LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Μαΐου 2019 13:00

“Καμπανάκι” Εισαγγελέων στην Κυβέρνηση για τον νέο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Η προειδοποίηση των “Λειτουργών της Θέμιδας” προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την αποφυγή “παρακάμψεων”.

αρειος παγος

«Ενόψει της επικείμενης προαγωγής στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος διακηρύσσει σθεναρά ότι η πλήρωσή της επιβάλλεται να γίνει, ως τείνει να παγιωθεί, με επιλογή από τους υπηρετούντες Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, λόγω της αυτοτέλειας και της θεσμικής ανεξαρτησίας του Εισαγγελικού Θεσμού στην οργάνωση και λειτουργία της Πολιτείας, αλλά και του διακριτού ρόλου του κλάδου στην απονομή της Δικαιοσύνης», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας.

Όπως τονίζεται, «η τυχόν προτίμηση της από το Σύνταγμα διαζευκτικής επιλογής για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τα μέλη του Αρείου Πάγου, πλήττει καίρια την ομοίως συνταγματικά κατοχυρωμένη πλήρη ισοτιμία μεταξύ Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών αλλά και το εισαγγελικό γόητρο, καθώς η προαγωγή στην εν λόγω θέση αποτελεί τη θεμιτή υπηρεσιακή κορύφωση κάθε Εισαγγελικού λειτουργού και ιδίως των αξίων για την πλήρωσή της Αντεισαγγελέων Αρείου Πάγου».

Σημειώνεται, ότι όπως ανακοίνωσε το Υπ. Δικαιοσύνης σήμανε πρόωρα, όπως καταγγέλει η αντιπολίτευση, την εκκίνηση της διαδικασίας για την πλήρωση των θέσεων στην ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Στις 30 Ιουνίου 2019, αποχωρούν από το δικαστικό σώμα, λόγω συνταξιοδότησης, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, όπως και άλλι ανώτατοι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπ. Δικαιοσύνης, «με πράξεις υπουργικού συμβουλίου, κατόπιν εισηγήσεων του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, ξεκίνησε η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τη νομοθεσία διαδικασία προεπιλογής ανωτάτων δικαστικών λειτουργών για τον ορισμό προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τριών αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας ενώ το ίδιο εν συνεχεία θα ακολουθηθεί και για τις θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου».

Όπως επισημαίνεται, η διαδικασία για την κάλυψη των κενών θέσεων που θα δημιουργηθούν «θα συνεχιστεί, όπως προβλέπεται, με τη γνώμη της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, μετά από ακρόαση των προεπιλεγέντων και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προαγωγή στις θέσεις αυτές μετά από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα καθίσταται κόμβος τροφοδοσίας της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης με αμερικανικό LNGΣήμερα 14:39 | Ειδήσεις

Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ζελένσκι, μετά τη συνάντησή τους.

Βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία συλλαμβάνει την πολυμελή εγκληματική οργάνωση με τις τηλεφωνικές απάτεςΣήμερα 13:53 | Ειδήσεις

Εκμεταλλευόμενοι τις φιλικές και συγγενικές σχέσεις με άτομα στην επαρχία, τους ανέθεταν έναντι αμοιβής να μεταβαίνουν σε όλη την επικράτεια δρώντας ως εισπράκτορες για λογαριασμό της οργάνωσης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο αγροτικός κόσμος έχει κεντρικό ρόλο στο σχέδιό μας για την ανάπτυξη της χώραςΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Τι έθεσε στο επίκεντρο ο Πρωθυπουργός στη νέα κυριακάτικη ανάρτησή του.

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ουκρανία μπορεί να στηρίζεται στην ΕλλάδαΣήμερα 14:28 | Ειδήσεις

Τι συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη συνάντησή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΝΔ για τον θάνατο του Δημήτρη Σταμάτη: Υπηρέτησε την πατρίδα και την παράταξη με αφοσίωση και εντιμότητα16:32Συναγερμός για την εξαφάνιση 55χρονου16:18Γιώργος Μπαντής για Καρέτσα-Τεττέη: Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο αντιρατσιστικό κίνημα16:04Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ευχαριστούμε την Ελλάδα για την στήριξη στον αγώνα της Ουκρανίας15:50Υπεγράφη η ενεργειακή συμφωνία Ελλάδας - Ουκρανίας15:36Δεν έχει τέλος η διένεξη ΒΒC με τον Ντόναλντ Τραμπ 15:22Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην οδό Αγίων Πάντων - Δύο άτομα στο νοσοκομείο15:08Βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία συλλαμβάνει την πολυμελή εγκληματική οργάνωση με τις τηλεφωνικές απάτες14:54Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα καθίσταται κόμβος τροφοδοσίας της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης με αμερικανικό LNG14:40Κυριάκος Μητσοτάκης σε Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ουκρανία μπορεί να στηρίζεται στην Ελλάδα14:34Συλλήψεις για παράνομη ανάθεση διοίκησης λάντζας στο Πέραμα14:20Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)14:06Πέθανε ο Δημήτρης Σταμάτης, πρώην Υπουργός και Βουλευτής της ΝΔ - Το συγκινητικό μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά13:52Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Ευχαριστούμε για την στήριξη στον ενεργειακό τομέα13:38Ιαπωνία : Εξερράγη το ηφαίστειο Σακουρατζίμα - Ακυρώθηκαν πτήσεις λόγω της ηφαιστειακής τέφρας13:24Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Θα σπάσουμε την ανοχή στην Κρήτη13:10Έφτασε στην Αθήνα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι12:56Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν αύριο από τις 2 το μεσημέρι12:42Άγριο μαχαίρωμα στο Μουζάκι: Τρεις τραυματίες έξω από μπαρ12:28Τουρκία: Ο Χακάν Φιντάν για το Κυπριακό, τις τουρκοαμερικανικές σχέσεις και το ρόλο της Τουρκίας στη Γάζα12:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο