LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 09 Μαΐου 2019 18:24

Αυτή η πόλη απαγόρευσε με νόμο το κουτσομπολιό

Ποιες ποινές θα επιβάλλονται σε όσους πιαστούν επ’ αυτοφώρω να κουτσομπολεύουν ή αλλιώς να κάνουν «κοινωνική κριτική»;

ησυχία - σιωπή - ώρες κοινής ησυχίας

Πόλη των Φιλιππίνων απαγόρευσε με νόμο το κουτσομπολιό ή αλλιώς «κοινωνική κριτική» για να βάλει «μαχαίρι» σε αυτή την συνήθεια των πολιτών της.

Όποιος πιαστεί επ’ αυτοφώρω να κουτσομπολεύει στην πόλη Μπιναλόναν, η οποία βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της Μανίλα, θα καταδικαστεί σε κοινοτική εργασία και θα μαζεύει σκουπίδια. Επιπλέον θα επιβάλλεται χρηματική ποινή, η οποία θα λειτουργεί κλιμακωτά.

Την πρώτη φορά που θα παραβεί κάποιος τον νόμο, θα πληρώσει 3,8 δολάρια και θα περάσει τρεις ώρες μαζεύοντας σκουπίδια από τους δρόμους.

Για αυτούς που δεν κόβουν την κακή συνήθεια και συνεχίζουν να κουτσομπολεύουν τα πράγματα γίνονται αυστηρότερα, καθώς έχει οριστεί χρηματική ποινή 20 δολαρίων και έως και 8 ώρες κοινοτικής εργασίας. 

Ο νόμος δεν διευκρινίζει τι ακριβώς θα συνιστά κουτσομπολιό, ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης υπογράμμισε πως θα τιμωρείται η διασπορά φημών για τις σχέσεις των πολιτών, την οικονομική τους κατάσταση, μεταξύ άλλων.

Ο νόμος εφαρμόζεται σε μία γειτονιά της πόλης από το 2017 και φαίνεται πως είναι αποτελεσματικός, καθώς είναι πολλοί οι κάτοικοι που τιμωρήθηκαν μία φορά για αυτό το κακό συνήθειο, όμως δεν έχει υπάρξει δεύτερη ποινή για κανέναν. Κανείς δεν θέλει να χαρακτηριστεί κουτσομπόλης.

Όπως αναφέρει το odditycentral, ο νόμος πέρασε εγκαίρως, πριν από το καλοκαίρι όταν παρατηρούνται τα περισσότερα «κρούσματα» κουτσομπολιού. Οι κάτοικοι συνηθίζουν να μαζεύονται κάτω από μία σκιά και να σχολιάζουν ό,τι βλέπουν.

«Είναι χάσιμο χρόνου», είπε ο δήμαρχος Guico και συμπλήρωσε: «Θα πίστευες ότι ο κόσμος έχει κάτι καλύτερο να κάνει. Η απαγόρευση του κουτσομπολιού είναι ένας τρόπος βελτίωσης του επιπέδου ζωής στην πόλη».

Ο 44χρονος δήμαρχος, μιλώντας σε τοπικά μέσα, σημείωσε πως ο νέος νόμος δεν παραβιάζει την ελευθερία του λόγου και επέμεινε ότι στόχος του είναι να προστατευθούν οι πολίτες.

«Αυτός ο νόμος θέλει να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι φέρουμε την ευθύνη για ό,τι λέμε και ως μονάδες και ως πολίτες μίας κοινότητας. Θέλουμε να δείξουμε σε άλλες πόλεις πως η Μπιναλόναν αποτελείται από καλούς ανθρώπους, είναι ένα καλό και ήρεμο μέρος για να μένεις», τόνισε ακόμη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η ΕισαγγελέαςΣήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Η υπόθεση αφορά απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες το χρονικό διάστημα 2019-2020.

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβηΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Τα δύο παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα αδιαθεσίας και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)Σήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Τι είπε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο ήρωας αστυνομικός που βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του έσωσε μία μητέρα και την κόρη της που τις είχαν παρασύρει τα ρεύματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβη13:47Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου περιπατητή13:32Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕ13:17ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η Εισαγγελέας13:03Θεσσαλονίκη - Κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας: Ελεύθεροι με όρους οι 39 συλληφθέντες12:49Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α2112:34Εύβοια: Ηλικιωμένη πνίγηκε στη θάλασσα12:20Κώστας Μοναχός - Η σύζυγός του στον ΑΝΤ1: Στο τελευταίο “αντίο” θα είμαστε οι δυο μας... (βίντεο)12:06Τραγωδία στη Λάρισα: ΙΧ έπεσε σε κολόνα - Νεκρή η οδηγός11:52Τι είναι το μικροβίωμα ενδομήτριου;11:38Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Διακόπηκε για τις 2 Ιουλίου η δίκη11:24Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κρήτη - Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή 11:10Τραμπ: Δεν συνομιλούμε με την Τεχεράνη10:56Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)10:42 Λιάνα Κανέλλη στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω σε τι βαθμό αγανάκτησης συνεπάγεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ (βίντεο)10:28Προεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοί 10:14Επίθεση μέσα σε λεωφορείο: Λίγα χιλιοστά από την μηριαία αρτηρία το τραύμα του ανήλικου (βίντεο)09:57Εύβοια: Αυτός είναι ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη στη θάλασσα - "Χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξα"09:50Μπουκώρος στον ΑΝΤ1: Αν έχεις λίγη ευθιξία τότε είναι αυτονόητος ο δρόμος της παραίτησης (βίντεο)09:33Δευτέρα 30 Ιουνίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας09:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο