LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Μαΐου 2019 14:28

Καταγγελίες “φωτιά” τουριστών για διακοπές... κόλαση στην Κέρκυρα (εικόνες)

Κακή διαφήμιση για την Ελλάδα οι καταγγελίες Βρετανών τουριστών και οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Βρετανοί τουρίστες - καταγγελίες - Κέρκυρα - σκουπίδια

Πρώτο είδηση στην βρετανική Mirror και όχι μόνο έγιναν οι διακοπές Βρετανών τουριστών στην κοσμοπολίτικη Κέρκυρα, καθώς χαρακτηρίζουν ξενοδοχείο του νησιού ως «τρύπα της κολάσεως» που μοιάζει με «εμπόλεμη ζώνη».

Το ζευγάρι των Βρετανών τουριστών Μικ και Τζέινεϊ Κλαρκ ισχυρίζονται ότι βρίσκονται στο χωριό του Αγίου Γόρδιου στην Κέρκυρα χωρίς νερό και με σκουπίδια που απειλούν την υγεία τους.

Μάλιστα ο Μικ, που είναι πρώην στρατιωτικός, δε διστάζει να χαρακτηρίσει το ξενοδοχειακό συγκρότημα ως «εμπόλεμη ζώνη», καθώς του θυμίζει την εποχή που υπηρέτησε στον πόλεμο της Βοσνίας.

Από την πλευρά της η σύζυγός του, η οποία πάσχει από μία ασθένεια του αίματος, ισχυρίζεται ότι η υγεία της έχει επηρεαστεί από τις διακοπές – κόλαση: «Ζω με μια ωρολογιακή βόμβα μέσα μου και η πίεση και το άγχος από όλο αυτό που ζω έχει εντείνει τα συμπτώματα και αρρώστησα».

Βρετανοί τουρίστες - καταγγελίες - Κέρκυρα - σκουπίδια

«Όταν είδαμε στο Facebook μια ανάρτηση για διακοπές all inclusive με 499 λίρες και πτήση από το Έξετερ, η πρώτη μας σκέψη ήταν «είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό». Έτσι, πήγαμε σε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο και ρωτήσαμε «πού είναι η παγίδα; γιατί είναι τόσο φθηνό;». Μας είπαν ότι είναι η πρώτη εβδομάδα της καλοκαιρινής σεζόν και προσπαθούν να ενθαρρύνουν κόσμο να κάνει διακοπές εκεί», λέει η Τζέινεϊ.

Το ζευγάρι καταγγέλλει ότι δεν έχουν τρεχούμενο νερό στο στοιχειωμένο χωριό, όπως το περιγράφουν.

«Θέλω να φύγω από εδώ. Με αρρωσταίνει», λέει η Jayney. «Μπορώ να αντέξω χωρίς ζεστό νερό, δεν είμαι άνθρωπος δύσκολος. Αλλά το ξενοδοχείο είναι επί της ουσίας κλειστό. Όλοι οι ντόπιοι κάνουν επισκευές και βάφουν τα καταστήματά τους και λένε ότι η τουριστική σεζόν θα αρχίσει σε δυο εβδομάδες».

Οι δρόμοι είναι γεμάτοι σκουπίδια, με τους κάδους να ξεχειλίζουν. Οι παραλίες δεν είναι καθαρισμένες και η πρόσβαση στην παραλία είναι μέσω μιας μικρής αυτοσχέδιας γέφυρας φτιαγμένης από ξύλο.

«Είμαστε κολλημένοι σε αυτή την «τρύπα της κολάσεως» και δεν μπορούμε να γυρίσουμε σπίτι. Έχουν περάσει 26 ώρες από την στιγμή που ζητήσαμε βοήθεια από την ταξιδιωτική εταιρεία», λέει η απογοητευμένη γυναίκα.

Βρετανοί τουρίστες - καταγγελίες - Κέρκυρα - σκουπίδια

Και συνεχίζει: «Άλλοι τουρίστες αναγκάζονται να πληρώσουν 200 λίρες ο καθένας για να επιστρέψουν στην πατρίδα μας σήμερα. Τόσο χάλια είναι αυτό το μέρος. Δυο κορίτσια από το Τσεσάιρ πλήρωσαν εξτρά για να καταφέρουν να βρουν πτήση να γυρίσουν πίσω. Αυτές οι διακοπές θα μας βοηθούσαν να ξεπεράσουμε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μας. Ήμουν άρρωστη πέρυσι και πλέον από το άγχος και την στενοχώρια έχουν ενταθεί τα συμπτώματα της ασθένειάς μου».

Εκπρόσωπος της ταξιδιωτικής εταιρείας είπε: «Λυπούμαστε για την δυσάρεστη εμπειρία της κυρίας και του κύριοι Κλαρκ στην Κέρκυρα. Κάνουμε έρευνα για τις καταγγελίες τους και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί τους για να λυθεί το ζήτημα».

Βρετανοί τουρίστες - καταγγελίες - Κέρκυρα - σκουπίδια

Βρετανοί τουρίστες - καταγγελίες - Κέρκυρα - σκουπίδια

Βρετανοί τουρίστες - καταγγελίες - Κέρκυρα - σκουπίδια

Βρετανοί τουρίστες - καταγγελίες - Κέρκυρα - σκουπίδια

Βρετανοί τουρίστες - καταγγελίες - Κέρκυρα - σκουπίδια

Βρετανοί τουρίστες - καταγγελίες - Κέρκυρα - σκουπίδια

Βρετανοί τουρίστες - καταγγελίες - Κέρκυρα - σκουπίδια

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Μπουτζέτη και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πότε απολογούνται οι συλληφθέντες 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο