LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 09 Μαΐου 2019 14:07

Γιούνκερ για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ: Σ' αυτό το θέμα είμαι Κύπριος!

Εικοσάλεπτη συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στη Ρουμανία.

Συνοδος Κορυφής - Ρουμανία - Τσίπρας

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που διεξάγεται στο Βουκουρέστι και ερωτηθείς από δημοσιογράφο για την τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο, απάντησε ότι «νομίζω πως κι εγώ και ο Πρόεδρος, Αναστασιάδης, θα θέσουμε πρακτικά το ζήτημα αυτό, διότι πιστεύουμε ότι στην ουσία είναι ένα Ευρωπαϊκό ζήτημα. Η αντιμετώπιση του αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης και όχι μόνο την Κύπρο. Το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να παραβιάζεται. Και νομίζω ότι, ιδιαίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει μια κοινή θέση, όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της».

Οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ συζητήθηκαν κατά την εικοσάλεπτη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου ενημέρωσαν τους ομολόγους τους.

Συνοδος Κορυφής - Ρουμανία - Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος και στο θέμα του επόμενου Προέδρου της ΕΕ, υπογράμμισε ότι, «χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο που θα στηρίζει την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα στηρίζει τα θεμελιώδη ιδανικά της, τα οποία είναι η αλληλεγγύη, η δημοκρατία, η κοινωνική συνοχή.

Επομένως, χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο που θα είναι πολέμιος του νεοφιλελευθερισμού, της λιτότητας και φυσικά, της ξενοφοβικής προσέγγισης των ακροδεξιών δυνάμεων που αναδύονται, τώρα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτός ο Πρόεδρος, δεν είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ. Αυτή είναι η δική μου θέση».

Συνοδος Κορυφής - Ρουμανία - Τσίπρας

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που ερωτηθείς για την τουρκική προκλητικότητα, απάντησε λακωνικά και κατηγορηματικά, «σε αυτό το θέμα είμαι Κύπριος».

Συνοδος Κορυφής - Ρουμανία - Τσίπρας

Συνοδος Κορυφής - Ρουμανία - Τσίπρας

Ανησυχία Γεννηματά για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας

Ανησυχία για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την Κύπρο, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας την πρώτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος/

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε χαρακτηριστικά: φοβάμαι ότι υπάρχουν σκέψεις στην Κυβέρνηση να χειριστούν τα ελληνοτουρκικά όπως ακριβώς χειρίστηκαν το Σκοπιανό, δηλαδή μόνοι τους, χωρίς την δημιουργία εθνικής γραμμής και αυτό θα είναι ολέθριο για τα συμφέροντα της χώρας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Ε65.


 


 

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)Σήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα ΜπελέρηΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις ευρωεκλογές, την υποψηφιότητα Μπελέρη, τις συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη και την ακρίβεια.

Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)Σήμερα 09:23 | Τοπικά Νέα

Δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56Ονδούρα: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε...βάρκες10:43Θεσσαλονίκη: Ληστές ATM αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου10:29Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)10:16Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)09:11ΗΠΑ για επίσκεψη Ερντογάν: Ρωτήστε την Άγκυρα αν υπάρχει αλλαγή σχεδίων08:58Χαλκιδική: Καρέ - καρέ η επίθεση με φτυάρι στον δημοτικό υπάλληλο (βίντεο) 08:44Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)08:30“The 2Night Show” - Χάρης Βεραμόν: οι εξαφανίσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (βίντεο)08:17Θεσσαλονίκη - Καραμπόλα: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με 3 ΙΧ08:04Δολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικό07:51Οι “illuminati” των ευρωψηφοδελτίων07:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο