LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 14 Μαΐου 2019 09:00

Ηλιόπουλος στον ΑΝΤ1: είμαι έτοιμος να τσακωθώ για τον Δήμο Αθηναίων

Τι είπε ο τέως Υφ. Εργασίας για την υποψηφιότητα του και την βούληση να «σπάσει αυγά»  για να αλλάξει η εικόνα της πρωτεύουσας. Η εκτίμηση του για τον β΄ γύρο.

 Νάσος Ηλιόπουλος - ΑΝΤ1

«Ήταν συνειδητή επιλογή να φύγω από το Υπ. Εργασίας και να διεκδικήσω τον Δήμο, είναι πολύ τιμητικό να μπορείς να εργαστείς για την πόλη στην οποία έχεις γεννηθεί και έχεις μεγαλώσει», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Όπως επεσήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, «καρφώνοντας» μερικούς από τους αντιπάλους του, είπε «είχα το πλεονέκτημα ότι κυκλοφορώ τριάντα χρόνια στην Αθήνα και αυτό το πλεονέκτημα φαίνεται».

«Αντικειμενικά στην Αθήνα το πολιτικό ερώτημα «από ποιο κόμμα στηρίζεσαι;», δεν το αποφεύγεις. Όμως αυτοδιοίκηση σημαίνει ρίζες με έναν τόπο, δεν είναι ένα επάγγελμα που μπορείς να το κάνεις οπουδήποτε στην Ελλάδα. Εγώ προέρχομαι από μια γειτονιά της Αθήνας, που μάλιστα είναι και υποβαθμισμένη», ανέφερε.

‘Όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος στον ΑΝΤ1, «μπορεί να συζητάμε για τα πάρκα, τις παιδικές χαρές, το πράσινο. Αυτό είναι μια πόλη, αλλά κυρίως είναι οι άνθρωποι. Είναι λογικό όταν κάποιος μιλάει για 7ήμερη εργασία να απασχολεί τον κόσμο. Όμως η ένταση στην κεντρική πολιτική σκηνή, δεν είναι αντίστοιχη στον κόσμο κι όταν όλη την ημέρα γυρίζεις και συνομιλείς με πολίτες, σου λένε αυτά που πραγματικά τους απασχολούν, όπως πχ. η Ασφάλεια».

«Πάρα πολύς κόσμος δεν πιστεύει πλέον ότι η Αθήνα έχει την δυνατότητα να αλλάξει. Πολλοί από όσους ζητούν στα όρια μου λένε «ήθελα να μένω μερικά στενά πιο πάνω, για να ανήκω στον γειτονικό Δήμο, επειδή πχ. είναι πιο καθαρός ή για θέματα Ασφάλειας», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν αξιοποίησε τα κονδύλια που διέθετε για να εκτελέσει το τεχνικό του πρόγραμμα και να γίνουν έργα στην πόλη, προσθέτοντας ότι υπήρχαν και σημαντικά ποσά για την καθαριότητα στην πρωτεύουσα, όμως από τα 140 εκ. ευρώ δαπανήθηκαν τα 50 εκ. ευρώ.

«Δεν μπορεί να τα έχεις καλά με όλους. Πρέπει να είσαι Δήμαρχος Αθηναίων πρέπει να σπάσεις αυγά και να τσακωθείς με διάφορους και με συμφέροντα κι εγώ είμαι έτοιμος να τσακωθώ», είπε, επισημαίνοντας ότι σημασία έχει να είναι αποτελεσματικός και όχι απαραίτητα «νταής και φωνακλάς στις δημόσιες τοποθετήσεις σου».

Σε ότι αφορά την έκβαση των εκλογών, εκτίμησε ότι θα υπάρξει β΄ γύρος στις εκλογές για τον Δήμο Αθηναίων, στον οποίο θα αναμετρηθεί ο ίδιος με τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και αναφέρθηκε τόσο στην υποψηφιότητα του, όσο και στον Δημήτρη Κουφοντίνα.  

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίσηΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Φόβους για επέκταση της κρίσης με επίκεντρο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ. Τι ζήτησαν από όλες τις πλευρές.

“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)Σήμερα 10:35 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στον Γιώργο Αυτιά. Τι είπε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομογένεια, τον γάμο του και τις αναφορές στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη που προκάλεσαν αίσθηση.


 

Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο τηςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε η γυναίκα, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άμεσα έλαβε γνώση η Δικαιοσύνη, που ανέλαβε δράση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Καλάθι των νονών”: Πότε κάνει πρεμιέρα 11:19“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)11:05Αχαΐα – Καταγγελία: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε το βίντεο στο TikTok10:52“Το Πρωινό” - Παπανώτας: Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική (βίντεο)10:38Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο της 10:25“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58Νίσυρος: Κατήγγειλε παρενόχληση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση (βίντεο)09:45Ελληνουτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)09:31ΟΗΕ – Παλαιστίνη: Γιατί είναι “καταδικασμένο” το αίτημα ένταξής της09:18Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)09:04“The 2night Show” – Βιβή Αναστασιάδου: Η ζωή στη Θεσσαλονίκη, το διαζύγιο και η αγάπη για τα παιδιά της (βίντεο)08:51Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου08:37“The 2night Show” – Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Η μετανάστευση, το παρατσούκλι και το… “ευχάριστο ατύχημα” (βίντεο)08:24Conference League: Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την Ιστορία08:10Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίση07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο