LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 13 Μαΐου 2019 18:01

Σφοδρή κόντρα στην Βουλή για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος

Επίθεση από βουλευτές της αντιπολίτευσης δέχτηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού με αφορμή την σχετική τροπολογία.

Super League - σούπερ λιγκ

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη και την Αντιπολίτευση, με αφορμή την τροπολογία για την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου από την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Στη νέα ρύθμιση, που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και αφορά την κύρωση της σύμβασης για το διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, το οποίο θα ψηφιστεί σήμερα, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι σε επαγγελματικό επίπεδο θα υπάρχουν η Σούπερ Λίγκ 1, η Σούπερ Λίγκ 2, η Football League και η Eρασιτεχνική Γ' Εθνική κατηγορία. Στις δύο πρώτες κατηγορίες οι συμμετέχουσες ομάδες πρέπει να είναι ΠΑΕ, ενώ στις ομάδες που εξασφάλισαν την άνοδο στη Football League δίνεται περιθώριο 30 ημερών από την ημερομηνία επικύρωσης της βαθμολογίας και με ποινή αποβολής, προκειμένου να μετατραπούν σε ΠΑΕ.

Απαντώντας στην επίθεση που δέχτηκε από βουλευτές της Αντιπολίτευσης, ο κ. Βασιλειάδης αντέτεινε ότι «η τροπολογία αφορά συνολικά την αναδιάρθρωση των νέων κατηγοριών στο ποδόσφαιρο με τη θέσπιση νέων κανόνων για να έχουμε βιώσιμες επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες και να μην ξαναζήσουμε τα φαινόμενα που ζήσαμε και να φεύγουν στη μέση του πρωταθλήματος».

«Τον αριθμό των ομάδων για κάθε κατηγορία αποφασίζει η ΕΠΟ και όχι η Πολιτεία. Εμείς επικυρώνουμε τη συζήτηση που ξεκίνησε το καλοκαίρι με την Ομοσπονδία. Η ρύθμιση τελεί υπό την έγκριση και της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και πιστεύουμε ότι βοηθά να λύσουμε προβλήματα. Είναι αποκλειστικό θέμα της ΕΠΟ να περιορίσει τις αδικίες», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.

Από τη ΝΔ, τόσο ο Χρήστος Μπουκώρος όσο και η Άννα Καραμανλή, κατηγόρησαν την κυβέρνηση για προχειρότητα και τόνισαν ότι νομοθετώντας σήμερα η κυβέρνηση, μετά το πέρας του πρωταθλήματος, τινάζει στον αέρα τον προϋπολογισμό των επαγγελματικών ομάδων στο ποδόσφαιρο. «Πετάτε το μπαλάκι στην ΕΠΟ. Οι ομάδες που είναι στη μεγάλη κατηγορία εγκλωβίζονται. Είναι η επιτομή της προχειρότητας», τόνισε ο κ. Μπουκώρος.

«Στα τέσσερα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, και τώρα των προθύμων, δεν έχει διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα όπως του αξίζει. Τι θα γίνει στις μικρές ομάδες που δεν προβιβάστηκαν; Χάνουν μία κατηγορία. Είναι στο πόδι η αναδιάρθρωση. Ήδη, ο ΠΑΣ Γιάννενα έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Είναι αυτό κανονικότητα;», ανέφερε η κ. Καραμανλή.

Αρνητικός εμφανίστηκε και ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Βασίλης Κεγκέρογλου, που χαρακτήρισε την τροπολογία «γονατογράφημα» και υποστήριξε ότι εκβιάζονται με αυτό τον τρόπο οι επαγγελματικοί φορείς του ποδοσφαίρου. «Δεν δίνει λύση η ρύθμιση, αντίθετα θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από ό,τι θα λύσει και για αυτό εμείς την καταψηφίζουμε», πρόσθεσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, παρατήρησε ότι, εφόσον είχε ληφθεί η απόφαση από τον Αύγουστο, θα έπρεπε η ρύθμιση να έρθει σε κανονικό νομοσχέδιο και όχι σε κύρωση ως τροπολογία χωρίς να ακουστούν οι φορείς.

«Όλοι γνώριζαν από πέρυσι πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα κατέβουν. Αν ρωτάτε την προσωπική που γνώμη πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχουν 3 κατηγορίες των 10 ομάδων. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Λίγκα ζήτησαν να γίνει μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Χωρίς την αναδιάρθρωση, με την παλιά δομή, στην Α΄ Εθνική θα ανέβαιναν 4 ομάδες και όχι 8», αντέτεινε ο κ. Βασιλειάδης, ενώ απαντώντας στην κ. Καραμανλή σημείωσε: «Λέτε ότι εμείς με ό,τι καταπιανόμαστε γίνεται πρόβλημα. Άλλοι με ό,τι καταπιάνονται γίνεται παράγκα, κ. Καραμανλή».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τουςΧθες 21:01 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως και οι επόμενες ημέρες είναι σημαντικές για την οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και ΤρίκαλαΧθες 21:01 | Ειδήσεις

Με μπλόκα, ρυθμίσεις στην κυκλοφορία και κινητοποιήσεις μέσα στις πόλεις συνεχίζουν οι αγρότες τις δράσεις τους και αύριο.

Τροχαίο στην Πάτρα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός βρέθηκε κάτω από το αμάξι (βίντεο)Χθες 17:48 | Ειδήσεις

Ο οδηγός εγκλωβίστηκε κάτω από το αυτοκίνητό του.

"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία-κλειδί για τις σχέσεις του τραγουδιστή με τον Στέφανο ΠαπαδόπουλοΧθες 16:47 | Ειδήσεις

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις" για τις συνθήκες της συνεργασίας τους, λίγες ημέρες μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει ο νεαρός τραγουδιστής κατά του γνωστού καλλιτέχνη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπολσονάρου: Νέα επέμβαση για την αντιμετώπιση επίμονου λόξυγγα23:59Ο Τραμπ δηλώνει "πολύ θυμωμένος" για την ουκρανική επίθεση στην προεδρική κατοικία του Πούτιν23:44Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ23:30Ζαπορίζια: Ο σταθμός μπορεί να λειτουργήσει σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει, λέει ο επικεφαλής23:14Τραμπ: Με επαίνους στον Νετανιάχου, ζητά να μπει στη δεύτερη φάση της η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα23:00Αττική Οδός: 21χρονος μεθυσμένος οδηγός πάτησε γκάζι για να ξεφύγει από το μπλόκο22:46Τραμπ: “Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί” - Συζητήσεις με Νετανιάχου για τη Γάζα22:32Έκρηξη κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων - 120 παιδιά με γρίπη σε μία εφημερία στο Αγλαΐα Κυριακού22:18Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι υπέγραψε διάταγμα για την συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 202622:04Επίσημα στον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Τεττέη - Το αντίο στην Κηφισιά21:50Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα21:36Η Χαμάς επαναλαμβάνει πως δεν θα καταθέσει τα όπλα, ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Νετανιάχου21:22Μητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους21:08ANT1 Sports: Μεταγραφικές εξελίξεις σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Κορυφαία του κόσμου η Φωτεινή Τριχά20:54Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ, με φόντο τη Γάζα και τη Μέση Ανατολή20:40Ο Άντριου Γκάουντλοκ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών στη Ρόδο20:26Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:12Εορταστική αγορά: Με... φειδώ ψώνια και δώρα, λόγω ακρίβειας19:58Ρόδος: Νεκρός 51χρονος καθηγητής σε τροχαίο - Ελαφρά τραυματίας 15χρονος συνεπιβάτης19:44Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο