LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Μαΐου 2019 09:17

Τζον Σαρμπάνης: Να μην επιτρέψουμε στην Τουρκία να παραλάβει τα F-35

Ο Ελληνοαμαρικανός βουλευτής τόνισε ότι η Τουρκία ενεργεί ανταγωνιστικά εναντίον Ελλάδας και Κύπρου την ώρα που προσεγγίζει όλο και περισσότερο «εχθρικούς παράγοντες».

ΗΠΑ - ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ F-35

Ως ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ αλλά και των συμμάχων της Ουάσινγκτον στο ΝΑΤΟ χαρακτήρισε ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού που βάζει τέλος στην παροχή οποιασδήποτε οικονομικής διευκόλυνσης για τη μεταφορά ή την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία. 

Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η υποεπιτροπή Διάθεσης Κονδυλίων για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις διεθνείς δραστηριότητες ενέκρινε την Παρασκευή το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει το απόλυτο πάγωμα όλων των οικονομικών διευκολύνσεων που σχετίζονται με το πρόγραμμα των F-35 έως ότου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών διαβεβαιώσει την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου ότι η Άγκυρα δεν θα ολοκληρώσει τόσο την αγορά όσο και την απόκτηση του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400. 

Μάλιστα στην ανακοίνωσή του, ο κ. Σαρμπάνης επισημαίνει ότι η Τουρκία ενεργεί ανταγωνιστικά εναντίον φιλικών χωρών όπως η Ελλάδα και η Κύπρος την ίδια ώρα που προσεγγίζει όλο και περισσότερο «εχθρικούς παράγοντες» όπως η Ρωσία. Όπως εκτίμησε, η συγκεκριμένη στάση λειτουργεί εις βάρος των αμερικανικών αξιών και συμφερόντων στην περιοχή. 

«Η Τουρκία του Ερντογάν συνεχίζει να διολισθαίνει σε μια καταπιεστική απολυταρχία, προβαίνοντας σε ανταγωνιστικές δραστηριότητες εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου και προσεγγίζοντας περισσότερο εχθρικούς παράγοντες όπως η Ρωσία - εις βάρος των αμερικανικών αξιών και συμφερόντων στο εξωτερικό. Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να λάβει το μαχητικό αεροσκάφος F-35. Επικροτώ την υποεπιτροπή Διάθεσης Κονδυλίων του Κοινοβουλίου για τη λήψη αυτού του σημαντικού βήματος για την προστασία της εθνικής μας ασφάλειας, καθώς και για την ασφάλεια των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ», αναφέρει η ανακοίνωση του Αμερικανού βουλευτή. 


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)Σήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Σοκ και δέος εξακολουθεί να προκαλεί η ασύλληπτη τραγωδία στο Κράν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ένα μπαρ λαμπάδιασε με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κυρίως νέους.

Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρείΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για τα κοινά βασικά ζητήματα πυρασφάλειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα οποία εξέθεσε και η πρόσφατη τραγωδία στην Ελβετία.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνωνΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Οι συγχωριανοί έβγαλαν έξω τον ηλικιωμένο με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν μάχη με ιδία μέσα να περιορίσουν τη φωτιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Ενήλικος κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε 12χρονο21:06ANT1 Sports: Tο 2026 αρχίζει με μονομαχία αιωνίων αντιπάλων στο μπάσκετ20:52Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)20:38Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρεί 20:24Ηράκλειο: Τρεις άνδρες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά20:10Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28Καματερό: Συνελήφθη 21χρονος ο οποίος άσκησε σωματική βία σε βάρος 40χρονου19:14Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ανακρίθηκαν οι διευθυντές του μοιραίου μπαρ 19:00Τσιάρας: Μόνο ο διάλογος οδηγεί σε λύσεις18:46Απέναντι στις επικρίσεις, ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι η υγεία του είναι "τέλεια"18:32Ουκρανία: Νέο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών διόρισε ο Ζελένσκι18:18Ξάνθη: Κροτίδα εξερράγη στα χέρια 9χρονου – Ακρωτηρίασαν το δάχτυλό του18:04Μπλόκα αγροτών: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο - Συστάσεις για την επιστροφή εκδρομέων17:50Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιά17:36Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ομάδα Γάλλων στρατιωτικών γιατρών μεταβαίνει στην χώρα17:22Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ- Έρντογαν: Θα συζητηθούν Γάζα και Ουκρανία17:08Ελβετία - Κραν Μοντανά: Σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 80 από τους 115 τραυματίες16:54Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνων16:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο