LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 06 Μαΐου 2019 11:42

Οριστικά χωρίς οπαδούς ο τελικός ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Δεν θα εκδοθούν εισιτήρια για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Τι αναφέρει στην ανακοίνωση του ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Κύπελλο Ελλάδας

Οριστικά χωρίς οπαδούς θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ μετά από απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Αρχές, γίνεται λόγος για προγραμματισμό και νέων σκηνικών έντασης τόσο από σκληροπυρηνικούς οπαδούς των δύο φιναλίστ, όσο και από πυρήνες οπαδών τρίτων ομάδων».

Η ανακοίνωση Βασιλειάδη:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της ΔΕΑΒ αλλά και μετά από διαβούλευση με την ΕΛ.ΑΣ. την ΕΠΟ και τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οδηγήθηκε στην απόφαση να μην εκδοθούν εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου ποδοσφαίρου που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Τα δεδομένα που έλαβε υπόψη του ο Γιώργος Βασιλειάδης για να καταλήξει σε αυτή την απόφαση, ήταν αφενός το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων μετά τα επεισοδιακά γεγονότα στους τελευταίους δύο τελικούς Κυπέλλου που διεξήχθησαν στον Βόλο το 2017 και το ΟΑΚΑ το 2018 και είχαν ως αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο τους υγιείς φιλάθλους. Αφετέρου τα ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα και άλλα που απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, γεγονότα τα οποία δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Αρχές, γίνεται λόγος για προγραμματισμό και νέων σκηνικών έντασης τόσο από σκληροπυρηνικούς οπαδούς των δύο φιναλίστ, όσο και από πυρήνες οπαδών τρίτων ομάδων.

Σε αντίθεση με τις προσπάθειες κάποιων υποβάθμισης του ποδοσφαίρου, τα τελευταία χρόνια γίνεται μεθοδική και συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης του με μια σειρά από παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η έναρξη εφαρμογής του VAR η οποία θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό Κυπέλλου και από τη νέα σεζόν εισάγεται στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς και η αναδιάρθρωση που αποφασίστηκε από την ΕΠΟ και ψηφίζεται.

Ως εκ τούτου, για λόγους που έχουν να κάνουν με τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αποφάσισε ο τελικός Κυπέλλου να διεξαχθεί με την παρουσία μικρού αριθμού θεατών οι οποίοι θα προσέλθουν στο ΟΑΚΑ με προσκλήσεις που θα διανείμουν οι δύο ΠΑΕ και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΛ.ΑΣ.

ΝΔ: ευθυνόφοβη απόφαση

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας,  Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά η Πολιτεία αδυνατεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Η ευθυνόφοβη απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού να διεξαχθεί ένας τελικός χωρίς θεατές είναι αντίθετη με τις επιθυμίες του φίλαθλου κόσμου, των ομάδων που συμμετέχουν, αλλά και των Ευρωπαίων αξιωματούχων. Πάνω από όλα όμως είναι μια ομολογία ήττας και ανικανότητας της Κυβέρνησης Σύριζα, που δεν έχει καταφέρει σε όλη της τη θητεία να διοργανώσει μια αληθινή γιορτή του ποδοσφαίρου.

Αυτοί που παριστάνουν τους εκφραστές της κανονικότητας και τάζουν τη συνδιοργάνωση ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και μουντιάλ αποδεικνύονται συνεχώς ακατάλληλοι και ανήμποροι να εγγυηθούν το αυτονόητο. Τους παραδίδουμε στην κρίση των Ελλήνων φιλάθλων».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓυναικοκτονία στο Χαλάνδρι - 28χρονος: Την σκότωσα επειδή με διέβαλε σε κοινούς γνωστούςΣήμερα 15:25 | Ειδήσεις

Για την υπόθεση συνελήφθη ο 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος δεν είχε φύγει από το σημείο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια.

Ξάνθη: Τρία άτομα απανθρακώθηκαν μετά από σύγκρουση φορτηγού με ΙΧΣήμερα 13:41 | Ειδήσεις

Οι υπόλοιποι επιβάτες μεταφέρθηκαν επίσης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Σκοπιά Φαρσάλων: Πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο – Καταιγίδα έριξε τη θερμοκρασία κατά 13.5°C σε δύο ώρεςΣήμερα 16:47 | Ειδήσεις

Η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας συνέπεσε χρονικά με την κορύφωση της βροχόπτωσης.

Γιώργος Μαζωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο - "Όλα καλά", είπε (βίντεο)Σήμερα 12:56 | Ειδήσεις

Ο τραγουδιστής δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την οικογένειά του 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξάνθη: Έληξε η προσωρινή εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού Κομοτηνής – Ξάνθης17:20Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 25χρονη στο σπίτι της οποίας εντοπίστηκαν πιστόλι, σπαθί και ξιφίδια17:06Σκοπιά Φαρσάλων: Πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο – Καταιγίδα έριξε τη θερμοκρασία κατά 13.5°C σε δύο ώρες16:52Σικελία: Γέφυρα καταρρέει ενώ τη διασχίζουν οχήματα (βίντεο)16:38Πάτρα: Συνελήφθη για εμπρησμό ο 21χρονος μάρτυρας υπεράσπισης του 25χρονου, για την πυρκαγιά στο Γηροκομείο16:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:10Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι - 28χρονος: Την σκότωσα επειδή με διέβαλε σε κοινούς γνωστούς15:56Σεισμός τώρα 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη15:43Πορτογαλία: Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του15:29Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ αλλάζει, γίνεται πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό15:15Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Καλό Πηγάδι Φωκίδας15:00Θεσσαλονίκη: 5χρονος υπέστη έγκαυμα σε παιχνίδι αναψυκτηρίου14:46Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι: Επίδειξη ισχύος στο Οβάλ Γραφείο14:32Τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη: Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο σημείο14:18Ανατροπή ασθενοφόρου στο Γουδί: Πέθανε ο ασθενής που ήταν μέσα μετά από σύγκρουση με ΙΧ14:04Ξάνθη: Τρία άτομα απανθρακώθηκαν μετά από σύγκρουση φορτηγού με ΙΧ13:52Το WhatsApp ανακοίνωσε ότι η Μόσχα επιχειρεί να το μπλοκάρει13:38Χαλκιδική: Απολογούνται οι πέντε 17χρονοι για την επίθεση σε δύο 15χρονους στη Νέα Ποτίδαια13:24Γιώργος Μαζωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο - "Όλα καλά", είπε (βίντεο)13:09Δολοφονία στο Χαλάνδρι: 28χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 47χρονη σύντροφό του στην είσοδο πολυκατοικίας 12:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο