LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Μαΐου 2019 11:07

Μαντινάδες από παιδιά για την 8χρονη Αλεξία, στον αρφανό στα Ανώγεια (εικόνες)

Η φλόγα του αρφανού «μεταλαμπάδευσε» τις ευχές των παιδιών για την μικρούλα που χτυπήθηκε από σφαίρα, ανήμερα το Πάσχα

Ανώγεια - αρφανός - Αλεξία - Θεσπιές - αδέσποτη σφαίρα - μαντινάδες

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, κατά τη διάρκεια του αρφανού του Αγίου Γεωργίου, παρουσία μικρών και μεγάλων όλων των ενοριών των Ανωγείων, με τη φλόγα που μεταδίδει το αναστάσιμο μήνυμα να αφιερώνεται στην 8χρόνη Αλεξία που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι την Κυριακή του Πάσχα και δίνει μάχη για τη ζωή της.

Ένα μικρό παιδί, ένα ακόμα θύμα της ανοησίας των άσκοπων πυροβολισμών με τα μικρά παιδιά των Ανωγείων να στέκονται στο πλευρό της και να προσκαλούν μαζί με τον π.Ανδρέα Κεφαλογιάννη, την ίδια όταν αναρρώσει και την οικογένεια της για μια επίσκεψη στα Ανώγεια.

”Αλεξία σ’αγαπάμε” έγραφε το μήνυμα που είχαν φτιάξει με αναμμένα κεριά οι μικροί των Ανωγείων, ενώ δυο ακόμα παιδιά έπαιξαν με τα λαούτα τους και αφιέρωσαν πέντε μαντινάδες στην 8χρόνη, τις οποίες έγραψε για την περίσταση ο Βασίλης Σωπασής:

Με ένα κερί κάνουμε ευχή και προσευχή για σένα…
Να γίνεις γρήγορα καλά χωρίς φτερά σπασμένα…
Ένα λουλούδι όμορφο είσαι και σου αξίζει…
Να ανθίζεις και τσοι μυρωδιές ο κόσμος να μυρίζει…

Να μη πονείς και να μη κλαις γιατί είσαι ένα κοπέλι…
Που μόνο γέλια και χαρές στο ψεύτη κόσμο θέλει…
Άμα απ το κόσμο φύγουνε τα όπλα και οι σφαίρες…
Τότε θα ξημερώσουνε ειρηνικές ημέρες…

Για ένα κόσμο με χαρές και γέλια αντί για σφαίρες…
Είναι τα όπλα τα παιδιά για πιο καλές ημέρες…

Ανώγεια - αρφανός - Αλεξία - Θεσπιές - αδέσποτη σφαίρα - μαντινάδες

Όπως αναφέρει ο ιστότπος anogi.gr, πριν ανάψει ο αρφανός και αφού όλοι μαζί έψαλαν το Χριστός Ανέστη, ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης μίλησε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί τονίζοντας τα εξής για τους συμβολισμούς της εκδήλωσης αυτής: ” Η υπόσχεση που σας δώσαμε παιδιά το Μεγάλο Σάββατο, πραγματοποιείτε σήμερα.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες οι νεαροί της ενορίας του Αγίου Γεωργίου έκοψαν τα αρφανόξυλα και τα έφεραν εδώ. Θέλω να σας εξηγήσω κάτι που δεν το γνωρίζετε. Αρφανό τον λέμε μόνο στα Ανώγεια σε ένα έθιμο που χάνεται πολλούς αιώνες πίσω.

Αρφανός, δηλαδή η φωτιά που φαίνεται από απόσταση, για να μεταλαμπαδεύουμε το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού. Για αυτό στον αρφανό δεν καίμε ποτέ Ιούδα, γιατί η θρησκεία μας είναι αγάπης και όχι εκδίκησης.

Ανώγεια - αρφανός - Αλεξία - Θεσπιές - αδέσποτη σφαίρα - μαντινάδες

Σήμερα καίμε τις κακές σκέψεις, τις κακές πράξεις και η φλόγα που θα βγάλει σε λίγο ο αρφανός θα είναι το μήνυμα από εσάς τα παιδιά όλων των ενοριών του χωριού, προσευχής και αγάπης, σε ένα μικρό κορίτσι, την Αλεξία η οποία τη μέρα του Πάσχα δέχτηκε μια αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι.

Είδαμε ότι απόψε τα νέα ήταν καλά και το παιδί άρχισε να έχει επαφή με το περιβάλλον. Είναι ένα θαύμα του Χριστού και της Πίστης μας. Η αδέσποτη αυτή σφαίρα, είναι οι αδέσποτες σκέψεις, τα αδέσποτα συναισθήματα, η αδέσποτη λογική σε ένα έθιμο που έχει παραμείνει χωρίς να ξέρουμε το πως, το που και το πότε χρειάζεται.Ας ακουστεί από τα Ανώγεια η φωνή των αθώων παιδικών ψυχών σε όλη την Ελλάδα..”.

Ανώγεια - αρφανός - Αλεξία - Θεσπιές - αδέσποτη σφαίρα - μαντινάδες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο