LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 06 Μαΐου 2019 11:42

Οριστικά χωρίς οπαδούς ο τελικός ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Δεν θα εκδοθούν εισιτήρια για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Τι αναφέρει στην ανακοίνωση του ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Κύπελλο Ελλάδας

Οριστικά χωρίς οπαδούς θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ μετά από απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Αρχές, γίνεται λόγος για προγραμματισμό και νέων σκηνικών έντασης τόσο από σκληροπυρηνικούς οπαδούς των δύο φιναλίστ, όσο και από πυρήνες οπαδών τρίτων ομάδων».

Η ανακοίνωση Βασιλειάδη:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της ΔΕΑΒ αλλά και μετά από διαβούλευση με την ΕΛ.ΑΣ. την ΕΠΟ και τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οδηγήθηκε στην απόφαση να μην εκδοθούν εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου ποδοσφαίρου που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Τα δεδομένα που έλαβε υπόψη του ο Γιώργος Βασιλειάδης για να καταλήξει σε αυτή την απόφαση, ήταν αφενός το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων μετά τα επεισοδιακά γεγονότα στους τελευταίους δύο τελικούς Κυπέλλου που διεξήχθησαν στον Βόλο το 2017 και το ΟΑΚΑ το 2018 και είχαν ως αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο τους υγιείς φιλάθλους. Αφετέρου τα ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα και άλλα που απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, γεγονότα τα οποία δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Αρχές, γίνεται λόγος για προγραμματισμό και νέων σκηνικών έντασης τόσο από σκληροπυρηνικούς οπαδούς των δύο φιναλίστ, όσο και από πυρήνες οπαδών τρίτων ομάδων.

Σε αντίθεση με τις προσπάθειες κάποιων υποβάθμισης του ποδοσφαίρου, τα τελευταία χρόνια γίνεται μεθοδική και συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης του με μια σειρά από παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η έναρξη εφαρμογής του VAR η οποία θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό Κυπέλλου και από τη νέα σεζόν εισάγεται στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς και η αναδιάρθρωση που αποφασίστηκε από την ΕΠΟ και ψηφίζεται.

Ως εκ τούτου, για λόγους που έχουν να κάνουν με τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αποφάσισε ο τελικός Κυπέλλου να διεξαχθεί με την παρουσία μικρού αριθμού θεατών οι οποίοι θα προσέλθουν στο ΟΑΚΑ με προσκλήσεις που θα διανείμουν οι δύο ΠΑΕ και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΛ.ΑΣ.

ΝΔ: ευθυνόφοβη απόφαση

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας,  Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά η Πολιτεία αδυνατεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Η ευθυνόφοβη απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού να διεξαχθεί ένας τελικός χωρίς θεατές είναι αντίθετη με τις επιθυμίες του φίλαθλου κόσμου, των ομάδων που συμμετέχουν, αλλά και των Ευρωπαίων αξιωματούχων. Πάνω από όλα όμως είναι μια ομολογία ήττας και ανικανότητας της Κυβέρνησης Σύριζα, που δεν έχει καταφέρει σε όλη της τη θητεία να διοργανώσει μια αληθινή γιορτή του ποδοσφαίρου.

Αυτοί που παριστάνουν τους εκφραστές της κανονικότητας και τάζουν τη συνδιοργάνωση ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και μουντιάλ αποδεικνύονται συνεχώς ακατάλληλοι και ανήμποροι να εγγυηθούν το αυτονόητο. Τους παραδίδουμε στην κρίση των Ελλήνων φιλάθλων».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο