LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 07 Μαΐου 2019 13:52

“Διάλογοι Καρμηλιτισσών” από το πρόγραμμα “The Met: Live in HD” (εικόνες)

Αυλαία των παραστάσεων της σεζόν σε Ελλάδα και Κύπρο, με το έργο του Poulenc.

Metropolitan Opera - Διάλογοι Καρμηλιτισσών - THE MET: LIVE IN HD

Με την αναβίωση του ψυχολογικού δράματος του Poulenc «Διάλογοι Καρμηλιτισσών» ολοκληρώνεται η σεζόν 2018-19 του βραβευμένου προγράμματος “The Met: Live in HD”. Μια ακόμα σεζόν στην οποία ίσως περισσότερο από κάθε προηγούμενη, η Metropolitan Opera κατέπληξε το κοινό της σε όλο τον κόσμο συνδυάζοντας μεγάλες, κλασικές παραγωγές, σπάνιες αναβιώσεις αλλά και νέες προτάσεις, πάντα με τους κορυφαίους πρωταγωνιστές.

Στο φετινό πρόγραμμα έχουν προηγηθεί, μεταξύ άλλων, οι μεταδόσεις των δημοφιλών παραστάσεων «Αϊντα», «Λα Τραβιάτα» και «Κάρμεν», αλλά και η νέα πρόταση της εκκεντρικής «Μάρνι», τον περασμένο Νοέμβριο. Πρόσφατα απολαύσαμε «Το Κορίτσι του Συντάγματος» με τις γλυκιές μελωδίες του μπελκάντο αλλά και την επική «Βαλκυρία», του Wagner. Η επόμενη και τελευταία προβολή για φέτος θα πραγματοποιηθεί σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη το Σάββατο 11 Μαΐου στις 19:00, με την σπάνια αναβίωση της μεταπολεμικής όπερας του Poulenc (1957).

Οι «Διάλογοι Καρμηλιτισσών» αποτελούν μια από τις πιο συγκινητικές παραστάσεις όπερας. Το σύγχρονο αριστούργημα του Poulenc βασίζεται στο κινηματογραφικό έργο του Bernanos, το οποίο περιγράφει αληθινά γεγονότα της Γαλλικής επανάστασης. Πιο συγκεκριμένα, η ιστορία διαδραματίζεται στο μοναστήρι της Κομπιέν στην Γαλλία, όπου το Τάγμα των Καρμηλιτισσών μοναχών αρνείται να απαρνηθεί την πίστη του κάτω από την απαίτηση του όχλου, με συνέπεια να οδηγηθεί μαρτυρικά στην γκιλοτίνα.

Metropolitan Opera - Διάλογοι Καρμηλιτισσών - THE MET: LIVE IN HD

Metropolitan Opera - Διάλογοι Καρμηλιτισσών - THE MET: LIVE IN HD 

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται η καλλονή Isabel Leonard, η οποία είναι η νεαρή Μπλανς ντε λα Φορς, δίπλα στην θρυλική Karita Mattila η οποία εμφανίζεται στον ρόλο της Ηγουμένης. Την ορχήστρα διευθύνει ο νέος Μουσικός Διευθυντής της Met Yannick Nezet-Seguin.

Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού.

Δείτε τους «ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΚΑΡΜΗΛΙΤΙΣΣΩΝ» σε Ελλάδα και Κύπρο, σε μια από τις παρακάτω αίθουσες:

  1. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
  2. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Παρασκευή 17 Μαΐου στις 19:00
  3. Βόλος: Κινηματοθέατρο Αχίλλειον
  4. Αγρίνιο: Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου
  5. Τρίκαλα: Δημοτικός Κινηματογράφος Τρικάλων «CINE ΜΥΛΟΣ»
  6. Αλεξανδρούπολη: Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
  7. Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)
  8. Ζάκυνθος: Κινηματογράφος «Φώσκολος»
  9. Kαστοριά: TEI Δυτικής Μακεδονίας
  10. Άγιος Νικόλαος: Κινηματογράφος «REX»
  11. Κύπρος-Λευκωσία: K-Cineplex
  12. Κύπρος-Λάρνακα: K-Cineplex
  13. Κύπρος-Πάφος: K-Cineplex
  14. Κύπρος-Λεμεσός: K-Cineplex

Metropolitan Opera - Διάλογοι Καρμηλιτισσών - THE MET: LIVE IN HD

Metropolitan Opera - Διάλογοι Καρμηλιτισσών - THE MET: LIVE IN HD

Η προπώληση εισιτήριων για τις παραστάσεις έχει ξεκινήσει σε όλες τις αίθουσες.

Η όπερα προβάλλεται με Αγγλικούς και Ελληνικούς υπότιτλους και διαρκεί 3 ώρες & 20 λεπτά, με 2 διαλείμματα.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα το 2011, είναι η εταιρεία MYTILINEOS.

Το πρόγραμμα “The Met: Live in HD” υποστηρίζει στην Ελλάδα και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com και στο FB @metingreece.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο