LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Μαΐου 2019 10:53

Τσαβούσογλου: στέλνουμε και δεύτερο γεωτρύπανο για γεωτρήσεις

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, συνεχίζοντας τη ρητορική των προκλήσεων της Άγκυρας, αμφισβήτησε την κυπριακή ΑΟΖ και έκανε λόγο για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην Κύπρο. Ηχηρό μήνυμα Αποστολάκη στην Τουρκία από την Κύπρο.

ΠΟΡΘΗΤΗΣ

Η Τουρκία στέλνει και το δεύτερο γεωτρύπανό της στην Ανατολική Μεσόγειο για γεωτρήσεις την επόμενη περίοδο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Είπε, επίσης, ότι έχει τελειώσει η περίοδος των σεισμικών ερευνών και χαρακτήρισε μπλόφα ή ρητορική τα διεθνή εντάλματα σύλληψης του προσωπικού του «Πορθητή», λέγοντας ότι δεν τα λαμβάνουν σοβαρά.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου - σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κιργιστάν Τσινγκίζ Αϊνταρμέικοβ, σχολιάζοντας  τα διαβήματα της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας για τις δραστηριότητες της στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες μίλησε για «διαμοιρασμό των αποθεμάτων της Κύπρου μεταξύ των δύο λαών».

Πρόσθεσε ότι «για την Τουρκία και τον "τ/κ λαό" δεν έχει ισχύ η ΑΟΖ που κήρυξε η "ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου" ή που υπέγραψε με άλλες χώρες».

Η δημοσίευση των συντεταγμένων που απέστειλε στα Ηνωμένα Έθνη η Λευκωσία, ουσιαστικά αποτελούν την ενίσχυση του νομικού και διπλωματικού πεδίου, προς αντιμετώπιση των παράνομων και προκλητικών διεκδικήσεων της Τουρκίας. Ένα σημείο που ξεχωρίζει στο φάκελο που απεστάλη στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, είναι ο χάρτης στον οποίο απεικονίζεται η επέκταση της ΑΟΖ καθώς και η υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο βόρειο τμήμα.

«Εμείς κινούμαστε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και μέχρι σήμερα παρακαλέσαμε τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Επειδή παρόλο που η ε/κ πλευρά το αποδέχεται στα λόγια, δεν επέδειξε μια προσέγγιση η οποία θα θέσει υπό εγγύηση τα δικαιώματα του "τ/κ" λαού. Απέρριψε όλες τις προτάσεις», ανέφερε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «παρά τις εποικοδομητικές προσεγγίσεις η ε/κ πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί με τον "τ/κ λαό" τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή».

Δήλωσε, επίσης, ότι «καθήκον μας ως εγγυήτρια δύναμη Τουρκία είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της "τδβκ" και του "τ/κ λαού". Αυτή είναι η δική μας υποχρέωση και χωρίς κανένα δισταγμό θα συνεχίσουμε να κάνουμε κάθε βήμα σε αυτό το θέμα. Και όπου θέλουμε εντός της υφαλοκρηπίδας μας και σεισμικές έρευνες θα κάνουμε, και εργασίες γεώτρησης θα κάνουμε. Επομένως και σε αυτό το θέμα με τον ίδιο τρόπο θα είμαστε αποφασιστικοί. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα το επόμενο διάστημα».

Για τα διεθνή εντάλματα σύλληψης του προσωπικού του Πορθητή, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι «εμείς αυτού τους είδους τις απειλές δεν τις λαμβάνουμε σοβαρά. Ας κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους. Εμείς ποτέ δεν αποδώσαμε αξία σε τέτοιου είδους μπλόφες ή και ρητορικές. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει. Το επόμενο διάστημα θα στείλουμε και το άλλο μας γεωτρύπανο στην περιοχή και θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις. Πλέον η περίοδος των σεισμικών ερευνών τελείωσε. Στέλνουμε και το δεύτερο μας γεωτρύπανο στην περιοχή», ανέφερε.

Αποστολάκης: Καταδικάσαμε την προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στην ΑΟΖ Κύπρου

Για προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, την οποία καταδικάσαμε, έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στο πλαίσιο του 5ου Διακυβερνητικού Συμβουλίου Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου.

Ο κ. Αποστολάκης συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογο του, Σάββα Αγγελίδη, ενώ νωρίτερα τον δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)Σήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισν για τελευταία φορά τον αστυνομικό που έασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε κτήριο στον Πειραιά.

Καταγγελία - Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)Τρίτη 16 Απριλίου 2024 17:56 | Ειδήσεις

Τέσσερις μέρες αγωνίας πέρασε το ζευγάρι που είχε χαθεί μέσα στα χιονισμένα βουνά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: βροχές και καταιγίδες την Κυριακή18:58Νέος δικαστικός χάρτης - Δικηγόροι: Πανελλαδική αποχή προετείνει η ολομέλεια των ΔΣΕ18:44Πάτρα: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε μάντρα - Νεκρός ο οδηγός18:31Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)18:18Δανία: Εκκένωση του αεροδρομίου μετά από απειλή για βόμβα18:03Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα17:49Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)17:34Γάζα: Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου – Νέος κύκλος αίματος στη Δυτική Όχθη17:21Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο