LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 10 Μαΐου 2019 18:38

Ο “Ερωτόκριτος” του Δημήτρη Μαραμή στα Χανιά

Το εξαιρετικό έργο, βασισμένο στο πρωτότυπο αριστούργημα του Βιτσένζου Κορνάρου, ανεβαίνει με τους Vamos Ensemble, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.

 Ερωτόκριτος - Μαραμής - Vamos Ensemble

Στο πλαίσιο του Έτους Ερωτόκριτου 2019,  το αριστουργηματικό έργο Ερωτόκριτος  προσγειώνεται σε πάτρια εδάφη που γεννούν μνήμες, ήχους, ιστορίες  και πρόσωπα με τους Vamos Ensemble σε μία νέα συναυλιακή ενορχήστρωση από τον Θανάση Παπαθανασίου.

Το μιούζικαλ Ερωτόκριτος αποτελεί μία τεράστια επιτυχία που εγκαινίασε την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τον περασμένο Μάιο και ενθουσίασε το κοινό σε μία sol out παράσταση στο Ηρώδειο. Σειρά είχε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  με 3 παραστάσεις  ενώ φέτος εγκαινίασε το Έτος Ερωτόκριτου 2019  στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή,  με πρωτοβουλία και διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. 

Ο Ερωτόκριτος αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θεάματα της περασμένης σεζόν και συνεχίζει με ανοδική πορεία και το 2019. Οι κριτικές που αποσπάστηκαν ήταν εξαιρετικές και το κοινό σε κάθε ταξίδι του έργου έδειχνε ενθουσιασμένο είτε στην σκηνική είτε στην συναυλιακή του εκδοχή.

Δημήτρης Μαραμής - Οι στοιχειωμένοι

Όπως γράφει η Κατερίνα Καρσιώτη, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας το οποίο μεταφέρεται στο σήμερα με τον πιο σύγχρονο τρόπο διατηρώντας βέβαια όλα τα ιδιαίτερα διαχρονικά του στοιχεία ολοζώντανα. Ο Ερωτόκριτος του Μαραμή ουσιαστικά δεν τοποθετείται σε συγκεκριμένο χωρόχρονο. Εντρυφεί στις μορφές, στα πρόσωπα, στον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα, στο μεγαλειώδες συναίσθημα του έρωτα, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μέχρι να πραγματοποιηθεί το όνειρο τους, στην αισθαντικότητα της στιγμής πλεγμένα όλα μαζί μ ένα μελωδικό σενάριο που αγγίζει την κρητική διάλεκτο, την τζαζ και την μπλουζ.

Κάτω από άκρως ανοιξιάτικο τοπίο και συγκεκριμένα την Κυριακή 12 Μαίου oταλαντούχοι ερμηνευτές  Θοδωρής Βουτσικάκης (Ερωτόκριτος), Ελένη Δημοπούλου  (Αρετούσα), Ιωάννα Φόρτη (Παραµάνα), Κωστής Μαυρογένης (Ρήγας), μαζί με τους VamosEnsemble και τον συνθέτη στο πιάνο και την αφήγηση, παρουσιάζουν μοναδικά το αθάνατο αριστούργημα της Κρητικής Αναγέννησης.

Οι Vamos Ensemble  έχοντας ως ορμητήριο το χωριό του Βάμου στα Χανιά πρωτοεμφανίστηκαν στο μουσικό προσκήνιο πριν από πέντε χρόνια. Ερμηνεύουν μουσικές του κόσμου αποδοσμένες με την γνησιότητα και τον αυθορμητισμό των ιδιαίτερων ενορχηστρώσεων  του δημιουργώντας ένα μοναδικό multicultural  χαρακτηριστικό και προσωπικό ήχο. Αυτό το  μουσικό σύνολο με όψη και σύνθεση συμφωνικής ορχήστρας  που αποτελείται από 16 μουσικούς οι οποίοι κατοικούν στην Κρήτη δημιουργούν ήχους που ταξιδεύουν σε κάθε σημείο του κόσμου, σε κάθε πόλη, σε κάθε γωνιά.

Ερωτόκριτος - Μαραμής - Vamos Ensemble

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη. Δελτία Εισόδου θα δοθούν από το βιβλιοπωλείο Πετράκη. Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και µε την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. 

Χανιά | 12.05.19 | Ώρα έναρξης 21.00 | Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30. 

Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Παλιό Τελωνείο), στο παλιό λιµάνι Χανίων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓάζα – ΜΜΕ: Το Ισραήλ απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίαςΣήμερα 20:20 | Ειδήσεις

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση των διαμεσολαβητών για εκεχειρία. Η πρώτη ανεπίσημη αντίδραση του Ισραήλ.

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Δεν έχουμε πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμεΣήμερα 22:12 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα και τις σχέσεις της χώρας του με τη Δύση.

Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου: Αυξημένη η κίνησηΣήμερα 21:05 | Ειδήσεις

Που αλλού υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω της επιστροφής των εκδρομέων από τις διακοπές του Πάσχα. 

Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο ΑΝΤ1 στο εσωτερικό του ναού (αποκλειστικές εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

Στο εσωτερικό της Μονής που μετατρέπεται σε τζαμί, μπήκε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Άννα Ανδρέου και κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες. Ποια η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ενδομητρίωση: Μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα μιας γυναίκας;22:45Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Τι προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΑΣ 22:31Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Δεν έχουμε πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε22:18Πειραιάς: Απαγορεύτηκε ο απόπλους πλοίου22:04Eύβοια - Τροχαίο: “Τούμπαρε” αυτοκίνητο με μητέρα και μωρό (εικόνες)21:51Μάρλεν Ντίτριχ: Η Γερμανίδα που κατέκτησε τον κόσμο 21:37Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου: Αυξημένη η κίνηση21:24Γάζα – Κολούμπια: Οι διαμαρτυρίες…ακυρώνουν τη μεγάλη τελετή αποφοίτησης21:10Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο ΑΝΤ1 στο εσωτερικό του ναού (αποκλειστικές εικόνες) 20:57Μάλγαρα: Διακομιδή βρέφους εν μέσω επιστροφής των εκδρομέων (βίντεο)20:43ΗΠΑ - Δίκη Τραμπ: Του επέβαλαν πρόστιμο για 10η φορά! 20:30Γάζα – ΜΜΕ: Το Ισραήλ απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίας20:16 Άνω Καστρίτσι Πάτρας: Αναβιώνει το έθιμο της “Λέησης” (εικόνες)20:04Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση του πυρός19:52Ανάσταση - κροτίδες: Οι συλλήψεις της ΕΛΑΣ και η “τεράστια” λεία “εκρηκτικών”19:39ΠΑΣΟΚ: Στη Σέριφο ο Ανδρουλάκης - Ποιοι οι επόμενοι προορισμοί ενόψει Ευρωεκλογών (εικόνες)19:25Άγιος Γεώργιος: Στους Γόννους της Λάρισας έγινε πάνω σε άλογα η περιφορά (εικόνες) 19:12Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πιστώνονται στους λογαριασμούς18:58Επιστροφή των εκδρομέων με αυξημένη κίνηση στα διόδια18:43Αλβανία - Έντι Ράμα: Οι αναρτήσεις του για την επίσκεψη στην Ελλάδα18:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο