LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Μαΐου 2019 12:21

Μητσοτάκης: εμείς έχουμε σχέδιο, ο Τσίπρας δεν έχει να πει τίποτα για το μέλλον

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, ανέπτυξε το οικονομικό σχέδιο του κόμματος του, που δίνει έμφαση στη μείωση της φορολογίας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Κυρ. Μητσοτάκης - 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Την χθεσινή κόντρα στη Βουλή σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας την ελπίδα πως η προεκλογική συζήτηση θα επανέρθει στον πυρήνα της, μιλώντας στο 3ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως καταλαβαίνει μερικές φορές  γιατί αυτές οι συζητήσεις αφήνουν μία άσχημη γεύση σε πολίτες που ενοχλούνται από τους υψηλούς τόνους. «Η Βουλή έχει τη δική της δυναμική. Έχω προσπαθήσει να κρατήσω το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στην ουσία. Όταν κάποιος ξεκινά έναν καυγά ο άλλος έρχεται σε μια δύσκολη θέση αν πρέπει να απαντήσει ή απλά να παραμερίσει την απάντηση. Επέλεξα χθες να απαντήσω.

Οι τοποθετήσεις μου ήταν πολιτικές, η κριτική μου πολιτική, θέλω να πιστεύω όμως ότι θα επαναφέρουμε τη συζήτηση στον πυρήνα της  πηγαίνοντας στις ευρωεκλογές. Ποιος μπορεί να μιλήσει για την Ελλάδα της επόμενης μέρας, να εγγυηθεί δουλειές και ασφάλεια. Δεν μπορεί κανείς να στέκεται αδιάφορα απέναντι σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ηθική της πολιτικής. Τα ζητήματα αυτά έχουν τη σημασία τους. Όταν συμπεριφορές που δεν είναι αποδεκτές από την πλειοψηφία υιοθετούνται από τον Πρωθυπουργό αυτό έχει στη σημασία του» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, πως η ΝΔ δεν έχει αποφύγει ποτέ την ουσιαστική συζήτηση και την αναζήτηση συναινέσεων. «Πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι συγκρούονται σε επίπεδο οικονομίας δύο τελείως διαφορετικά σχέδια. Εμείς έχουμε σχέδιο, ο κ. Τσίπρας δεν έχει τίποτα να πει για το μέλλον. Υπάρχει μια πολιτική που λέει ότι πρέπει να υπερφορολογήσω, να χτίσω μεγαλύτερα πλεονάσματα, να μην δώσω έμφαση σε επενδύσεις ώστε να έχω το μαξιλαράκι να μοιράζω μικρά επιδόματα ως παροχές όποτε κρίνω εγώ» είπε τονίζοντας πως η 13η  σύνταξη στοιχίζει πάνω από 2 δις ευρώ.

«Αυτό που ανακοινώθηκε από τον κ. Τσίπρα είναι κάτω από 1 δις. Είναι ένα έκτακτο επίδομα. Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι σε ένα επίδομα που μπορεί να ανακουφίσει , το ερώτημα είναι αν αυτό μπορεί να είναι ο πυρήνας της οικονομικής μας πολιτικής και αν η έμφαση πρέπει να δοθεί σε υπερφορολόγηση που μειώνει τους ρυθμούς ανάπτυξης ή σε μια επιθετική μορφή μείωσης φόρων έτσι ώστε αυτό που θα μένει στην τσέπη του συνταξιούχου θα είναι περισσότερο από αυτό που παίρνει σήμερα. Με το αφορολόγητο που έχει ψηφίσει ο κ. Τσίπρας θα πάρει μία σύνταξη» είπε ρίχνοντας και πάλι το γάντι στην κυβέρνηση να υπερψηφίσει την τροπολογία της ΝΔ για τη μη μείωση του αφορολόγητου.

Προτάσσοντας ως πρωταρχικό στόχο της ΝΔ τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ο κ. Μητσοτάκης  τόνισε πως η κυβέρνησή του θα έχω ως πρώτο στόχο  τη μείωση στον φόρο επιχειρήσεων  αλλά και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. «Αυτά θα είναι στον προϋπολογισμό του 2020. Θέλουμε να μειώσουμε τον φόρο  στα μερίσματα και θα ενσωματώσουμε γενναία φορολογικά μέτρα για το μέλλον» είπε, προσθέτοντας πως η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που  απευθύνεται στους αδύναμους και οι πιο αδύναμοι σήμερα, όπως τόνισε,  είναι οι μακροχρόνια άνεργοι.

Κυρ. Μητσοτάκης - 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

«Δεν άκουσα τον κ. Τσίπρα να μιλά για αυτούς ή για τους νέους συνταξιούχους που παίρνουν μειωμένη σύνταξη κατά 35%» είπε τονίζοντας πως η οικονομική πολιτική της ΝΔ  θα ωφελήσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. «Προτείνω μια συμφωνία αλήθειας, θα μειώσω φόρους αλλά ζητώ από τους επιχειρηματίες να στηρίξουν τους εργαζόμενους και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους στο κράτος» είπε μιλώντας για μείωση ασφαλιστικών εισφορών με μείωση της εισφοράς για την κύρια σύνταξη από το 20% στο 15% εντός μιας τετραετίας.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για ένα ασφαλιστικό τριών πυλώνων κατηγορώντας την κυβέρνηση για σκόπιμη διαστρέβλωση των θέσεων του. «Αν η σημερινή κυβέρνηση αναπτύσσεται 2% με μία κυβέρνηση που διώχνει τους επενδυτές φανταστείτε τι μπορεί να γίνει με μία κυβέρνηση που θα προσελκύει επενδύσεις.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για το σχέδιο του αλλά δεν είπε κουβέντα για την ταμπακιέρα, για το πώς θα προσελκύσει επενδύσεις» είπε προσθέτοντας πως το  πρώτο που θα κάνει είναι να έχει υπουργούς που θα υπογράφουν γρήγορα.

«Θα έχω μια πολύ ισχυρή γραμματεία της κυβέρνησης που θα παρακολουθεί στενά τη λειτουργία της κυβέρνησης, γνωρίζουμε που είναι τα εμπόδια και θα πρέπει να πέσουμε με τα μούτρα πάνω στο πρόβλημα» είπε δηλώνοντας πως ο ίδιος δεν είναι καθόλου κουρασμένος.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ως βασικούς του στόχους τη δημιουργία 120 χιλιάδων  θέσεις απασχόλησης το χρόνο, ρυθμό ανάπτυξης 4% και επαναφορά της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα εντός 18 μηνών ενώ επανέλαβε πως θα διαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες για τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Εγώ δεν προσέρχομαι στις συζητήσεις μέσα από μια λογική τσαμπουκά. Τις πληρώσαμε πολύ αυτές τις λογικές, μας πήγαν 4 χρόνια πίσω και τις πληρώσαμε με ένα μνημόνιο. Έχω το δίκαιο με το μέρος  μου και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα βρω κατανόηση. Το πρώτο κύμα της μείωσης των φόρων είναι αδιαπραγμάτευτο και θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2020. Όταν οι Ευρωπαίοι δουν μια κυβέρνηση προσηλωμένη στους στόχους τους θα της δώσουν την ευκαιρία.

Δεν δέχομαι η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα που πέρασε από το τραύμα των μνημονίων και παραμένει σε ένα επίπεδο πλούτου 25% χαμηλότερο από αυτό που ήμασταν όταν μπήκαμε στην κρίση. Δεν υπόσχομαι όμως επιστροφή σε ένα παρελθόν το οποίο πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Κάναμε  αυτοκριτική, ως κοινωνία έχουμε μάθει, η στήριξη της ΝΔ είναι δείγμα ωριμότητας και έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε φυγή προς τα εμπρός» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς σκέφτεται να είναι ο κ. Τσίπρας ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως θα του είναι δύσκολο πλέον να επιστρέψει στον παλιό του εαυτό και να γίνει ο Τσίπρας του 2012. « Η παράδοση των δικών μας κομμάτων είναι χάνεις φεύγεις. Το τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας είναι δικό του θέμα» είπε χαρακτηριστικά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κορονοϊός: ακόμη δυο θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες11:20Καιρίδης-Κατρούγκαλος στον ΑΝΤ1: “Διαξιφισμοί” για την αντίδραση στις τουρκικές προκλήσεις11:07Champions League: Ιδιαίτερη η “μονομαχία” Λειψία-Ατλέτικο Μαδρίτης10:55Περιφέρεια Κρήτης - Κορονοϊός: το viral βίντεο για τη χρήση μάσκας10:43Κορονοϊός: τραγική η κατάσταση στο Μεξικό10:30Λινού στον ΑΝΤ1: είναι πιθανόν να έχουμε περισσότερα από 1000 ενεργά κρούσματα ημερησίως (βίντεο)10:17Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής”10:05ΝΒΑ: στα “μαλακά” ο Αντετοκούνμπο για την κουτουλιά09:53Κορονοϊός: Αποσωληνώθηκε η 27χρονη γιατρός09:40Κορονοϊός: ακάθεκτη συνεχίζει η πανδημία στις ΗΠΑ09:27Γεραπετρίτης στον ΑΝΤ1: η Τουρκία είναι παρίας του Διεθνούς Δικαίου (βίντεο)09:15Νεκρή λουόμενη σε παραλία09:05Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δυσοίωνες οι προβλέψεις για την Ελλάδα (βίντεο)08:53Στροφή 180 μοιρών έκανε ξανά το Oruc Reis08:41Κορονοϊός – Ινδία: σοκ από το νέο ρεκόρ κρουσμάτων08:28Πολεμικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο στέλνει ο Μακρόν08:16Κορονοϊός - Ισραήλ: Θλιβερό ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο08:03Μεγάλη φωτιά στην Ικαρία07:51Ασταμάτητος ο κορονοϊός στη Βραζιλία07:39Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια: Εκκενώνονται κατοικημένες περιοχές (βίντεο)07:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο