LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 09 Μαΐου 2019 13:41

Δεν μειώνεται ο ΦΠΑ για καφέδες, χυμούς, αναψυκτικά

Με υψηλό συντελεστή 24% θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται τα πόσιμα είδη.

Καφές

Στον υψηλό συντελεστή του 24% θα παραμείνει ο καφές, τα αναψυκτικά και οι χυμοί καθώς στον κατάλογο των αγαθών που θα επιβαρύνονται σύντομα με ΦΠΑ 13% συμπεριληφθούν μόνο τρόφιμα και όχι ποτά.

Στα μέτρα τα οποία θα προωθηθούν για άμεση εφαρμογή στο πακέτο του 1 δισ. ευρώ, περιλαμβάνεται όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και η μείωση του συντελεστή 24% στο 13% για είδη διατροφής.

Ωστόσο πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν πως οι μετατάξεις δεν αφορούν τα πόσιμα… Καφές, τσάι, χαμομήλι , αναψυκτικά και χυμοί θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24%.

Τυποποιημένα είδη διατροφής όπως ζάχαρη, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, γεμιστά ζυμαρικά, αλλαντικά, παρασκευάσματα ψαριών, κονσέρβες, ηλιέλαια, σογιέλαια, καλαμποκέλαια, μαργαρίνες, μαρμελάδες, σοκολάτες, γκοφρέτες, μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια, παγωτά, κρουασάν, σνακ, θα έχουν χαμηλό συντελεστή 13%.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει: «Μια από τις πάγιες θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ είναι η επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στον χαμηλό συντελεστή 13%. Η προηγούμενη άλλωστε εμπειρία μείωσης του ΦΠΑ είχε αφήσει γενικά ένα θετικό αποτύπωμα.

Το κοινωνικό πακέτο που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δημιούργησε θετικές προσδοκίες.

Με βάση ωστόσο πρόσφατα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά σε διαχωρισμό των προϊόντων στα οποία θα εφαρμοστεί  η ρύθμιση.  Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να τονίσουμε ότι όταν γίνεται αναφορά στον κλάδο της εστίασης υποτίθεται ότι συμπεριλαμβάνονται όλα τα προς πώληση προϊόντα και όχι μόνο τα είδη διατροφής που για αρκετές χιλιάδες επιχειρήσεις αποτελούν ένα μικρό μέρος των πωλήσεων τους.

Εάν τελικά τα δημοσιεύματα αληθεύουν οφείλουμε εκ των προτέρων να δηλώσουμε τουλάχιστον την απογοήτευση μας για ένα μέτρο που αναμένουμε εδώ και πολύ καιρό να υιοθετηθεί χωρίς αστερίσκους και περιορισμούς.

Καλούμε, τέλος, την Κυβέρνηση να θεσμοθετήσει άμεσα και συνολικά την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ώστε να είναι σε ισχύ κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, κάτι που θα έχει ευεργετικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις, την απασχόληση αλλά και τα δημόσια έσοδα.»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΧθες 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΧθες 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΧθες 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΧθες 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της πόλης23:44Τραμπ: Πιθανή η επιβολή δασμών στις χώρες που δεν συμφωνούν μαζί μας για την Γροιλανδία23:30Αίσιο τέλος στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας23:16Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο