LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Μαΐου 2019 22:20

Υπόθεση Ασάνζ: Η Τσέλσι Μάνινγκ δεν θα συνεργαστεί με τη δικαιοσύνη

Η αναλύτρια του αμερικανικού στρατού αρνείται να καταθέσει για τον ιδρυτή του WikiLeaks, ακόμη κι αν την στείλουν ξανά στη φυλακή.

AP - Wikileaks - Τζούλιαν Ασάνζ

Η Τσέλσι Μάνινγκ, η πρώην αναλύτρια του αμερικανικού στρατού, επανέλαβε σήμερα ότι δεν είναι διατεθειμένη να απαντήσει στις ερωτήσεις της δικαιοσύνης σχετικά με τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ακόμη και αν αυτή η άρνησή της έχει ως αποτέλεσμα να βρεθεί και πάλι στη φυλακή.

Η Μάνινγκ έχει ήδη εκτίσει επτά χρόνια στη φυλακή επειδή παρέδωσε περισσότερα από 750.000 διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα στο WikiLeaks το 2010. Στις 8 Μαρτίου οδηγήθηκε στη φυλακή με την κατηγορία της "προσβολής δικαιοσύνης" επειδή αρνήθηκε να καταθέσει σε Συμβούλιο Ενόρκων που ερευνούσε την υπόθεση του Ασάνζ. Την περασμένη Πέμπτη αφέθηκε ελεύθερη για τεχνικούς λόγους: η θητεία του Συμβουλίου Ενόρκων ολοκληρώθηκε. Όμως συστάθηκε ένα νέο για να συνεχίσει την έρευνα και την κάλεσε να καταθέσει και πάλι στις 15 Μαΐου.

"Έχουν ήδη γνωστοποιήσει ότι θέλουν να μου θέσουν τις ίδιες ερωτήσεις (...) θα αρνηθώ να απαντήσω", είπε σήμερα μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. "Δεν έχω τίποτα καινούριο να πω" και "δεν μου αρέσει η μυστικότητα που περιβάλλει τα Συμβούλια Ενόρκων", πρόσθεσε.

Η Τσέλσι Μάνινγκ υποστηρίζει ότι η δίωξη σε βάρος του Ασάνζ στις ΗΠΑ εντάσσεται στην εκστρατεία που, όπως λέει, έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των δημοσιογράφων. Ο 47χρονος Αυστραλός συνελήφθη στις 11 Απριλίου στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου ζούσε τα τελευταία επτά χρόνια. Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει την έκδοσή του και αποκάλυψαν ότι από πέρσι του έχει ασκήσει δίωξη το ίδιο Συμβούλιο Ενόρκων στο οποίο αρνήθηκε να καταθέσει η Μάνινγκ.

"Αυτή η κυβέρνηση θέλει καταφανώς να τα βάλει με τους δημοσιογράφους. Αν δικαιωθεί (...) πιστεύω ότι θα δούμε πολλές διώξεις σε δημοσιογράφους που ασχολούνται με ζητήματα εθνικής ασφάλειας ή που θεωρούνται ενοχλητικοί", είπε στο CNN.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στάση εργασίας στα λεωφορεία - Οι ώρες λειτουργίας07:10UEFA Conference League: AEK – Κραϊόβα την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στις 22:00 στον ΑΝΤ106:56Ροντ Στιούαρτ: Η φωνή που σημάδεψε έξι δεκαετίες ροκ και όχι μόνο06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Οι δημοσιογράφοι του ANT1 Sports μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Μαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου23:59Ολυμπιακός – Βαλένθια: Κατάρρευση στην τελευταία περίοδο23:46Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:32Αγρότες: Την Πέμπτη στις Σέρρες η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων23:18Στην Πάτρα η "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή23:05ΟΠΕΚΕΠΕ - Κρήτη: Ελεύθεροι με όρους και οι 7 κατηγορούμενοι της πρώτης ομάδας22:51Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός: Το τριφύλλι… άνθισε στην Πόλη22:37Ακινητοποιήθηκε τρένο στον Δομοκό - Τεχνικό πρόβλημα στο Intercity 5722:23Τράμπ: Ανακοίνωσε ότι θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος το βράδυ της Τετάρτης22:09Ηλεκτρικός: Χωρίς στάση θα διέρχονται οι συρμοί από τον σταθμό "Βικτώρια" μετά τις 22:0021:56Τέλλογλου για αγρότες: "Παζάρι" με την κυβέρνηση για λύση έως το Σαββατοκύριακο21:29Κυψέλη: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε βάρος της 16χρονης που μαχαίρωσε τη 14χρονη σε σχολείο21:15Προϋπολογισμός 2026: Πέρασε με 159 “ναι” έναντι 136 “όχι”21:01Προϋπολογισμός 2026 – Πιερρακάκης: Οι αγρότες αξίζουν τον σεβασμό μας20:48Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Σωματείο ΕΛΙΖΑ20:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο