LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Μαΐου 2019 13:00

“Καμπανάκι” Εισαγγελέων στην Κυβέρνηση για τον νέο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Η προειδοποίηση των “Λειτουργών της Θέμιδας” προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την αποφυγή “παρακάμψεων”.

αρειος παγος

«Ενόψει της επικείμενης προαγωγής στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος διακηρύσσει σθεναρά ότι η πλήρωσή της επιβάλλεται να γίνει, ως τείνει να παγιωθεί, με επιλογή από τους υπηρετούντες Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, λόγω της αυτοτέλειας και της θεσμικής ανεξαρτησίας του Εισαγγελικού Θεσμού στην οργάνωση και λειτουργία της Πολιτείας, αλλά και του διακριτού ρόλου του κλάδου στην απονομή της Δικαιοσύνης», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας.

Όπως τονίζεται, «η τυχόν προτίμηση της από το Σύνταγμα διαζευκτικής επιλογής για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τα μέλη του Αρείου Πάγου, πλήττει καίρια την ομοίως συνταγματικά κατοχυρωμένη πλήρη ισοτιμία μεταξύ Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών αλλά και το εισαγγελικό γόητρο, καθώς η προαγωγή στην εν λόγω θέση αποτελεί τη θεμιτή υπηρεσιακή κορύφωση κάθε Εισαγγελικού λειτουργού και ιδίως των αξίων για την πλήρωσή της Αντεισαγγελέων Αρείου Πάγου».

Σημειώνεται, ότι όπως ανακοίνωσε το Υπ. Δικαιοσύνης σήμανε πρόωρα, όπως καταγγέλει η αντιπολίτευση, την εκκίνηση της διαδικασίας για την πλήρωση των θέσεων στην ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Στις 30 Ιουνίου 2019, αποχωρούν από το δικαστικό σώμα, λόγω συνταξιοδότησης, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, όπως και άλλι ανώτατοι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπ. Δικαιοσύνης, «με πράξεις υπουργικού συμβουλίου, κατόπιν εισηγήσεων του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, ξεκίνησε η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τη νομοθεσία διαδικασία προεπιλογής ανωτάτων δικαστικών λειτουργών για τον ορισμό προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τριών αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας ενώ το ίδιο εν συνεχεία θα ακολουθηθεί και για τις θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου».

Όπως επισημαίνεται, η διαδικασία για την κάλυψη των κενών θέσεων που θα δημιουργηθούν «θα συνεχιστεί, όπως προβλέπεται, με τη γνώμη της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, μετά από ακρόαση των προεπιλεγέντων και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προαγωγή στις θέσεις αυτές μετά από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο