LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Μαΐου 2019 11:14

Τσίπρας: Τέλη Ιουνίου τα εγκαίνια στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Περιοδεία στην Ήπειρο πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός. Επισκέφτηκε ήδη Ιωάννινα και Άρτα, ενώ προανήγγειλε νέα μέτρα ελάφρυνσης.

Τσίπρας - Ιωάννινα

Μετά από 13 χρόνια ολοκληρώνονται τώρα τα έργα επέκτασης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και στα τέλη Ιουνίου θα τα εγκαινιάσει, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιθεώρησε τα έργα.   

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα Ιωάννινα είναι ένας σημαντικός κόμβος και επιτέλους αποκτούν το αεροδρόμιο που τους αξίζει είπε ο πρωθυπουργός, ενώ παρατήρησε πως η επέκταση του αεροδρομίου είχε καταντήσει ένα «γιοφύρι της Άρτας», στα Ιωάννινα και επισήμανε ότι αυτή η μεγάλη καθυστέρηση είναι ενδεικτική της παθογένειας του ελληνικού κράτους. «Έχω κουραστεί να εγκαινιάζω έργα που είχαν καθυστερήσει τα προηγούμενα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. 

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να επιθεωρήσω την εξέλιξη ενός έργου, που είχε γίνει σαν το "γεφύρι της Άρτας", στα Γιάννενα. Δημοπρατήθηκε το 2006, δυστυχώς ολοκληρώνεται 13 χρόνια μετά», τόνισε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Αλλά ολοκληρώνεται, όπως δεκάδες, πάρα πολύ σημαντικά έργα, τα οποία ολοκληρώνονται αυτή την τετραετία. Βεβαίως είναι ένα δείγμα της παθογένειας του ελληνικού κράτους. Δεν μπορεί μια τόσο σημαντική υποδομή, σε μια μεγάλη πόλη όπως τα Γιάννενα, το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ένα διεθνές αεροδρόμιο, να κάνει 13 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Το ευχάριστο είναι, όμως, ότι ολοκληρώνεται, ξεκόλλησε. Είναι μια πολύ χρήσιμη και κρίσιμη υποδομή για την πόλη των Ιωαννίνων και όλη την Ήπειρο. Ένα σύγχρονο αεροδρόμιο με την επέκταση που έγινε, και την ανακατασκευή του κεντρικού σταθμού και του Πύργου Ελέγχου.

Τσίπρας - Ιωάννινα

Ένα αεροδρόμιο που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και ανάπτυξης για όλη την Ήπειρο, που θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ο τουρισμός με πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό, που θα μπορούν να εξυπηρετούν όχι μόνο τα Γιάννενα, όλη την Ήπειρο, αλλά και τις ακτές του Ιονίου πελάγους μαζί με το δεύτερο σημαντικό αεροδρόμιο, αυτό του Ακτίου. Νομίζω πως το μήνυμα είναι ότι η χώρα μας έχει δυνατότητες αλλά χρειάζεται ένας συνολικός ανασχεδιασμός του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το ελληνικό δημόσιο, μια αναβάθμιση του ελληνικού κράτους συνολικότερα.

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια καλύτερη στιγμή για τη χώρα, μετά από την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια μας δίνει την ελπίδα και την αισιοδοξία, ότι μπορούμε να συνεχίσουμε αυτά τα θετικά βήματα το επόμενο διάστημα. Θα ήθελα να πω για τους πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, καλορίζικο και θα έχω μάλλον τη δυνατότητα να το εγκαινιάσω τέλος Ιουνίου. Ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό, έργο πνοής, οπότε ας μη στεναχωριούνται που πέσαμε στη δεύτερη εθνική, ο ΠΑΣ Γιάννενα. Του χρόνου θα ξανανεβούμε», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ και έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95%.


Τον πρωθυπουργό στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Θάνος Μωραΐτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσά τους ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε τον συμφοιτητή του στο Πολυτεχνείο Κώστα Χολέβα, με τον οποίο συζήτσε για λίγο.

Ο Κώστας Χολέβας είχε μαζί του και την εννιάχρονη κόρη του Βάλια, την οποία χαιρέτησε ο πρωθυπουργός και όταν τη ρώτησε «τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει», του απάντησε «σχεδιάστρια μόδας».

Τσίπρας - Ιωάννινα

Ο κ. Τσίπρας, χαιρέτησε εργάτες που απασχολούνται στα έργα και φωτογραφήθηκε με μια ομάδα νέων.

«Στο τέλος του χρόνου θα υπάρχει περιθώριο για μέτρα ελάφρυνσης των πολλών»

Τη σιγουριά ότι στο τέλος του χρόνου θα υπάρχει το περιθώριο να σχεδιάσει και νέα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, εφόσον συνεχίζονται και θα συνεχίζονται τα θετικά βήματα στην οικονομία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Άρτα, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει με ασφάλεια, χωρίς να θέλει να δημιουργήσει προϋποθέσεις δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

«Έχω συνειδητοποιήσει γιατί λυσσομανάνε, το γιατί φαίνεται στη σημερινή συγκέντρωσή σας, εδώ στην Άρτα, αλλά και σε όλες τις περιοχές που γίνονται συγκεντρώσεις γιατί αυτές είναι η πραγματική δημοσκόπηση», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι σε δύο εβδομάδες θα πάρουν το μήνυμα τους στην κάλπη, όπως έγινε στις εκλογές του 2015 και στο δημοψήφισμα.

Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε παροιμία που λένε οι συγχωριανοί στο Αθαμάνιο Άρτας που λέει: «ο λύκος τρίχα αλλάζει, χούι δεν αλλάζει» και είπε προς τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν: «αφήστε τους να λυσσομανάνε κι εμείς ας προχωρήσουμε μπροστά».

Τσίπρας - Άρτα

Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι προκάλεσε μία τριήμερη συζήτηση στη Βουλή «για να αποδείξει ότι είναι ο κύριος Πολάκης υβριστής και απέδειξε ότι είναι ο ίδιος υβριστής αμαυρώνοντας τη μνήμη της οικογένειας μου και του νεκρού πατέρα μου».

Οι κάτοικοι της Άρτας επιφύλαξαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό καθώς είναι και συμπατριώτης τους. Ο πρωθυπουργός περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο Νικολάου Σκουφά και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν, σχηματίζοντας ένα πλήθος που τον ακολούθησε μέχρι την πλατεία όπου μίλησε στους συγκεντρωμένους. «Είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στη συγκέντρωση, ενώ πολλοί του φώναζα «καλώς ήρθες πατριώτη».

Τον πρωθυπουργό στην Άρτα υποδέχτηκαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κώστας Μπάρκας, ενώ τον συνοδεύει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Θανάσης Μωραΐτης.

Τσίπρας - Άρτα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Σήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να περιοριστεί η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία ΠλάτωνοςΣήμερα 15:57 | Ειδήσεις

Που ακριβώς βρίσκεται σύμφωνα με την έρευνα ο τάφος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Πώς οδηγήθηκαν οι ερευνητές στο σημείο ταφής του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέντρο Αθηνών: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο