LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 13 Μαΐου 2019 20:31

Ο αόρατος μανδύας του Χάρι Πότερ μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

Ρώσοι επιστήμονες παρουσίασαν μια νέα τεχνολογία μέσω της οποίας δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί και ο μανδύας του αγαπημένου μάγου που σε κάνει αόρατο!

Μαγικός μανδύας - Χάρι Πότερ

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Φυσικομαθηματικής της Μόσχας παρουσίασαν μια νέα τεχνολογία μέσω της οποίας μπορούν να παράγουν διμερή υλικά από ουσίες που δεν εντάσσονται στην κατηγορία αυτή των διμερών υλικών, δείχνοντας πως μέσω της τεχνολογίας αυτής παράγεται μια υπερ-λεπτή ταινία χρυσού πάχους ίσου με μια μονάδα νανομέτρου (nm). Εν συνεχεία αυτές οι ταινίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εύκαμπτων και διαφανών ηλεκτρονικών, χωρίς να αποκλείουν ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα και ο μαγικός μανδύας του Χάρι Πότερ!

«Οι Ρώσοι ερευνητές έδειξαν για παράδειγμα με τον χρυσό πως μπορούν να ληφθούν ψευδοδιμερή υλικά που δεν ανήκουν στην κατηγορία των διμερών υλικών…Οι επιστήμονες επισημαίνουν την έξοχη ηλεκτρική αγωγιμότητα των υπερ-λεπτών ταινιών του χρυσού πάχους μόλις μια μονάδας νανομέτρου και προτείνουν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εύκαμπτων και διαφανών ηλεκτρονικών. Τα διμερή μέταλλα μας φέρνουν πιο κοντά και στην εμφάνιση μιας νέας κατηγορίας οπτικών υλικών, οι δυνατότητες των οποίων στην διαχείριση του φωτός θα βοηθήσει στο να δημιουργηθούν οι πιο απίθανες τεχνολογίες, για παράδειγμα να γίνει πραγματικότητα ο μαγικός μανδύας του Χάρι Πότερ που σε κάνει αόρατο», αναφέρει η ανακοίνωση του Ινστιτούτου Φυσικομαθηματικής της Μόσχας

Η ανακάλυψη του γραφενίου, του πρώτου διμερούς υλικού, σηματοδότησε την δημιουργία νέων τομέων έρευνας στην επιστήμη, στην τεχνολογία αλλά ακόμη και στον κόσμο των νέων υλικών. Σήμερα είναι πλέον γνωστά περισσότερα από εκατό διμερή υλικά, που έχουν μοναδικές ιδιότητες, χάρη στις οποίες βρίσκουν εφαρμογή στον τομέα της βιοϊατρικής, της ηλεκτρονικής και της αεροδιαστημικής. Όλα τα γνωστά διμερή υλικά ανήκουν στην κατηγορία των στρωματωδών κρυστάλλων, χαρακτηρίζονται από αδύναμη σχέση μεταξύ των στρωμάτων και μια ισχυρή σχέση εντός του στρώματος. Η αποκόλληση ενός τέτοιους στρώματος δεν είναι δύσκολο να γίνει, αφού για παράδειγμα ο διαχωρισμός του γραφενίου από τον γραφίτη έγινε με σελοτέιπ!

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Φυσικο-μαθηματικής της Μόσχας ξεκίνησαν την έρευνα τους από την υπόθεση ότι τα διμερή υλικά μπορεί να ληφθούν στην επιφάνεια άλλων διμερών υλικών. Στις έρευνες τους χρησιμοποίησαν ως ένα τέτοιο υλικό το διμερές δισουλφίδιο του μολυβδαινίου. Είναι γνωστό ότι ο χρυσός αλληλεπιδρά πολύ άσχημα με όλα σχεδόν τα υλικά , αλλά με τις ενώσεις θείου μπορεί να δημιουργήσει σταθερές χημικές ενώσεις. Αποδείχθηκε ότι η προσθήκη ενός μόνο στρώματος δισουλφιδίου του μολυβδαινίου ήταν αρκετά για να ληφθούν εξαιρετικά λεπτές και λείες ταινίες.

Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι η μέθοδος τους είναι καθολική, καθώς σε οποιαδήποτε επιφάνεια ανεξαρτήτων των ιδιοτήτων της μπορεί να τοποθετήσεις μονοστρωματικό δισουλφιδίο του μολυβδαινίου και να λάβεις μια υπέρ-λεπτή και υπέρ- λεία ταινία μετάλλου. Τα υπέρ-λεπτά ηλεκτρόδια όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο στην ανακοίνωση του, μπορούν να αποτελέσουν την τεχνολογική προϋπόθεση για την δημιουργία υψηλής απόδοσης συστημάτων διεπαφής νευρωνικών δικτύων με υπολογιστές και να συμβάλλουν στο να επιλυθούν μια σειρά ιατρικά προβλήματα.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”Χθες 23:11 | Ειδήσεις

Θρήνος στην Κρήτη για την γυναίκα που κατέρρευσε στον δρόμο, μπροστά στο μικρό παιδί της, με το οποίο βγήκαν βόλτα για να του αγοράσει λαμπάδα...

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)Χθες 21:52 | Ειδήσεις

Ανείπωτος θρήνος για τον 23χρονο Γιάννη που "έσβησε" στην άσφαλτο την Μεγάλη Πέμπτη. Τι "'έλεγε" η μαντινάδα που είχε αναρτήσει στα social media.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα23:34Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο