LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Μαΐου 2019 16:13

Μήνυμα ειρήνης από τον Πάπα Φραγκίσκο στην Βόρεια Μακεδονία (βίντεο)

Με ψωμί κι αλάτι υποδέχθηκαν τον Ποντίφικα. Η Θεία Λειτουργία σε κεντρική πλατεία και η επιμονή του Ιβανόφ στο "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

AP - Πάπας Φραγκίσκος - Βόρεια Μακεδονία

Μήνυμα ειρήνης, ενότητας και αρμονικής συνύπαρξης απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος στη διάρκεια θείας λειτουργίας που τέλεσε το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, στην οποία παραβρέθηκαν πάνω από 10.000 άνθρωποι.

Νωρίτερα σήμερα ο Πάπας συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο της Βόρειας Μακεδονίας με τον Πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στον χαιρετισμό του ενώπιον της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας εξήρε τη συμβολή της χώρας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ενώ σημείωσε ότι ο πολυεθνοτικός και πολυθρησκευτικός χαρακτήρας της Βόρειας Μακεδονίας αποτελούν πλούτο για τη χώρα και την καθιστούν γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Σε αντίθεση με τον Πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος στον χαιρετισμό του προς τον Πάπα Φραγκίσκο χρησιμοποιούσε την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας", ο Ποντίφικας, στον δικό του χαιρετισμό αποκάλεσε τρεις φορές τη χώρα με τη νέα της ονομασία, Βόρεια Μακεδονία.

AP - Πάπας Φραγκίσκος - Βόρεια Μακεδονία

Ο Πάπας είχε και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος του ανέφερε ότι η επίσκεψη του στα Σκόπια αποτελεί έμπνευση για τον λαό της χώρας του και του ζήτησε να προσευχηθεί για το καλό του λαού της Βόρειας Μακεδονίας και της ίδιας της χώρας.

AP - Πάπας Φραγκίσκος - Βόρεια Μακεδονία

Αμέσως μετά τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε το Σπίτι-Μνημείο της Μητέρας Τερέζας, της καθολικής μοναχής που γεννήθηκε στα Σκόπια το 1910 και την οποία ο ίδιος αγιοποίησε το 2016, ενώ είχε και συνάντηση με εκπροσώπους των κυριότερων θρησκευτικών δογμάτων της Βόρειας Μακεδονίας.

Συγκινητική ήταν η υποδοχή στο Σπίτι - Μνημείο της Μητέρας Τερέζας, όπου μια νεαρή με το όνομα Σόνια εξιστόρησε στον Ποντίφικα πώς ως μόνη μητέρα με ένα παιδί βρέθηκε στον δρόμο και ήταν οι Αδελφές του Ελέους αυτές που της προσέφεραν στέγη και θαλπωρή.

AP - Πάπας Φραγκίσκος - Βόρεια Μακεδονία

Ακολούθως, ο Πάπας διέσχισε με ανοιχτό μηχανοκίνητο όχημα τον δρόμο που οδηγεί από το Σπίτι - Μνημείο της Μητέρας Τερέζας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, χαιρετώντας το πλήθος που τον χειροκροτούσε και τον επευφημούσε.

Ο Πάπας, στην διάρκεια της επίσκεψής του αυτής στα Σκόπια, θα προσευχηθεί στην Καθολική Εκκλησία των Σκοπίων και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της νεολαίας της Βόρειας Μακεδονίας

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται από το πρωί στα Σκόπια, στην πρώτη επίσκεψη προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Βόρεια Μακεδονία, όπου ο αριθμός των καθολικών είναι μικρός, μόλις 1% του πληθυσμού της χώρας.

AP - Πάπας Φραγκίσκος - Βόρεια Μακεδονία

AP - Πάπας Φραγκίσκος - Βόρεια Μακεδονία

Ζάεφ - Πάπας Φραγκίσκος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο