LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 08 Μαΐου 2019 13:47

Δήλωσε κώλυμα ο Αναστόπουλος, δεν πάει στο ΣΕΦ

Επιστολή "φωτιά" του Έλληνα διαιτητή προς την ΚΕΔ, μετά και την... "επίσκεψη" οπαδών στο σπίτι του. Για εικόνες ντροπής έκανε λόγο ο Βασιλειάδης.

Αναστόπουλος - οπαδοί

Με μία επιστολή – φωτιά προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ο Παναγιώτης Αναστόπουλος γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να διαιτητεύσει τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ, λίγες ώρες μετά και από την ‘’επίσκεψη’’ οπαδών στο σπίτι του.

Η επιστολή Αναστόπουλου στην ΚΕΔ:

"ΚΥΡΙΟΙ,

Μετά την κλήρωσή μου στον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, και τα όσα, γνωστά σε όλους, ακολούθησαν, επί πέντε ημέρες ανέμενα την ανάληψη πρωτοβουλίας από κάποιον από τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς (ΚΕΔ, ΕΣΑΚΕ, Πολιτεία δια του αρμοδίου Υπουργείου κλπ).

Συγκεκριμένα περίμενα την ανάληψη πρωτοβουλίας που θα έλυνε το πρόβλημα και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με συνευθύνη πολλών. Δυστυχώς η αναμονή μου αποδείχτηκε μάταιη, καθώς, όπως φαίνεται, άπαντες οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς επέλεξαν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, με καθυστέρηση, μάλιστα, καθώς το Πάσχα παρήλθε.  

Επίσης, ορισμένοι εξ αυτών, αρνούμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, επέλεξαν, κατά τη συνήθη τακτική τους, να μεταθέσουν σε εμένα το βάρος της άρσης του αδιεξόδου. Όλες αυτές τις ημέρες, στο πρόσωπό μου βρέθηκε το  εξιλαστήριο θύμα και «επιλέχθηκα», ως σύγχρονη Ιφιγένεια, να θυσιαστώ. 

Δυστυχώς για αυτούς, δεν προτίθεμαι να παίξω αυτό το ρόλο. Για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως διότι, ιδίως μετά τα χθεσινά γεγονότα, σε καμία περίπτωση δεν θα θέσω σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα, τόσο τη δική μου όσο και της οικογένειάς μου. Ούτε, επίσης, επιθυμώ να προκληθούν επεισόδια και να διασαλευτεί η αθλητική ειρήνη εντός οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου εξαιτίας μου. Πρόκειται για μια σταθερή και αταλάντευτη αρχή που υπηρετώ όλα τα χρόνια της αθλητικής μου διαδρομής.

Κατά συνέπεια, μένοντας πιστός στις αρχές μου, σας δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να διαιτητεύσω τον συγκεκριμένο αγώνα και παρακαλώ να προβείτε στην αντικατάστασή μου.

Εξυπακούεται, ότι για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της προσωπικής μου στοχοποίησης όλο αυτό το διάστημα, η οποία οδήγησε στη χθεσινή προσχεδιασμένη «επίσκεψη» δεκάδων χούλιγκαν στο σπίτι μου, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου". 

Υπό το βλέμμα εισαγγελέα η αναμέτρηση στο ΣΕΦ

Νωρίτερα, υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είχε δηλώσει ότι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Προμηθέας Πατρών στις 17:30, θα βρίσκεται εισαγγελικός λειτουργός, ενώ θα υπάρχουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ουδέποτε σκέφτηκε να αναβάλλει τον αγώνα μετά την έφοδο οπαδών κάτω από το σπίτι του διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλου. Αντίθετα, με δήλωσή του καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να πυροδοτούν το κλίμα ενόψει του σημερινού αγώνα. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν αγωνιστεί, τότε η ομάδα του Πειραιά υποβιβάζεται στην Α2. 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Οι χθεσινές ντροπιαστικές εικόνες έξω από το σπίτι του διαιτητή Αναστόπουλου δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, όπως επίσης οι εκβιασμοί, οι εκφοβισμοί και η στοχοποίηση ανθρώπων. 

Από χθες βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους αρμόδιους εισαγγελείς προκειμένου στο σημερινό αγώνα Ολυμπιακού - Προμηθέα να διαφυλάξουν την τάξη και να αποδώσουν ευθύνες σε όποιον προβεί σε έκνομες ενέργειες, αλλά και σε όποιον οδηγήσει με πράξεις ή παραλείψεις του σε ακραίες καταστάσεις. Για τον λόγο αυτό έχω αιτηθεί την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και αυξημένων αστυνομικών δυνάμεων.

Καλώ τέλος, όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να πυροδοτούν το κλίμα ενόψει του σημερινού αγώνα». 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο