LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Μαΐου 2019 17:54

Πρόκληση στη δίκη Κορκονέα: Έκανε ένα λάθος, μην τον καταστρέψετε

Διακόπηκε η δίκη των πρώην ειδικών φρουρών Κορκονέα και Σαραλιώτη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.  

Κορκονέας -  Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

Με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα, συνεχίστηκε η δίκη των πρώην ειδικών φρουρών Κορκονέα – Σαραλιώτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Στο Δικαστήριο παραβρέθηκαν και μέλη της συλλογικότητας «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Λαμίας», οι οποίοι με την ευκαιρία του πρώτου διαλείμματος της διαδικασίας ανάρτησαν πανό έξω από το κτίριο που έγραφε: «Καμία δικαστική ποινή δεν εξιλεώνει τους αμετανόητους δολοφόνους ενός 15χρονου παιδιού», απαντώντας ουσιαστικά στα όσα υποστήριξε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Αναφορικά με τη διαδικασία της δίκης, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ο κ. Ανδρούλας περιέγραψε ως πραγματική τραγωδία τον θάνατο ενός τόσο νέου ανθρώπου, ωστόσο όμως επέμεινε ότι ο πελάτης του είναι αθώος ως προς αυτά που του αποδίδονται. «Ο θάνατος ενός νέου παιδιού όπως ήταν ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος είναι κάτι τρομερό. Ακόμη και μπροστά στα όσα έχουμε δει εδώ μέσα η συγκεκριμένη απώλεια είναι πραγματική τραγωδία. Όταν κανείς έρχεται αντιμέτωπος με μια τόσο μεγάλη συμφορά θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη…», σημείωσε ο κ. Ανδρούλας υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι «ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είναι αθώος για την πράξη όπως του αποδίδεται. Ένας άνθρωπος έκανε λάθος και του στοίχισε πολλά χρόνια φυλακή. 11 χρόνια. Μην καταστρέψετε έναν άνθρωπο για να αποδοθεί δικαιοσύνη». Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρούλας ζήτησε την μετατροπή της κατηγορίας, της από πρόθεσης ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 20 Μαΐου 2019 όταν και θα δοθεί ο λόγος στους συνηγόρους υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη, Χρήστο Διαμάντη και Γιάννη Αλετρά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο