LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Μαΐου 2019 11:06

Σάλος για την αναίρεση στο βούλευμα σχετικά με την άδεια στον Κουφοντίνα

O Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είπε “όχι” και η Ξένη Δημητρίου άσκησε η ίδια την αναίρεση.

Κουφοντίνας - επιστροφή - φυλακή - Κορυδαλλός

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αναιρέσει ή όχι το βούλευμα για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Εισηγήτρια ορίστηκε μάλιστα η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η υπόθεση έχει οδηγήσει σε ευρύτερη σύγκρουση νομικών απόψεων, αλλά ακόμα και εντός του Αρείου Πάγου, καθώς αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που είχε χρεωθεί την υπόθεση της τυχόν αναίρεσης του βουλεύματος με το οποίο οι δικαστές του Βόλου είπαν “όχι” στην άδειά του, αρνήθηκε να ασκήσει αναίρεση!

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, η διχογνωμία σε ανώτατο εισαγγελικό επίπεδο έγινε γνωστή από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός είχε χρεωθεί από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, την υπόθεση από τις 15 του μηνός, και χθες το πρωί την επισκέφτηκε στο γραφείο της για να την ενημερώσει πως η γνώμη του ότι δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση.

Σύμφωνα με τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας παραμένει «επικίνδυνος και αμετανόητος» και για το λόγο αυτό  δεν συντρέχουν οι «ουσιαστικές προϋποθέσεις» για να του χορηγηθεί νέα άδεια. Έτσι, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν κατηγορηματικός πως εκτός των νομικών θεμάτων, το «βούλευμα έχει «εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη  συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων».

Κουφοντίνας - επεισόδια

Την άσκησε η ίδια

Μετά την εξέλιξη αυτή, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε η ίδια την αναίρεση του βουλεύματος, επικαλούμενη στο έγγραφο της, τρεις παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που ξεκινούν από το 1993 και φθάνουν ως το 2011 αλλά και την πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ότι και οι πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.

Παράλληλα η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός αναφέρει, ότι το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα για περίπτωση Κουφοντίνα, και επιπλέον προσθέτει ότι αφού δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας, κακώς εισήλθε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.

Άμεση συνεδρίαση

Μάλιστα η άσκηση αναίρεσης ήρθε λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της πληροφορίας πως ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου Βόλου, κυρίως για προληπτικούς λόγους, καθώς υπάρχει εξασθένιση του οργανισμού του.

Η εισαγγελέας, με την αναίρεσή κατά του βουλεύματος, οδηγεί την υπόθεση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφασίσει αν θα ζητήσει εκ νέου κρίση της υπόθεσης ή θα απορρίψει το αίτημα της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σε περίπτωση που αναιρεθεί το βούλευμα θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του πολυισοβίτη κρατούμενου.

Κουφοντίνας

ΝΔ: κανένα σοβαρό δημοκρατικό Κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες

Διαμηνύοντας πως θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες, η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζει πως «Κανένα σοβαρό δημοκρατικό Κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους».

Τη βεβαιότητα του πως οι θεσμοί και η Δικαιοσύνη θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις εξελίξεις της υπόθεσης Κουφοντίνα. Σε δήλωσή του από την Κρήτη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «το κράτος δικαίου, η Δημοκρατία, δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται, πόσο μάλλον από έναν κατά συρροή αμετανόητο δολοφόνο και 30 τραμπούκους που τον υποστηρίζουν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στην Δικαιοσύνη ότι θα σταθούν τελικά στο ύψος των περιστάσεων», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο