LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 08 Μαΐου 2019 20:27

Τιμωρία με εργασία σε... νεκροτομεία για μεθυσμένους οδηγούς

Ο μακάβριος νόμος τίθεται σε εφαρμογή για να πειστούν οι οδηγοί ότι ποτό και τιμόνι δεν πάνε μαζί

ποτό - οδήγηση - μεθυσμένος οδηγός - αλκοόλ

Μία μακάβρια τιμωρία για μεθυσμένους οδηγούς θέσπισαν οι αρχές της Μολδαβίας. Στόχος είναι να πειστούν οι οδηγοί ότι ποτό και τιμόνι δεν πάνε μαζί...

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που ισχύει στη χώρα, οι οδηγοί που πιάνονται να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, τους αφαιρείται αμέσως η άδεια οδήγησής εφόρου ζωής.

Για να την πάρουν πίσω όμως – και αυτό σε συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις – πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας πρόστιμο ύψους 200 ευρώ (ο μέσος μηνιαίος μισθός στη Μολδαβία είναι 300 δολάρια), μέσω του οποίου μπαίνουν σε ένα τρίμηνο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Ποιο είναι το πρόγραμμα αυτό; Όπως αναφέρει η εφημερίδα Publica, οι παραβάτες βοηθούν στην περίθαλψη τραυματιών από τροχαία ατυχήματα στα τοπικά νοσοκομεία, αλλά και επιπλέον, οδηγούνται στα κοντινά… νεκροτομεία για να βοηθήσουν σε διάφορες εργασίες.

Η πιο πρόσφατη για παράδειγμα εργασία την οποία υποχρεώθηκαν να κάνουν 6 οδηγοί που πιάστηκαν μεθυσμένοι σε ένα νεκροτομείο της πρωτεύουσας Κισινάου, ήταν να πλένουν τα πτώματα των νεκρών πριν την νεκροψία και παράλληλα, να τα τοποθετούν στα ειδικά ψυγεία! Επίσης, στο πλαίσιο πάντα του προγράμματος αυτού, οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε νεκροψία καθαρίζοντας τα πτώματα από τα υγρά τους.

Σύμφωνα πάντα με την μολδαβική εφημερίδα, ο ένας από τους 6 παραβάτες δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα για αυτονόητους λόγους… Για τους υπόλοιπους που ολοκλήρωσαν την εργασία, θα πρέπει εκ νέου να εξεταστούν με βάση όλες τις διαδικασίες που ισχύουν για την έκδοση ενός νέου διπλώματος και εφόσον επιτύχουν, τότε μόνο θα πάρουν πίσω την άδεια οδήγησή τους.

Πλέον, μετά τους 6 αυτούς πρώτους συμμετέχοντες άλλοι 24 παραβάτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να πάρουν μέρος στο σκληρό αλλά μάλλον δίκαιο πρόγραμμα αυτό, σε μια προσπάθεια να πάρουν πίσω την άδεια οδήγησής τους…

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα έντασηΣήμερα 07:12 | Ειδήσεις

"Ράλι ανόδου" καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά και τις πληροφορίες για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγόΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη το τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας. Ποια είναι η κατάσταση του οδηγού του δικύκλου.

OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της ΠαλαιστίνηςΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Την απόφαση καταδίκασε αμέσως η Παλαιστινιακή Αρχή, που είδε σε αυτή «κατάφωρη επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων, που ωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο