LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 09 Μαΐου 2019 18:24

Αυτή η πόλη απαγόρευσε με νόμο το κουτσομπολιό

Ποιες ποινές θα επιβάλλονται σε όσους πιαστούν επ’ αυτοφώρω να κουτσομπολεύουν ή αλλιώς να κάνουν «κοινωνική κριτική»;

ησυχία - σιωπή - ώρες κοινής ησυχίας

Πόλη των Φιλιππίνων απαγόρευσε με νόμο το κουτσομπολιό ή αλλιώς «κοινωνική κριτική» για να βάλει «μαχαίρι» σε αυτή την συνήθεια των πολιτών της.

Όποιος πιαστεί επ’ αυτοφώρω να κουτσομπολεύει στην πόλη Μπιναλόναν, η οποία βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της Μανίλα, θα καταδικαστεί σε κοινοτική εργασία και θα μαζεύει σκουπίδια. Επιπλέον θα επιβάλλεται χρηματική ποινή, η οποία θα λειτουργεί κλιμακωτά.

Την πρώτη φορά που θα παραβεί κάποιος τον νόμο, θα πληρώσει 3,8 δολάρια και θα περάσει τρεις ώρες μαζεύοντας σκουπίδια από τους δρόμους.

Για αυτούς που δεν κόβουν την κακή συνήθεια και συνεχίζουν να κουτσομπολεύουν τα πράγματα γίνονται αυστηρότερα, καθώς έχει οριστεί χρηματική ποινή 20 δολαρίων και έως και 8 ώρες κοινοτικής εργασίας. 

Ο νόμος δεν διευκρινίζει τι ακριβώς θα συνιστά κουτσομπολιό, ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης υπογράμμισε πως θα τιμωρείται η διασπορά φημών για τις σχέσεις των πολιτών, την οικονομική τους κατάσταση, μεταξύ άλλων.

Ο νόμος εφαρμόζεται σε μία γειτονιά της πόλης από το 2017 και φαίνεται πως είναι αποτελεσματικός, καθώς είναι πολλοί οι κάτοικοι που τιμωρήθηκαν μία φορά για αυτό το κακό συνήθειο, όμως δεν έχει υπάρξει δεύτερη ποινή για κανέναν. Κανείς δεν θέλει να χαρακτηριστεί κουτσομπόλης.

Όπως αναφέρει το odditycentral, ο νόμος πέρασε εγκαίρως, πριν από το καλοκαίρι όταν παρατηρούνται τα περισσότερα «κρούσματα» κουτσομπολιού. Οι κάτοικοι συνηθίζουν να μαζεύονται κάτω από μία σκιά και να σχολιάζουν ό,τι βλέπουν.

«Είναι χάσιμο χρόνου», είπε ο δήμαρχος Guico και συμπλήρωσε: «Θα πίστευες ότι ο κόσμος έχει κάτι καλύτερο να κάνει. Η απαγόρευση του κουτσομπολιού είναι ένας τρόπος βελτίωσης του επιπέδου ζωής στην πόλη».

Ο 44χρονος δήμαρχος, μιλώντας σε τοπικά μέσα, σημείωσε πως ο νέος νόμος δεν παραβιάζει την ελευθερία του λόγου και επέμεινε ότι στόχος του είναι να προστατευθούν οι πολίτες.

«Αυτός ο νόμος θέλει να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι φέρουμε την ευθύνη για ό,τι λέμε και ως μονάδες και ως πολίτες μίας κοινότητας. Θέλουμε να δείξουμε σε άλλες πόλεις πως η Μπιναλόναν αποτελείται από καλούς ανθρώπους, είναι ένα καλό και ήρεμο μέρος για να μένεις», τόνισε ακόμη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο