LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 06 Μαΐου 2019 17:47

Euroleague: Πρώτη γυναίκα διαιτητής σε Final Four

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των οκτώ διαιτητών που θα διευθύνουν τους δύο ημιτελικούς, καθώς και τον «μικρό» τελικό και τον τελικό.

Διαιτητής - Euroleague 1

Το φάιναλ φορ που θα διεξαχθεί φέτος στη Βιτόρια θα μείνει στην Ιστορία ως το πρώτο της Euroleague, στο οποίο «σφύριξε» γυναίκα διαιτητής. Η διοργανώτρια Αρχή έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (6/5) τα ονόματα των οκτώ διαιτητών που θα διευθύνουν τους δύο ημιτελικούς, Φενερμπαχτσέ-Αναντολού Εφές και ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης (17/5), καθώς και τον «μικρό» τελικό και τον τελικό (19/5). Στους 8 κορυφαίους διεθνείς διαιτητές βρίσκεται η πασίγνωστη πλέον στο ευρωπαϊκό μπάσκετ Γερμανίδα διαιτητής, Άννε Πάντερ. Στην 3η σεζόν της ως διαιτητής της Euroleague, η Πάντερ, χάρη στις ικανότητές της, επελέγη για την καταληκτική φάση της διοργάνωσης τη σεζόν 2018-19, ένα όνειρο για πολλούς ρέφερι.

Οι... έμπειροι στο φάιναλ φορ της Βιτόρια θα είναι δίχως αμφιβολία οι Λουίτζι Λαμόνικα, Ρόμπερτ Λοτερμόζερ και Μπόρις Ρίζικ. Και οι τρεις μετρούν αντίστροφα για το 9ο φάιναλ φορ Euroleague στην καριέρα τους. Ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα έχει διευθύνει 5 τελικούς, ο Ουκρανός Μπόρις Ρίζικ 4 και ο Γερμανός Ρόμπερτ Λοτερμόζερ 2. Για 8η φορά θα είναι παρών στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης ο Λετονός Όλεγκς Λάτισεβς, ελπίζοντας πως θα «σφυρίξει» σε έναν τρίτο τελικό την Κυριακή (19/5) στη χώρα των Βάσκων. Ο Σλοβένος Ματέι Μπολτάουζερ μετρά αντίστροφα για το 5ο φάιναλ φορ Euroleague στην καριέρα του και ο Πορτογάλος Φερνάντο Ρότσα για το 4ο. Από τους 8 διαιτητές, οι πέντε ήταν παρόντες και πέρυσι στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Για δεύτερη φορά επελέγη ο Γάλλος Μεχντί Ντιφαλά, ο οποίος μαζί με την Άννε Πάντερ είχαν διευθύνει και αγώνες πλέι οφ κατά τις σεζόν 2017-18, 2018-19.

Διαιτητής - Euroleague 1

Στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016, «σφύριξαν» οι Λάτισεβς, Λοτερμόζερ, Πάντερ και Ρίζικ, με τον τελευταίο να είναι ένας εκ των τριών διαιτητών του τελικού ΗΠΑ-Σερβία.

Οι οκτώ διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στο φάιναλ φορ της Euroleague (17-19/5) στη Βιτόρια είναι οι εξής:

Ματέι Μπολτάουζερ    (Σλοβενία)

Μεχντί Ντιφαλά       (Γαλλία)

Λουίτζι Λαμόνικα     (Ιταλία)

Όλεγκς Λάτισεβς      (Λετονία)

Ρόμπερτ Λοτερμόζερ   (Γερμανία)

Άννε Πάντερ          (Γερμανία)

Φερνάντο Ρότσα       (Πορτογαλία)

Μπόρις Ρίζικ         (Ουκρανία)

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57Συλλογικές Συμβάσεις: Με επιφύλαξη έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους η επαναφορά του διαλόγου υπαλλήλων - εργοδοτών21:43Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών21:29Η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων21:15Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01Εθνική Ελλάδας: Με το δεξί… στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ20:47Παπαδάκης: Να ελέγξουμε τις "γερασμένες" υποδομές20:32Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Όσο κερδίζεις γίνεσαι όλο και πιο δυνατός 20:16Υπό βροχή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα20:02Κακοκαιρία Adel: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία 19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο