LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Μαΐου 2019 16:59

Μητσοτάκης: Λαός που δεν γνωρίζει την Ιστορία του δεν έχει μέλλον

Μηνύματα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στήριξης της επιχειρηματικότητας, έστειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δράμα - Καβάλα

«Μεγαλώσαμε με βιβλία όπως “Τα μυστικά του βάλτου” και κάποιοι πρέπει να τα διαβάσουν για να καταλάβουν την ιστορία της Μακεδονίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το μαρτυρικό χωριό Δοξάτο, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Δράμας, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην ανατολική Μακεδονία. Κατά την επίσκεψη του στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δοξάτου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα “Τα μυστικά του βάλτου” και αναφέρθηκε στους αγώνες των κατοίκων για ελευθερία.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είδε το ιστορικό φωτογραφικό υλικό του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δοξάτου, όπου μεταξύ άλλων απεικονίζονται οι αποτρόπαιες σφαγές των κατοίκων από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δράμα - Καβάλα

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στη μόνιμη πινακοθήκη που λειτουργεί καθώς και στη λαογραφική έκθεση. Κατά την έξοδο του από το πνευματικό κέντρο, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Η ιστορική μνήμη αυτού του μαρτυρικού αλλά όμορφου τόπου κρατιέται ζωντανή σε αυτό τον χώρο. Λαός που δεν γνωρίζει τη ιστορία του δεν έχει μέλλον». Φεύγοντας από το χωριό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων του Δοξάτου.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δράμα - Καβάλα

Στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ

Λίγο πριν από το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δράμα επισκέφθηκε στην εταιρεία Μάρμαρα Παυλίδη, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρου στη βόρεια Ελλάδα που λειτουργεί στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας. Σε δηλώσεις του μετά την ξενάγηση που του έγινε στους χώρους της εταιρείας και έχοντας στο πλευρό του τον ιδρυτή της επιχείρησης Ευκλείδη Παυλίδη, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δράμα - Καβάλα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δράμα - Καβάλα

«Το ελληνικό μάρμαρο ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, από την Κίνα στην Αμερική και από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Νότιο Αφρική», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε, «το μάρμαρο αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν, θα πρέπει να στηριχθούν με χαμηλότερη φορολογία, αλλά και με απλοποίηση του αδειοδοτικού καθεστώτος έτσι ώστε να έχουμε ακόμη περισσότερες επενδύσεις και ακόμη περισσότερες καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο στον οποίο η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δράμα - Καβάλα

«Η Νέα Δημοκρατία», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «την επόμενη μέρα, θα σταθεί δίπλα στις εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις και θα μπορέσουμε να στηρίξουμε όχι μόνο τις επιχειρήσεις αυτές καθ’ αυτές, αλλά να αντιμετωπίσουμε το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας: το πρόβλημα της ανεργίας των νέων. Νέοι οι οποίοι ψάχνουν για καλές θέσεις απασχόλησης, πρέπει να τις βρουν στον τόπο τους. Το μάρμαρο από τη φύση του είναι ένα προϊόν που στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη και εδώ στη Δράμα, ο κλάδος του μαρμάρου από μόνος του, μπορεί να δημιουργήσει αρκετές χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Και αυτό θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δράμα - Καβάλα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δράμα - Καβάλα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μάλγαρα: Κλείνει το ρεύμα προς Αθήνα - Ανοιχτό θα παραμείνει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη 14:28Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 10ετές ομόλογο - Προσφορές ρεκόρ στα 51 δισ. ευρώ14:18Η Ρωσία αντικρούει τον ισχυρισμό του Τραμπ για το πετρέλαιο στη Βενεζουέλα14:04Χανιά: Νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε σε παραλία (εικόνες)13:50Εικοσιπέντε αγρότες θα συναντήσουν τον Μητσοτάκη στις 15:0013:36Μαύρη Θάλασσα: Επίθεση από drones δέχθηκαν δύο ελληνόκτητα πετρελαιοφόρα13:22Αρειος Πάγος: Συζήτηση για νέο αίτημα αναίρεσης της αναγνώρισης ελαφρυντικού του Επαμεινώνδα Κορκονέα13:08Μαρινάκης - Mercosur: Η συντριπτική πλειονότητα των ευρωβουλευτών ψήφισε υπέρ σε αυτό το δίχτυ προστασίας για τους παραγωγούς12:56Novartis: Καταδικαστική απόφαση για τους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες 12:42Κύπελλο Ελλάδας: Με ντέρμπι και νέα μορφή τα νοκ αουτ της προημιτελικής φάση12:28Πάτρα: Παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο άνδρας που συνομιλούσε με την 16χρονη που αγνοείται12:14Missing alert για την εξαφάνιση 25χρονου12:00Παρουσίαση του βιβλίου “Προτάσεις Διακυβέρνησης για την Ελλάδα του Μέλλοντος”, από την SYNERGIA11:46Ηράκλειο: Αυτοκίνητο χτύπησε μαθήτρια έξω από σχολείο11:32Ασταμάτητος ο Κριστιάνο Ρονάλντο - Σκόραρε για 25η διαδοχική χρονιά11:18Τροχαίο ατύχημα στον Βόλο: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε φανάρι11:04Πάτρα: Συναγερμός για την 16χρονη που αγνοείται - Βίντεο ντοκουμέντο από την τελευταία φορά που εθεάθη10:50Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο 21χρονοι που προσπάθησαν να διαρρήξουν οχήματα10:36Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού κάτω των 12 ετών10:22Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στην ΠΕΟ Λάρισας - Βόλου10:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο