LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Μαΐου 2019 20:13

Παναγοπούλου: ούτε ζήτησα ούτε έλαβα ποτέ αμοιβή ή προνόμια

Σκληρή απάντηση σε δημοσίευμα που έκανε λόγο για παρέμβαση του Πρωθυπουργού στη ΔΟΕ προκειμένου να γίνει “Αθάνατη”.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗ - ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

«Για καταδρομικού τύπου επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρος», που έχει εξαπολυθεί εις βάρος της, τις τελευταίες μέρες, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, η πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το “Ευ Αγωνίζεσθαι” και Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”.

«Κάποιοι που ανακάλυψαν όψιμα το Αθλητικό και Ολυμπιακό Κίνημα και κάποιοι, που θυσιάζουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, αναπαράγοντας ψέματα, ενώ, έχτισαν καριέρες πάνω στο Κρατικό χρήμα και ευημέρησαν «δημοσία δαπάνη», θα έπρεπε να το σκεφτούν καλά, πριν με πιάσουν στο στόμα τους. Έχω ενημερώσει, σχετικά, τους νομικούς εκπροσώπους μου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κα Παναγοπούλου σε απάντηση «διακινούμενων φημών περί της σχέσης της με τον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της, η κα Παναγοπούλου αναφέρει τα εξής:

«Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με τις δυσώδεις απόπειρες εμπλοκής μου, σε «δήθεν» πολιτικά και παραπολιτικά παιχνίδια των ημερών. Έκανα λάθος, γιατί, αποδεικνύεται, ότι μια ετερόκλητη συμμαχία συμφερόντων και φθόνου ορισμένων «υπερτιμημένων τίποτα» συνεχίζει την εξερεύνηση του βάραθρου «κάτω από τον πάτο», προχωρώντας σε αμφισβήτηση της σχέσης μου με το Αθλητικό, Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό κίνημα.

Επειδή, η Ελλάδα είναι μικρή και ο κόσμος, ακόμα, μικρότερος και όλοι, γνωριζόμαστε, αποφάσισα να απαντήσω, ώστε, να προστατευτεί η αλήθεια, δηλαδή, ο μόνος σύμμαχος της Δημοκρατίας σε καιρούς εκφασισμού και ισοπέδωσης.

Η αλήθεια έχει ως εξής:

Το 1998, η Πολιτεία, με όρισε Εθνική Πρέσβη της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι. Φυσικά, αρνήθηκα, κάθε προνόμιο και αμοιβή, που προέβλεπε η θέση και από τότε, μέχρι και σήμερα, με δαπάνες της οικογένειάς μου, αγωνίζομαι, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, για την διάσωση και την ανάδειξη των Ολυμπιακών Αξιών και την προβολή της Πατρίδας μας στο Διεθνές Αθλητικό Κίνημα.

Ως αντιπρόεδρος και μετέπειτα, Πρόεδρος του μεγαλύτερου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών, του ΠΑΣΓ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», από το 1997, αισθάνομαι υπερήφανη, γιατί, κατορθώσαμε, από κοινού, με τις χιλιάδες γυναίκες, μέλη μας σε όλη την Ελλάδα, να υλοποιήσουμε και να παραδώσουμε στη νεολαία μας, δεκάδες αθλητικών υποδομών, σε όλη τη χώρα, καθώς και να ενισχύσουμε, αποφασιστικά, με χρήματα και εξοπλισμό, στα πλαίσια Μνημονίων Συνεργασίας με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών, περισσότερους, από τριάντα Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες και στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, από το 2012, έως σήμερα.

Όλοι αυτοί οι Φορείς, καθώς και η Εκκλησία της Ελλάδος, μου έχουν απονείμει, πολλές φορές, βραβεία για τη συνολική προσφορά μου στον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα.

Το 2012, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, μου απένειμε - για πρώτη φορά σε Ελληνίδα- το Πρώτο Βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός για την Ευρώπη 2012», σε ειδική τελετή στο Los Angeles.

Το 2016, συνυπέγραψα, παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ, κυρίου Tomas Bach, το ψήφισμα για την Εκεχειρία, στην Αρχαία Ολυμπία, από κοινού, με τις κυρίες Ντόρα Μπακογιάννη και Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, καθώς και με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ κύριο Σπύρο Καπράλο και τον Πρόεδρο της ΔΟΑ κύριο Ισίδωρο Κούβελο.

Το 2017, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέκρινε την ανακήρυξή μου, ως «Ευρωπαίου Πολίτη της Χρονιάς 2017», συνεκτιμώντας, την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά μου στον Αθλητισμό και την Κοινωνία των ενεργών Πολιτών.

Κάποιοι που ανακάλυψαν όψιμα το Αθλητικό και Ολυμπιακό Κίνημα και κάποιοι, που θυσιάζουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, αναπαράγοντας ψέματα, ενώ, έχτισαν καριέρες πάνω στο Κρατικό χρήμα και ευημέρησαν «δημοσία δαπάνη», θα έπρεπε να το σκεφτούν καλά, πριν με πιάσουν στο στόμα τους. Έχω ενημερώσει, σχετικά, τους νομικούς εκπροσώπους μου.

Για το τέλος, ένα σχόλιο, μόνο. Συνολικά, για την καταδρομικού τύπου επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρος, που έχει εξαπολυθεί εις βάρος μου τις τελευταίες μέρες: «Τιμή μου, που γεννήθηκα στα προσφυγικά της Νέας Σμύρνης. Τιμή μου, που ξενύχτησα εργαζόμενη και επιχειρώντας, πάνω από 20 χρόνια, σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς, στο Βέλγιο και στην Ελλάδα, όταν, κάποιοι, κλώνοι ευγονικής λεηλατούσαν το δημόσιο χρήμα. Τιμή μου, που παντρεύτηκα ένα σπουδαίο Έλληνα, τον Περικλή Παναγόπουλο, που γέμισε τις θάλασσες του κόσμου, με πλοία ντυμένα γαλανόλευκα. Τιμή μου, που μου δίνεται η ευκαιρία, να συνεχίζω, να υπηρετώ την Πατρίδα μου, χωρίς, κανένα προνόμιο. Ούτε ζήτησα, ούτε έλαβα, ποτέ, αμοιβή ή προνόμια. Την Πατρίδα την υπηρέτησα, ως όφειλα, σαν Ελληνίδα. Έτσι, διδάχθηκα από τον πατέρα μου, την Σημαία της Εθνικής Αντίστασης του οποίου, με τιμή φυλάσσω στο σπίτι μου».»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία στη Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Πάρε ό,τι θέλεις και φύγε - Συγκλονίζουν οι τελευταίες στιγμές της 75χρονηςΣήμερα 16:52 | Ειδήσεις

Νωρίτερα σήμερα (28/11) η 46χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ κατά την απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία ότι δολοφόνησε την πεθερά της.

Ουκρανία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο στενός συνεργάτης του Ζελένσκι εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράςΣήμερα 17:41 | Ειδήσεις

Οι υπηρεσίες καταπολέμησης της διαφθοράς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν έρευνα σήμερα το πρωί στην οικία του Άντριι Γερμάκ.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Πάπας Λέων: Tο κοινό προσκύνημα στην ΝίκαιαΣήμερα 15:12 | Ειδήσεις

Παρόντες στην κοινή προσευχή είναι επικεφαλής και εκπρόσωποι άλλων χριστιανικών εκκλησιών και ομολογιών.

Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Είχαν ξαναληστέψει τη γιαγιά μου και υποψιαζόταν τη νύφη της, λέει η εγγονή της 75χρονης Σήμερα 17:18 | Ειδήσεις

Όταν η 75χρονη απευθύνθηκε στις αρχές για το περιστατικό,  οι αστυνομικοί της είπαν ότι δεν πρόκειται για ληστές, αλλά για κάποιο άτομο από το κοντινό της περιβάλλον.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΣΤΑΣΥ: Τετράωρη στάση εργασίας στις 29 Νοεμβρίου - Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί18:58Μητσοτάκης στο TikTok - Επιστροφή ενοικίου: Η στέγαση είναι μείζον ζήτημα ειδικά για τους νέους18:44Δολοφονία στη Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Πάρε ό,τι θέλεις και φύγε - Συγκλονίζουν οι τελευταίες στιγμές της 75χρονης18:30Τζουμέρκα: Πάνω από 200 χιλιοστά βροχής σε τρεις μέρες - Το μεγαλύτερο "χτύπημα" από την κακοκαιρία Adel18:16Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης18:06Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Είχαν ξαναληστέψει τη γιαγιά μου και υποψιαζόταν τη νύφη της, λέει η εγγονή της 75χρονης 17:56Ουκρανία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο στενός συνεργάτης του Ζελένσκι εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράς17:46Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:36Ευλογιά: Εντοπίστηκαν 3 περιστατικά παραβάσεων κανονισμών προστασίας της δημόσιας υγείας και της ζωικής παραγωγής17:26Θεσσαλονίκη: Με σταθερό ρυθμό οι δοκιμές του Μετρό προς Καλαμαριά17:16Ρωσία: Παρελήφθη το νέο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου - Θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα17:06ΥΠΑΑΤ: 11 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα 3,7 δισ. που καταβάλλονται στους αγρότες το 202516:56ΑΑΔΕ: Επιστροφή ενός μηνιαίου ενοικίου για 9.000 δικαιούχους16:46Ψηφιακό Μητρώο: Παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2026 για την απογραφή ανελκυστήρων16:36e-ΕΦΚΑ: Παράταση προθεσμίας για καταβολή δόσεων ρύθμισης και τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών16:26Ολυμπιακός - Ελ Κααμπί: Έγινε ο κορυφαίος ξένος σκόρερ με ελληνική ομάδα στην Ευρώπη...μαζί με τον Βαζέχα16:16Λέσβος: Η Adel χτυπάει το νησί - Σφοδρή χαλαζόπτωση (Εικόνες + Βίντεο)16:06Πιερρακάκης: Ο Προϋπολογισμός του 2026 είναι το επόμενο βήμα για την Ελλάδα που δεν φοβάται το αύριο, δημιουργεί, πατά σε σταθερά θεμέλια15:56Τέμπη: Νέα διακοπή στη δίκη για τα χαμένα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας15:46Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Πάπας Λέων: Tο κοινό προσκύνημα στην Νίκαια15:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο