LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 13 Μαΐου 2019 18:01

Σφοδρή κόντρα στην Βουλή για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος

Επίθεση από βουλευτές της αντιπολίτευσης δέχτηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού με αφορμή την σχετική τροπολογία.

Super League - σούπερ λιγκ

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη και την Αντιπολίτευση, με αφορμή την τροπολογία για την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου από την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Στη νέα ρύθμιση, που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και αφορά την κύρωση της σύμβασης για το διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, το οποίο θα ψηφιστεί σήμερα, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι σε επαγγελματικό επίπεδο θα υπάρχουν η Σούπερ Λίγκ 1, η Σούπερ Λίγκ 2, η Football League και η Eρασιτεχνική Γ' Εθνική κατηγορία. Στις δύο πρώτες κατηγορίες οι συμμετέχουσες ομάδες πρέπει να είναι ΠΑΕ, ενώ στις ομάδες που εξασφάλισαν την άνοδο στη Football League δίνεται περιθώριο 30 ημερών από την ημερομηνία επικύρωσης της βαθμολογίας και με ποινή αποβολής, προκειμένου να μετατραπούν σε ΠΑΕ.

Απαντώντας στην επίθεση που δέχτηκε από βουλευτές της Αντιπολίτευσης, ο κ. Βασιλειάδης αντέτεινε ότι «η τροπολογία αφορά συνολικά την αναδιάρθρωση των νέων κατηγοριών στο ποδόσφαιρο με τη θέσπιση νέων κανόνων για να έχουμε βιώσιμες επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες και να μην ξαναζήσουμε τα φαινόμενα που ζήσαμε και να φεύγουν στη μέση του πρωταθλήματος».

«Τον αριθμό των ομάδων για κάθε κατηγορία αποφασίζει η ΕΠΟ και όχι η Πολιτεία. Εμείς επικυρώνουμε τη συζήτηση που ξεκίνησε το καλοκαίρι με την Ομοσπονδία. Η ρύθμιση τελεί υπό την έγκριση και της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και πιστεύουμε ότι βοηθά να λύσουμε προβλήματα. Είναι αποκλειστικό θέμα της ΕΠΟ να περιορίσει τις αδικίες», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.

Από τη ΝΔ, τόσο ο Χρήστος Μπουκώρος όσο και η Άννα Καραμανλή, κατηγόρησαν την κυβέρνηση για προχειρότητα και τόνισαν ότι νομοθετώντας σήμερα η κυβέρνηση, μετά το πέρας του πρωταθλήματος, τινάζει στον αέρα τον προϋπολογισμό των επαγγελματικών ομάδων στο ποδόσφαιρο. «Πετάτε το μπαλάκι στην ΕΠΟ. Οι ομάδες που είναι στη μεγάλη κατηγορία εγκλωβίζονται. Είναι η επιτομή της προχειρότητας», τόνισε ο κ. Μπουκώρος.

«Στα τέσσερα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, και τώρα των προθύμων, δεν έχει διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα όπως του αξίζει. Τι θα γίνει στις μικρές ομάδες που δεν προβιβάστηκαν; Χάνουν μία κατηγορία. Είναι στο πόδι η αναδιάρθρωση. Ήδη, ο ΠΑΣ Γιάννενα έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Είναι αυτό κανονικότητα;», ανέφερε η κ. Καραμανλή.

Αρνητικός εμφανίστηκε και ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Βασίλης Κεγκέρογλου, που χαρακτήρισε την τροπολογία «γονατογράφημα» και υποστήριξε ότι εκβιάζονται με αυτό τον τρόπο οι επαγγελματικοί φορείς του ποδοσφαίρου. «Δεν δίνει λύση η ρύθμιση, αντίθετα θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από ό,τι θα λύσει και για αυτό εμείς την καταψηφίζουμε», πρόσθεσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, παρατήρησε ότι, εφόσον είχε ληφθεί η απόφαση από τον Αύγουστο, θα έπρεπε η ρύθμιση να έρθει σε κανονικό νομοσχέδιο και όχι σε κύρωση ως τροπολογία χωρίς να ακουστούν οι φορείς.

«Όλοι γνώριζαν από πέρυσι πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα κατέβουν. Αν ρωτάτε την προσωπική που γνώμη πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχουν 3 κατηγορίες των 10 ομάδων. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Λίγκα ζήτησαν να γίνει μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Χωρίς την αναδιάρθρωση, με την παλιά δομή, στην Α΄ Εθνική θα ανέβαιναν 4 ομάδες και όχι 8», αντέτεινε ο κ. Βασιλειάδης, ενώ απαντώντας στην κ. Καραμανλή σημείωσε: «Λέτε ότι εμείς με ό,τι καταπιανόμαστε γίνεται πρόβλημα. Άλλοι με ό,τι καταπιάνονται γίνεται παράγκα, κ. Καραμανλή».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αττική: Σε ποιους Δήμους θα παραμείνουν κλειστά, εκτάκτως, τα σχολεία09:02Πειραιάς: Όχημα έχασε τον έλεγχο κι έπεσε στο λιμάνι08:48Ρωσία: Προειδοποιεί για αντίποινα σε περίπτωση κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων 08:34Γλυφάδα: Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια (βίντεο)08:20Κίνηση στους δρόμους: Χάος σε κέντρο και Κηφισό προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση08:06Τζουμέρκα: Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία - "Ανά 100 μέτρα υπάρχει κατολίσθηση", λέει κάτοικος στο Καλημέρα Ελλάδα07:52Περιστέρι: Φωτιά σε διαμέρισμα - Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα07:38Τυμπάκι: Κλειστά το Γυμνάσιο και το Λύκειο για την κηδεία του 19χρονου Ραφαήλ07:24Λευκός Οίκος: Πέθανε η εθνοφρουρός που τραυματίστηκε από πυροβολισμούς07:10Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ: 94 νεκροί και 76 τραυματίες06:56Προϋπολογισμός 2026: Μετατίθεται κατά μία μέρα η συζήτηση και ψήφιση του06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:14Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο