LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 16 Μαΐου 2019 07:29

Χουλιαράκης: Στο 4,1% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019

Μέσω δήλωσής του απαντά στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, επικαλούμενος τις προβλέψεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ελλάδα - Πλεόνασμα

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προβλέπει 4,1% του ΑΕΠ πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2019, υπερβαίνοντας έτσι το στόχο κατά 0,6%, υπογραμμίζει σε δήλωσή του προς το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, με αφορμή δηλώσεις που έκανε για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών την Τετάρτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός ζητά από τον κεντρικό τραπεζίτη να διευκρινίσει το πώς οδηγήθηκε στα σχετικά συμπεράσματα.

Ολόκληρη η δήλωση του αν. υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη:

«Σε συνέχεια των δηλώσεων του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος σχετικά με την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών του 2019, έχω την υποχρέωση να επισημάνω τα εξής:

1. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προβλέπει πως το κατά πρόγραμμα πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2019 θα διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο κατά 0,6% και δημιουργώντας αντίστοιχο δημοσιονομικό περιθώριο. Η πρόβλεψη αυτή, αποτυπώνεται στον πίνακα 4 του Προγράμματος Σταθερότητας, όπως κατατέθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 30 Απριλίου.

2. Για την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων, αλλά και τη συμβολή σε ένα νηφάλιο διάλογο, είναι, νομίζω, απαραίτητο να διευκρινισθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, αν τα στοιχεία στα οποία αναφέρεται, αφορούν το σύνολο της Γενικής Κυβέρνησης - στη βάση του οποίου άλλωστε υπολογίζεται το πρωτογενές αποτέλεσμα - ή απλώς τον κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς και αν είναι εκπεφρασμένα σε ταμειακή ή δημοσιονομική βάση», καταλήγει ο Γ. Χουλιαράκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Παραμένουν οι αγρότες στις σήραγγες των Τεμπών08:30Λαμία: Ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους στη Φθιώτιδα08:16Ονδούρα: Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το Κογκρέσο - Τραυματίστηκε βουλευτής08:02Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων - Μικροπροβλήματα στον Αργοσαρωνικό07:47Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπόσχεται αένη υποστήριξη στον Πούτιν 07:33Τροχαίο ατύχημα στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα07:18Στις ΗΠΑ η Ματσάδο - Η συνάντηση με τον Τραμπ07:04Μπλόκα Αγροτών: Σταδιακή άρση από σήμερα των αποκλεισμών, ενόψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό06:50ΑΑΔΕ: Τα 25 σημαντικότερα έργα του 202506:36ΣΑΤΑ: 48ωρη απεργία αποφάσισαν τα ταξί στην Αττική06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης - Ο γνωστός "Γιάγκος Δράκος" της σειράς Λάμψη00:00Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια: Νίκη για τους "πράσινους" στη Euroleague23:56Λαμία: Σταδιακή άρση των αποκλεισμών από τους αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό23:46Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης23:36ΗΠΑ: Η απελευθέρωση κρατουμένων στη Βενεζουέλα είναι ένα παράδειγμα της επιρροής του Τραμπ23:26Missing alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:12Σύνταξη πριν τα 62 χρόνια - Ποιοι έχουν το δικαίωμα;22:58Αγρίνιο: Άνδρας επιτέθηκε στον Δήμαρχο και δάγκωσε υπάλληλο22:44Χαλκιδική: 61χρονος μαχαίρωσε τον 52χρονο συμπέθερό του22:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο