LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Μαΐου 2019 09:20

Καρέ-καρέ η επίθεση του “Ρουβίκωνα” στην κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη (βίντεο)

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης. Μήνυμα αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα. Η ανάρτηση του Τζέφρι Πάιατ και η καταδίκη από το Υπ.Εξωτερικών.

Επίθεση - Ρουβίκωνας - σπίτι του Αμερικανού πρέσβη

Στόχος καταδρομικής επίθεσης από μέλη του “Ρουβίκωνα” έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες η κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.

Μία ομάδα περίπου 10 ατόμων, προσέγγισε το σημείο με δίκυκλα και αφού έριξε μπογιές στην περίφραξη της κατοικίας, εξαφανίστηκε με μεγάλη ταχύτητα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει οκτώ προσαγωγές υπόπτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η τρίτη φορά που το σπίτι του Πρέσβη των ΗΠΑ γίνεται στόχος επίθεσης.

Επίθεση - Ρουβίκωνας - σπίτι του Αμερικανού πρέσβη

Με ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο “Ρουβίκωνας” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο από την καταδρομική επιχείρηση και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τζέφρι Πάιατ: η καταστροφή περιουσίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία

«Καλημέρα, ξύπνησα με έναν ακόμη παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από την κατοικία και θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τις ελληνικές Αρχές για την τιμωρία των ενόχων, σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή περιουσίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.

Τζέφρι Πάιατ - tweet

Μπογιές - σπίτι - Τζέφρι Πάιατ

Τηλεφωνική επικοινωνία Κατρούγκαλου-Πάιατ

Την καταδίκη του «με τον εντονότερο τρόπο» εκφράζει το Υπουργείο Εξωτερικών «για το περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του πρέσβη της φίλης χώρας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

«Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μπογιές - σπίτι - Τζέφρι Πάιατ

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Για το περιστατικό, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, στον οποίο εξέφρασε την συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης και τον ενημέρωσε για όλες τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι ελληνικές Αρχές.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, σε ανακοίνωση της, υπογράμμισε ότι η σημερινή Κυβέρνηση έχει ως δόγμα της, "την μηδενική ανοχή στη βία".

Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον ΑΝΤ1: Συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές Αρχές για τον εντοπισμό των δραστών

Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό των μελών του Ρουβίκωνα που βανδάλισαν την οικια του Αμερικανού πρέσβη, σύμφωνα  με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρντμεντ.  

Σε ερώτηση του ΑΝΤ1  για το πως σχολιάζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ  την  καταδρομική επίθεση μελών του Ρουβίκωνα στην οικία του Αμερικανού πρέσβη,Τζέφρι Πάιατ με μπογιές και καπνογόνα, o εκπρόσωπος του απάντησε: “Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η κατοικία του Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα βανδαλίστηκε χθες το βράδυ. Η πρεσβεία συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές για να εντοπίσει τους δράστες και να τους φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία”.

Νέα Δημοκρατία: η ανοχή είναι συνενοχή

«Επίθεση σε σπίτι πρέσβη. Νέα επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Καταδρομικές επιθέσεις του “Ρουβίκωνα”. Καμένα αυτοκίνητα δημοσιογράφων. Γιάφκες στα Πανεπιστήμια. Πορείες συμπαράστασης στον Κουφοντίνα. Θα σας το πούμε απλά κ. Τσίπρα: Η ανοχή είναι συνενοχή», υπογραμμίζει η ΝΔ απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό.

Πάνος Καμμένος: προβοκάτορες ανθέλληνες ασχημονούν, οφείλουμε να αντιδράσουμε

«Την ώρα που οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα σε όλα τα μέτωπα και ο Αμερικανός Πρέσβης μαζί με την ομογένεια και φιλέλληνες πολιτικούς στην Ουάσιγκτον κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν στην έξοδο από την κρίση, προβοκάτορες ανθέλληνες ασχημονούν. Οφείλουμε να αντιδράσουμε», έγραψε στο Twitter o Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Θεοδωράκης: ο Πάιατ είναι φίλος της Ελλάδας

«Ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ είναι φίλος της Ελλάδας και κανένας κουκουλοφόρος, όπως και κανένα κατακάθι της δημοσιογραφίας ή του διαδικτύου, δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Οι Υπουργοί να πάψουν να είναι γραφικοί σχολιαστές και να προστατεύσουν τη χώρα από τους βανδάλους που γελοιοποιούν το κράτος», ανέφερε μέσω Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Η καταδρομική επίθεση στην κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη σημειώθηκε λίγες ώρες μετά το μπαράζ των επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο… όνομα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται πως σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης μετά την πορεία αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα, από αντιεξουσιαστές που διαμαρτύρονται για τη μη χορήγηση άδειας στον εκτελεστή της “17 Νοέμβρη”.

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι δράστες προσέγγισαν από τις οδούς Διδότου και Βαλτετσίου και πέταξαν δεκάδες μολότοφ στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι τους απώθησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Τοπικά Νέα

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο