LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 15 Μαΐου 2019 21:55

ΣΕΒ: καθοριστικής σημασίας για την Ελλάδα οι Ευρωεκλογές (εικόνες)

Πρέπει να αναδειχθούν άνθρωποι κατάλληλοι να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα, τόνισαν οι κ. Θόδωρος Φέσσας και Ευάγγελος Μυτιληναίος. 

ΣΕΒ - Ευρωεκλογές

Ενόψει των προσεχών εκλογών για την ανάδειξη των Ελλήνων εκπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας και ο Αντιπρόεδρος κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, παρουσίασαν σήμερα Τετάρτη, 15/5/2019 σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), στην Αθήνα, τις βασικές προτεραιότητες της επιχειρηματικής κοινότητας για την επόμενη περίοδο 2019-2024. Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκε και η καμπάνια του ΣΕΒ #SEV4Europe που τρέχει, ήδη, στο Διαδίκτυο με τίτλο: «Ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

Στη βασική του τοποθέτηση, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, αφού υπενθύμισε πως η ευρωπαϊκή κινητοποίηση του ΣΕΒ έχει ξεκινήσει ήδη από το 1961, υπογράμμισε την ανάγκη ενεργού προσπάθειας για τη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στην ΕΕ, ως τρόπο διασφάλισης και των εθνικών συμφερόντων. Ήδη, ο τότε πρόεδρος Λεωνίδας Κανελλόπουλος είχε δηλώσει το 1961 πως «η σύνδεσή μας με την ΕΟΚ θέτει ολόκληρη την Ελλάδα ενώπιον των προβλημάτων της». Η δήλωση αυτή παραμένει επίκαιρη τόσες δεκαετίες μετά.

Οι 12 προκλήσεις που αναφέρονται στη σημερινή μας παρουσίαση αφορούν στη θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη, στην περίοδο 2019-2024. Όπως η ελληνική γεωργία επιβιώνει χάρις στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (Κοινή Αγροτική Πολιτική), πάρα πολλά  έργα που γίνονται στην Ελλάδα εξαρτώνται επίσης από τα διαρθρωτικά προγράμματα σύγκλισης, όπως το ΕΣΠΑ. Μια από τις πρώτες αποφάσεις την επόμενη περίοδο του Ευρωκοινοβουλίου θα αφορά στη διάθεση των πόρων και είναι τεράστιας σημασίας για την Ελλάδα, καθώς ανέρχονται σε πάνω από 22 δις ευρώ.

ΣΕΒ - Ευρωεκλογές

Τα οφέλη από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ είναι προφανή, τόνισε ο κ. Φέσσας, και η αντιμετώπιση των ανταγωνιστικών πιέσεων και προκλήσεων μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της ΕΕ. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα αρκετά μεγάλη που να στέκεται μόνη της στο παγκόσμιο στερέωμα.  Το 80% των αποφάσεων του ΕΚ εφαρμόζονται νομοθετικά και στην Ελλάδα.  Αυτό σημαίνει πως χρειαζόμαστε Έλληνες Ευρωβουλευτές με γνώσεις και εμπειρία, ώστε να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους.  Τα επόμενα βήματα για, μεταξύ άλλων, την κάλυψη του χάσματος εργασιακών δεξιοτήτων, την ενοποίηση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας, τη βιομηχανία, κλπ. είναι πολύ σημαντικό να είναι στιβαρά και στέρεα. Βασική προτεραιότητα είναι επίσης και ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, στο πλαίσιο της Ψηφιακής Ένωσης. Και ο καλύτερος τρόπος να διασφαλιστούν τα ελληνικά συμφέροντα, είναι η εκλογή Ελλήνων Ευρωβουλευτών άξιων και με αξίες, για μια Ελλάδα ισχυρή, σε μια Ευρώπη που θα προσφέρει ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της».

ΣΕΒ - Ευρωεκλογές

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, στη βασική του τοποθέτηση υπογράμμισε πως οι ευρωεκλογές, όπως κάθε εκλογική διαδικασία, είναι μία κορυφαία πολιτική στιγμή.  Μία κορυφαία δημοκρατική στιγμή, όπου οι πολίτες των 27 χωρών επιλέγουν τους αντιπροσώπους τους, που με τη σειρά τους θα συνδιαμορφώσουν πολιτικές που θα αφορούν το μέλλον μας.

ΣΕΒ - Ευρωεκλογές

Ο ΣΕΒ δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος και εκ του ρόλου του και με ευθύνη επιλέγει να δώσει ώθηση στον πολιτικό διάλογο και γιατί όχι να τον κατευθύνει στα πραγματικά θέματα που θα έπρεπε να καθορίζουν αυτήν την προεκλογική περίοδο.  Διότι, μέσα σε αυτό το ρευστό παγκόσμιο τοπίο, η Ελλάδα οφείλει αφενός να συνδράμει στην αύξηση της ευρωπαϊκής επιρροής και αφετέρου να προωθήσει λύσεις που θα ενισχύουν την πραγματική οικονομική ενοποίηση, προς όφελος όλων των ευρωπαίων πολιτών.  Ειδικά σήμερα, που η Ελλάδα μετά από χρόνια επιδιώκει να σταθεροποιηθεί στις αγορές και να επανακτήσει την προοπτική ανάπτυξης, μπορούμε να συμβάλουμε και να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, για το μέλλον μας.  Για αυτό και κατ’ αρχήν προτρέπω τους Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν στην κορυφαία αυτή δημοκρατική διαδικασία.  Και να συμμετάσχουν με αίσθημα ευθύνης, αναζητώντας τις βέλτιστες προτάσεις για την καλύτερη Ελληνική εκπροσώπηση στα ευρωπαϊκά όργανα. 

ΣΕΒ - Ευρωεκλογές

ΣΕΒ - Ευρωεκλογές

Τη συνέντευξη προλόγισε ο Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα κ. Κωσταντίνος Τσουτσοπλίδης που τόνισε τη θεσμική διάσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  ενόψει των κρίσιμων ευρωπαϊκών εκλογών αλλά και την ανάγκη τοποθέτησης με τεκμηριωμένη άποψη και επιχειρήματα απέναντι σε δημαγωγικές προσεγγίσεις.  Ζητούμενο κατέληξε είναι η, όσο το δυνατόν, υψηλότερη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές.

ΣΕΒ - Ευρωεκλογές

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ – Ζελένσκι: Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στο Μαρ-α-ΛάγκοΣήμερα 09:10 | Ειδήσεις

Την παραμονή της συνάντησης στη Φλόριντα, η Μόσχα έστειλε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δεκάδες πυραύλους να βομβαρδίσουν το Κίεβο και την περιφέρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και αφήνοντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ανοικτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνουΣήμερα 08:39 | Ειδήσεις

Ο Χριστουγεννιάτικος τζίρος του 2025 φτάνει τα 4,5 δισ. ευρώ και δίνει τη «σκυτάλη» στις χειμερινές εκπτώσεις.

Βαρδούσια Όρη: Το smartwatch του ενός ορειβάτη οδήγησε στον εντοπισμό τουςΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 μίλησε ένας φίλος των ορειβατών ο οποίος σχεδίαζε να πάει μαζί τους στα Βαρδούσια όμως τελευταία στιγμή δεν τα κατάφερε. 

Διαγράφονται 280.000 "αιώνιοι" φοιτητές - 35.000 ζήτησαν παράταση σπουδώνΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Η 31η Δεκεμβρίου 2025 είναι η ημερομηνία, κατά την οποία αυτόματα θα διαγραφούν όσοι έχουν ξεπεράσει την ανώτατη χρονική διάρκεια φοίτησης, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαβρόφ: Νόμιμος στόχος ευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Ανέτοιμο το Κίεβο για συνομιλίες09:54Ελάφρυνση δημόσιου χρέους: Στόχος η πλήρης εξόφληση των διμερών δανείων του Α' μνημονίου μία δεκαετία πριν την λήξη09:39Τραμπ – Ζελένσκι: Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στο Μαρ-α-Λάγκο09:25Διαγράφονται 280.000 "αιώνιοι" φοιτητές - 35.000 ζήτησαν παράταση σπουδών09:10Ανοικτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνου08:56Με το βλέμμα στη συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι οι Ευρωπαίοι ηγέτες 08:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Δεκεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14Θεσσαλονίκη: Αγέλη αγριογούρουνων στους δρόμους του Πανοράματος (βίντεο)23:59Παναθηναϊκός: Δυσαρέσκεια για τη... φωτογραφία του Τετέ με τη φανέλα της Γκρέμιο - Παίρνουν «μέτρα»23:44Τροχαίο στην Αχαΐα: Κατέληξε και ο 30χρονος τραυματίας - Η οικογένεια του δώρισε τα όργανα του23:30Βαρδούσια Όρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία ο κοινοτάρχης του Αθανάσιου Διάκου23:16Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο με την GlobiLED23:02Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία22:48Ηρακλής – Πανιώνιος: Εύκολη νίκη κόντρα στον ουραγό22:34Φθιώτιδα: Ουρές χιλιομέτρων σε εθνική οδό και παραδρόμους - "Γολγοθάς" η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)22:20Τέμπη – Πλακιάς: Νέα μηνυτήρια αναφορά για το “μπάζωμα”22:06Κολοσσός Ρόδου – Μύκονος: Σπουδαία νίκη για τους φιλοξενούμενους21:37Βαρδούσια: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Τον αναζητούσαν για να τον ενημερώσουν τον θάνατο του παππού του ενώ ήταν νεκρός21:23ΑΕΚ – Άρης: Η “Ένωση” πήρε το ντέρμπι21:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο