LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Μαΐου 2019 06:26

Πυρπόλησαν το αυτοκίνητο της Μίνας Καραμήτρου (βίντεο)

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου που ήταν σταθμευμένο στο υπαίθριο πάρκινγκ πολυκατοικίας. Τι δήλωσε η ίδια στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Εμπρηστική επίθεση - Μίνα Καραμήτρου

Άγνωστοι έβαλαν τα ξημερώματα της Τρίτης φωτιά στο αυτοκίνητο της αστυνομικής συντάκτριας Μίνας Καραμήτρου, στου Παπάγου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο υπαίθριο πάρκινγκ της πολυκατοικίας, όπου διαμένει η δημοσιογράφος. 

Ευτυχώς η φωτιά έγινε αμέσως αντιληπτή και παρότι τύλιξε το αυτοκίνητο, όπως φαίνεται και σε βίντεο ντοκουμέντο, δεν πρόλαβε να εξαπλωθεί.


Καραμήτρου - αυτοκίνητο - φωτιά

Εμπρηστική επίθεση - Μίνα Καραμήτρου

Εμπρηστική επίθεση - Μίνα Καραμήτρου

Μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" και τον Γιώργο Παπαδάκη, η Μίνα Καραμήτρου είπε ότι ευτυχώς οι γείτονες αντιλήφθηκαν την φωτιά και κινητοποιήθηκαν άμεσα, ώστε να μην επεκταθεί στα διαμερίσματα. 

Όπως είπε η Μίνα Καραμήτρου οι αστυνομικοί πιστεύουν πως πρόκειται για μήνυμα που σχετίζεται με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ωστόσο τόνισε πως η ίδια δεν εκφοβίζεται από τέτοια περιστατικά.

Εν τω μεταξύ, λίγο αργότερα ομάδα κουκουλοφόρων πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση στο ΑΤ Καισαριανής.

Πηγή: CNN.GR

 Αντιδράσεις των πολιτικών

«Σε μια δημοκρατική κοινωνία η ελευθερία του Τύπου, την οποία η Μίνα Καραμήτρου υπηρετεί, είναι αδιαπραγμάτευτη. Η στοχοποίησή της, όπως και η άθλια ενέργεια εναντίον της, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα και οι δράστες θα λογοδοτήσουν», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τζανακόπουλος - tweet

«Οι δημοσιογράφοι καθημερινά κάνουν τη δουλειά τους με προσήλωση στην ανεξαρτησία και την αντικειμενική πληροφόρηση. Αυτό κάνει και η Μίνα Καραμήτρου. Η ελευθερία του Τύπου δεν φιμώνεται. Οι δράστες θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό της στο Twitter η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Όλγα Γεροβασίλη - Twitter

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «καταδικάζει τον εμπρησμό του αυτοκινήτου και τη στοχοποίηση της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου.  Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές και οι δράστες  να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Σχολιάζοντας τα δυο περιστατικά ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, δήλωσε ότι «τα έκτροπα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες από υποστηρικτές του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνα, δεν είναι παρά η φυσιολογική κατάληξη της πολιτικής “στοργής” που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε ανθρώπους που ανοιχτά και διαρκώς απειλούν τη δημόσια ασφάλεια και, τελικά, τη δημοκρατία. Ως εκ τούτου, την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στο εξής θα την έχουν όχι μόνο το υπουργικό δίδυμο του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας».

Με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ «καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου. Αυτή η ενέργεια όχι μόνο στρέφεται ενάντια στο έργο των δημοσιογράφων, αλλά ρίχνει νερό στο μύλο όσων έχουν συμφέρον από τον αποπροσανατολισμό και την ενίσχυση του κλίματος αστυνομοκρατίας και καταστολής».

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση κατά της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Νίκος Μαυραγάνης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «εκφράζει τη συμπαράστασή του στη συνάδελφο Μίνα Καραμήτρου, συντάκτρια του αστυνομικού ρεπορτάζ  και καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε από «αγνώστους», οι οποίοι πυρπόλησαν σήμερα τα ξημερώματα το αυτοκίνητό της. Οι ενέργειες αυτής της μορφής στρέφονται κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, καθώς οι δράστες, μέσω του εκφοβισμού, επιχειρούν, να περιορίσουν την ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών και να οδηγήσουν τους δημοσιογράφους στην αυτολογοκρισία. Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και η εμπέδωση της ασφάλειας στους πολίτες αυτής της χώρας, αλλά και στους λειτουργούς της ενημέρωσης θα πρέπει να είναι πρωταρχικό καθήκον κάθε ευνομούμενης πολιτείας και για το λόγο αυτό καλούμε τις Αρχές να επιτελέσουν το έργο τους και να αποκαλύψουν αμέσως τους δράστες.  Δηλώνουμε κατηγορηματικά, όμως, ότι η βία, οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν θα κλείσουν τα στόματα των συναδέλφων. Θα συνεχίσουν απτόητοι να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό και να εκφράζουν την άποψή τους με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, χωρίς κανένα φόβο να τους εμποδίζει.  Τέλος, η ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει, για την επίθεση κατά της συναδέλφου, τη  Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων προκειμένου να λάβουν γνώση και να καταγγείλουν το γεγονός».  

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Σήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να περιοριστεί η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο