LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Μαΐου 2019 16:59

Μητσοτάκης: Λαός που δεν γνωρίζει την Ιστορία του δεν έχει μέλλον

Μηνύματα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στήριξης της επιχειρηματικότητας, έστειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δράμα - Καβάλα

«Μεγαλώσαμε με βιβλία όπως “Τα μυστικά του βάλτου” και κάποιοι πρέπει να τα διαβάσουν για να καταλάβουν την ιστορία της Μακεδονίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το μαρτυρικό χωριό Δοξάτο, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Δράμας, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην ανατολική Μακεδονία. Κατά την επίσκεψη του στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δοξάτου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα “Τα μυστικά του βάλτου” και αναφέρθηκε στους αγώνες των κατοίκων για ελευθερία.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είδε το ιστορικό φωτογραφικό υλικό του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δοξάτου, όπου μεταξύ άλλων απεικονίζονται οι αποτρόπαιες σφαγές των κατοίκων από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δράμα - Καβάλα

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στη μόνιμη πινακοθήκη που λειτουργεί καθώς και στη λαογραφική έκθεση. Κατά την έξοδο του από το πνευματικό κέντρο, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Η ιστορική μνήμη αυτού του μαρτυρικού αλλά όμορφου τόπου κρατιέται ζωντανή σε αυτό τον χώρο. Λαός που δεν γνωρίζει τη ιστορία του δεν έχει μέλλον». Φεύγοντας από το χωριό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων του Δοξάτου.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δράμα - Καβάλα

Στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ

Λίγο πριν από το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δράμα επισκέφθηκε στην εταιρεία Μάρμαρα Παυλίδη, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρου στη βόρεια Ελλάδα που λειτουργεί στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας. Σε δηλώσεις του μετά την ξενάγηση που του έγινε στους χώρους της εταιρείας και έχοντας στο πλευρό του τον ιδρυτή της επιχείρησης Ευκλείδη Παυλίδη, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δράμα - Καβάλα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δράμα - Καβάλα

«Το ελληνικό μάρμαρο ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, από την Κίνα στην Αμερική και από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Νότιο Αφρική», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε, «το μάρμαρο αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν, θα πρέπει να στηριχθούν με χαμηλότερη φορολογία, αλλά και με απλοποίηση του αδειοδοτικού καθεστώτος έτσι ώστε να έχουμε ακόμη περισσότερες επενδύσεις και ακόμη περισσότερες καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο στον οποίο η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δράμα - Καβάλα

«Η Νέα Δημοκρατία», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «την επόμενη μέρα, θα σταθεί δίπλα στις εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις και θα μπορέσουμε να στηρίξουμε όχι μόνο τις επιχειρήσεις αυτές καθ’ αυτές, αλλά να αντιμετωπίσουμε το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας: το πρόβλημα της ανεργίας των νέων. Νέοι οι οποίοι ψάχνουν για καλές θέσεις απασχόλησης, πρέπει να τις βρουν στον τόπο τους. Το μάρμαρο από τη φύση του είναι ένα προϊόν που στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη και εδώ στη Δράμα, ο κλάδος του μαρμάρου από μόνος του, μπορεί να δημιουργήσει αρκετές χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Και αυτό θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δράμα - Καβάλα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δράμα - Καβάλα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών - Περισσότεροι από 150 οι τραυματίεςΣήμερα 09:23 | Ειδήσεις

«Υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι. Η επιχείρηση επικεντρώνεται στην απομάκρυνση των ανθρώπων που βρίσκονται σε πολύ στενά σημεία».

Πριγκίπισσα Ειρήνη: Το τελευταίο αντίο στη Μητρόπολη ΑθηνώνΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στο κτήμα του Τατοΐου, δίπλα στον αδελφό της Κωνσταντίνο και τους γονείς της, Παύλο και Φρειδερίκη.

Αγρότες: Στο Μαξίμου σήμερα οι "σκληροί" των μπλόκων - Ποιοι θα συμμετέχουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό;Σήμερα 08:07 | Ειδήσεις

Οι εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων θα καθίσουν στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου, απέναντι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους.

Ε.Ο. Πάτρας - Τρίπολης: Σημειώθηκε σφοδρό τροχαίο - Νεκρός ο 16χρονος οδηγόςΣήμερα 08:25 | Ειδήσεις

Η πυροσβεστική έφτασε άμεσα στο σημείο με 6 πυροσβέστες και 2 οχήματα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δασμοί - Γροιλανδία: Αντίμετρα για να απαντήσουν ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι12:12Χίος: Προπονητής κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε γυναίκα διαιτητή11:58Πριγκίπισσα Ειρήνη: Το τελευταίο αντίο στη Μητρόπολη Αθηνών 11:44Λιμάνι Πειραιά: ΙΧ έπεσε στη θάλασσα στην Πύλη Ε1 11:30Ηράκλειο: Κινηματογραφική καταδίωξη μεθυσμένου οδηγού - Αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο της τροχαίας 11:16Δευτέρα 19 Ιανουαρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις11:02Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης άνοιξε μέσα σε ένα βράδυ 14 ΙΧ και λεωφορεία σπάζοντας τα τζάμια10:48Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 23 Ιανουαρίου10:34Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήματα του δικτύου10:24Χανιά: Φωτιά σε γραφεία στις Βρύσες Αποκορώνου - Σοβαρές υλικές ζημιές10:10Θεσσαλονίκη: Άνδρας πέταξε κοκαΐνη από το παράθυρο ΙΧ και επιχείρησε να ξεφύγει από την αστυνομία 09:56Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών - Περισσότεροι από 150 οι τραυματίες09:42Συρία: Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανακοίνωσε ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων09:28Πλεύρης: Ψευδείς οι ισχυρισμοί περί νομιμοποίησης 90.000 παράνομων μεταναστών09:14Κηφισός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλείσιμο της δεξιάς λωρίδας09:00Μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι αγρότες αποφασίζουν αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων08:46Ε.Ο. Πάτρας - Τρίπολης: Σημειώθηκε σφοδρό τροχαίο - Νεκρός ο 16χρονος οδηγός 08:32Αγρότες: Στο Μαξίμου σήμερα οι "σκληροί" των μπλόκων - Ποιοι θα συμμετέχουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό;08:18Πυρκαγιές στην Χιλή: 18 νεκροί και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στις κοινότητες που επλήγησαν πιο σκληρά08:04Οκτώ Ευρωπαϊκά κράτη στηρίζουν τη Δανία και Γροιλανδία σε κοινή δήλωσή τους07:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο