελένη Φουρέιρα και τον Βέρκα Σερντούσκα.

AP - EUROVISION - ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑ

Η Κοντσίτα τραγούδησε το “Heroes”, με το οποίο ο Μονς κέρδισε τον διαγωνισμό το 2015, τη σκυτάλη πήρε ο Μονς που τραγούδησε το “Fuego”, η Φουρέιρα με τη σειρά της τραγούδησε “Dancing Lasha Tumbai”, με το οποίο ο Βέρκα εκπροσώπησε το 2007 την Ουκρανία και τέλος ο Βέρκα είπε το “Toy”, με το οποίο η Νέτα κατάφερε πέρυσι να κερδίσει τον διαγωνισμό.

Στο τέλος οι τέσσερις καλλιτέχνες, μαζί με την Γκάλι Ατάρι τραγούδησαν το “Αλληλούια”, με το οποίο το Ισραήλ κέρδισε την Eurovision του 1979. Ακολούθησε η εμφάνιση της Νέτα, η οποία τραγούδησε το νέο της τραγούδι “Nana Banana”.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜάτι - Άρειος Πάγος: Έφεση ζητά η Αδειλίνη για την δικαστική απόφασηΣήμερα 09:55 | Ειδήσεις

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά να ασκηθεί έφεση για τις ποινές στους καταδικασθέντες, αλλά και για την αθώωση των υπόλοιπων κατηγορούμενων.

Πρωτομαγιά – απεργία: Πως θα κινηθούν τα Μέσα ΜεταφοράςΣήμερα 10:42 | Ειδήσεις

Ποια μέσα θα τραβήξουν «χειρόφρενο» και σε ποια οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας.

Λονδίνο: Επίθεση άνδρα με σπαθί κοντά σε σταθμό μετρό (βίντεο)Σήμερα 11:39 | Ειδήσεις

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες από την επίθεση του άνδρα κοντά σε σταθμό μετρό στο Λονδίνο.

Ερυθρά Θάλασσα: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων “χτυπήθηκε” από τους ΧούθιΣήμερα 09:00 | Ειδήσεις

Το εμπορικό πλοίο έγινε στόχος «τριών πυραύλων» και στοχοποιήθηκε επειδή έχει χρησιμοποιηθεί για εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάσχα: Ποιες μέρες είναι αργίες και πώς πληρώνονται12:21Μαδρίτη – Ναδάλ: Ανάσταση… με πρόκριση στους “16”12:07Λονδίνο: Επίθεση άνδρα με σπαθί κοντά σε σταθμό μετρό (βίντεο)11:53Θεσσαλονίκη: Μαθητής Δημοτικού έβγαλε μαχαίρι σε καυγά στο σχολείο!11:40Διαρροή mail - ΣΥΡΙΖΑ: Η Κεραμέως να κληθεί σε ακρόαση στην Βουλή11:27Πάτρα: Συμμορία μαθητών επιτέθηκε σε 13χρονο11:13Πρωτομαγιά – απεργία: Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς11:00Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε πεζούς – 4 τραυματίες σε νοσοκομείο10:47Τηλεθέαση - “Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;”: Πρωτιά τον Απρίλιο10:33“Το Πρωινό” - Δημήτρης Κόκοτας: Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του10:20Μάτι - Άρειος Πάγος: Έφεση ζητά η Αδειλίνη για την δικαστική απόφαση10:06Το ματωμένο “αρχείο” των ρωσικών επιθέσεων στην Ευρώπη09:52Φωτιά στο Μάτι: Επιζώντες και συγγενείς θυμάτων μιλούν στον ΑΝΤ1 για την δικαστική απόφαση (βίντεο)09:39POS: “Ψαλίδι” σε χρεώσεις για 3 χρόνια09:26Ερυθρά Θάλασσα: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων “χτυπήθηκε” από τους Χούθι09:12Καρδίτσα: Έκλεψαν καντήλια και σταυρούς από νεκροταφείο08:59Πρόστιμο 2000 ευρώ γιατί άφησε τον σκύλο του χωρίς νερό 08:46Γεωργία: Βουλευτίνα χτύπησε βουλευτή στο κεφάλι με ένα μπουκάλι νερό (βίντεο)08:33Λάρισα: Αυτοκίνητο χτύπησε άντρα που καθόταν σε παγκάκι πλατείας!08:19“The 2Night Show” - Γουμενίδης: Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα για “να σπάει αβγά”08:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο