LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Μαΐου 2019 11:01

Μετά την Ινδία ο φονικός κυκλώνας Φάνι απειλεί το Μπανγκλαντές

Νεκροί και τεράστιες καταστροφές από τη μανία του κυκλώνα, ο οποίος έγινε αισθητός ακόμη και στο Έβερεστ.

AP - ΙΝΔΙΑ - ΚΥΚΛΩΝΑΣ

Η ινδική μεγαλούπολη Καλκούτα προετοιμάζεται σήμερα υπό καταρρακτώδεις βροχές για την έλευση του κυκλώνα Φάνι, του πιο ισχυρού που έχει σχηματιστεί στον Ινδικό Ωκεανό εδώ και χρόνια, εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, ενώ αναμένεται να πλήξει και το γειτονικό Μπανγκλαντές.

Ο κυκλώνας, που συνοδεύεται από ανέμους που ξεπερνούν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα, έπληξε το κρατίδιο Οντίσα της ανατολικής Ινδίας το πρωί της Παρασκευής. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο, ανάμεσά τους ένας έφηβος τον οποίο καταπλάκωσε ένα δέντρο και μία γυναίκα που χτυπήθηκε από κομμάτια τσιμέντου. Ο κυκλώνας - που έχει ξεριζώσει δέντρα και έχει προκαλέσει διακοπές στο δίκτυο υδροδότησης και ηλεκτροδότησης - έγινε αισθητός ακόμη και στο Έβερεστ, όπου καταστράφηκαν σκηνές σε καταυλισμό που βρίσκεται σε υψόμετρο 6.400 μέτρων.

AP - ΙΝΔΙΑ - ΚΥΚΛΩΝΑΣ

Στη συνέχεια ο Φάνι κατευθύνθηκε βορειοανατολικά, χάνοντας την ισχύ του, όμως συνεχίζοντας να προκαλεί ζημιές, προς την Καλκούτα, την πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης. Συνήθως γεμάτη ζωή αυτή η πόλη των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων ήταν “άδεια” το βράδυ της Παρασκευής, με τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά και μόνο λίγα αυτοκίνητα στους δρόμους.

Πιο βόρεια, στο Μπανγκλαντές, όπου ο κυκλώνας Φάνι αναμένεται αργότερα σήμερα, έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 4.000 καταφύγια, σύμφωνα με τον Μοχαμάντ Χάσιμ υπεύθυνο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

AP - ΙΝΔΙΑ - ΚΥΚΛΩΝΑΣ

Περίπου 400.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους από παράκτια χωριά του Μπανγκλαντές. Οι Αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο μίας γυναίκας που χτυπήθηκε από δέντρο. Εξάλλου 14 χωριά έχουν πλημμυρίσει μετά την υπερχείλιση φραγμάτων.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους και από το ινδικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, όπου έχουν κλείσει αεροδρόμια, δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές.

Στο κρατίδιο Οντίσα, όπου 10.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους το 1999 από έναν άλλο κυκλώνα, ο Αρχές απομάκρυναν από τις εστίες τους περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους πριν την έλευση του Φάνι, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι το επίπεδο της στάθμης της θάλασσας ίσως αυξηθεί έως και κατά ενάμιση μέτρο. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, το δίκτυο ηλεκτροδότησης του κρατιδίου έχει καταστραφεί από τον κυκλώνα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο