LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 10 Μαΐου 2019 18:54

Το ΜΟΜus στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Πολιτισμού

Το SKG Bridges Festival "φιλοξενεί" τον Mητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών.

ΜΟΜus - Φεστιβάλ Πολιτισμού - SKG Bridges Festival - Mητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών

Θεσσαλονίκη .. Η multicultural πόλη του ελλαδικού χάρτη που αγκαλιάζει τον πολιτισμό και τις νέες δημιουργικές ιδέες και φυσικά που ντύνεται με δημιουργικότητα και φαντασία.
Τον Μάιο φυσάει αέρας πολιτιστικών και εικαστικών ιδεών με το SKG Bridges Festival να πρωταγωνιστεί και να σε ξεναγεί από το ένα σημείο της πόλης στο άλλο είτε για μουσική, είτε για θέατρο και κινηματογράφο, για εικαστικά projects και εκθέσεις, για performances για ότι μπορείς να σκεφτείς και να φανταστείς.

Το #SKG Bridges Uprising Art & Culture Festival είναι ένα φεστιβάλ πολιτισμού για νέους, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, υπό την Αιγίδα του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και με διοργανωτή το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με δρώμενα και γεγονότα ανοιχτά και δωρεάν στο κοινό. Δημιουργικές ομάδες , Φορείς και Καλλιτέχνες από τις χώρες του Ευρωπαικού Νότου που θέλουν να δημιουργήσουν και να παράγουν νέες συνθέσεις, νέες συνθήκες, νέες ενότητες συνενώνονται και συμπράττουν σ ένα μεγάλο υπαίθριο πάρκο πολιτισμού. Και αμέσως τα σύνορα καταρρίπτονται και πραγματοποιείται ένας κόσμος από πολλούς κόσμους, από πολλές χώρες, από πολλά πρόσωπα, από πολλά πεδία και αυτό χάρη της τέχνης..

Συγκεκριμένα τώρα, όπως γράφει η Κατερίνα Καρσιώτη, ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus) συμμετέχει ως νέος φορέας με όλες τις διευθύνσεις-μουσεία του στο φετινό, δεύτερο Φεστιβάλ #SKGBRIDGES με ειδικές παραγωγές από το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, καθώς και φιλοξενίες δράσεων στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. 

ΜΟΜus - Φεστιβάλ Πολιτισμού - SKG Bridges Festival - Mητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών

Η φετινή συμμετοχή από την πλευρά του MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης είναι η παρουσίαση δεκαπέντε φωτογραφικών έργω νέων καλλιτεχνών από χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, εν είδει σπονδυλωτής έκθεσης υπό τον γενικό τίτλο ‘ZOO (ZonesOfOtherness)’, σε δημόσιους χώρους του κέντρου της Θεσσαλονίκης σε επιμέλεια της ομάδας Post-SpectacularOffice. Ο ζωολογικός κήπος, ένας τόπος με ιδιαίτερη λογική οργάνωσης, όπου ζώα από διαφορετικά μέρη του κόσμου συμβιώνουν σε μια μικρογραφία του φυσικού τους περιβάλλοντος, αποτελεί ένα όχημα ανάγνωσης της πόλης. Πρόθεση της δράσης είναι να φέρει το κοινό σε μια απρόοπτη επαφή με την φωτογραφική τέχνη, μέσα στην καθημερινότητά του και όχι μόνο μέσα από επισκέψεις σε σχετικούς θεσμικούς χώρους, συνθέτοντας μια νέα αλληγορία, ένα πεδίο ανάδυσης πολλαπλών τόπων και εικόνων.

Η συμμετοχή ακολούθως του MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών είναι δυναμική και εναλλακτική, διαδραστική και πολυσυλλεκτική, και επενδύει στη σύνθεση και σύνδεση των τεχνών, καταργώντας διαχωριστικές γραμμές και λειτουργώντας ως γέφυρα για τις διαφορετικές καλλιτεχνικές εκφράσεις, όπως άλλωστε είναι και το προφίλ του συγκεκριμένου φορέα. Το πρόγραμμα που επιμελούνται ο Γιάννης Μπόλης και Δόμνα Γούναρη -επιμελητές MOMus- περιλαμβάνει performances από τους InaValentinova, την ομάδα Haveitκαι την enacttheatre, 3Dprojectionmappinginstallation από τον Στάθη Μήτσιο με βάση ένα θρηνητικό μοιρολόι για τους νεκρούς και τους ξενιτεμένους, μια εικαστική παρέμβαση με stencilsαπό την ZoricaZafirovska, τους ήχους της οδού Ολύμπου - μια ανθολογία πειραματικής ηλεκτρονικής, ηλεκτροακουστικής και αυτοσχεδιαστικής μουσικής από καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη του ToPikapRecords, μια διάλεξη-ξενάγηση με επίκεντρο την αριστερή προσέγγιση της ιστορίας και την έννοια της πάλης των τάξεων από τον NebojsaMilikic, ένα εφήμερο μνημείο από τον StefanoRomano που καλεί τους θεατές να αναστρέψουν την κυρίαρχη ιδέα του ήρωα, πρώιμη αγγλική μουσική για σοπράνο και κιθάρα, και τέλος μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα τις σύγχρονες πρακτικές επιμέλειας και τη δράση σε μουσεία, κέντρα, ινστιτούτα και ανεξάρτητα δίκτυα για τη σύγχρονη τέχνη στις βαλκανικές χώρες, με συμμετοχές από το Κόσσοβο, τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και τη Ρουμανία.

ΜΟΜus - Φεστιβάλ Πολιτισμού - SKG Bridges Festival - Mητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών

Ένα τεράστιο εικαστικό σύμπαν απλώνεται μπροστά σου σε παραγωγές του MOMus και εσύ δεν έχεις παρά να το ακολουθήσεις, να το περιηγηθείς, να το ξεναγηθείς, να το παρακολουθήσεις και να γίνεις κομμάτι του.

Φαντάσου πιο πέρα απ όσο μπορείς, δημιούργησε μία γέφυρα που απλά θα ενώνει απέραντα σημεία, κουλτούρες, ιδέες και πρόσωπα.. Σχεδίασε τον δικό σου χάρτη χωρίς σύνορα .. χωρίς γραμμές.. με χρώμα, μοτίβα και εσένα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:00“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο