LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Μαΐου 2019 09:17

Τζον Σαρμπάνης: Να μην επιτρέψουμε στην Τουρκία να παραλάβει τα F-35

Ο Ελληνοαμαρικανός βουλευτής τόνισε ότι η Τουρκία ενεργεί ανταγωνιστικά εναντίον Ελλάδας και Κύπρου την ώρα που προσεγγίζει όλο και περισσότερο «εχθρικούς παράγοντες».

ΗΠΑ - ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ F-35

Ως ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ αλλά και των συμμάχων της Ουάσινγκτον στο ΝΑΤΟ χαρακτήρισε ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού που βάζει τέλος στην παροχή οποιασδήποτε οικονομικής διευκόλυνσης για τη μεταφορά ή την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία. 

Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η υποεπιτροπή Διάθεσης Κονδυλίων για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις διεθνείς δραστηριότητες ενέκρινε την Παρασκευή το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει το απόλυτο πάγωμα όλων των οικονομικών διευκολύνσεων που σχετίζονται με το πρόγραμμα των F-35 έως ότου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών διαβεβαιώσει την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου ότι η Άγκυρα δεν θα ολοκληρώσει τόσο την αγορά όσο και την απόκτηση του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400. 

Μάλιστα στην ανακοίνωσή του, ο κ. Σαρμπάνης επισημαίνει ότι η Τουρκία ενεργεί ανταγωνιστικά εναντίον φιλικών χωρών όπως η Ελλάδα και η Κύπρος την ίδια ώρα που προσεγγίζει όλο και περισσότερο «εχθρικούς παράγοντες» όπως η Ρωσία. Όπως εκτίμησε, η συγκεκριμένη στάση λειτουργεί εις βάρος των αμερικανικών αξιών και συμφερόντων στην περιοχή. 

«Η Τουρκία του Ερντογάν συνεχίζει να διολισθαίνει σε μια καταπιεστική απολυταρχία, προβαίνοντας σε ανταγωνιστικές δραστηριότητες εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου και προσεγγίζοντας περισσότερο εχθρικούς παράγοντες όπως η Ρωσία - εις βάρος των αμερικανικών αξιών και συμφερόντων στο εξωτερικό. Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να λάβει το μαχητικό αεροσκάφος F-35. Επικροτώ την υποεπιτροπή Διάθεσης Κονδυλίων του Κοινοβουλίου για τη λήψη αυτού του σημαντικού βήματος για την προστασία της εθνικής μας ασφάλειας, καθώς και για την ασφάλεια των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ», αναφέρει η ανακοίνωση του Αμερικανού βουλευτή. 


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ νότια της Καρδίτσας23:04Τραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία22:50Φωτιά στο Αμύγδαλο Τυρνάβου: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις22:36Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο Παντελεήμονα22:22Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον Πούτιν22:08Πάτρα: 50χρονος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις εις βάρος της 9χρονης ανιψιάς του21:54Τι καιρό θα κάνει αύριο Τρίτη21:40Τραμπ σε Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ "θα εμπλακούν" στη μελλοντική ασφάλεια της Ουκρανίας21:26Βοιωτία: Μηχανή συγκρούστηκε με τρακτέρ – Νεκρός ο 33χρονος μοτοσικλετιστής21:12Τραμπ - Ζελένσκι: Οι πρώτες συζητήσεις στο Οβάλ Γραφείο20:58Έφτασε ο Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (εικόνες)20:44Διακοπή της ροής του πετρελαίου προς την Ουγγαρία, έπειτα από ουκρανική επίθεση σε ρωσικό υποσταθμό20:34FIFA: Εξετάζει Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων κάθε 2 χρόνια, με 48 ομάδες20:20Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας20:06Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε ανήλικοι που κατηγορούνται ότι λήστεψαν 15χρονο19:52Γάζα: Η Χαμάς απάντησε θετικά στη νέα πρόταση εκεχειρίας19:38Λάρισα: Φωτιά σε περιοχή του Τυρνάβου – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής (βίντεο) 19:24Περισσότερα από 3.430.000 στρέμματα έχουν καεί στην Ισπανία από την αρχή της χρονιάς19:12Τραμπ για πόλεμο στην Ουκρανία: Είμαι εδώ μονάχα για να τον σταματήσω, όχι να τον συνεχίσω18:58Κρατούμενος δραπέτευσε από το νοσοκομείο Καστοριάς18:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο