LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Μαΐου 2019 00:12

Κουτσούμπας: μόνο με ισχυρό ΚΚΕ θα βγούμε στο ξέφωτο

Εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ, ενώ υποστήριξε πως η ΕΕ στρώνει το έδαφος στον φασισμό.

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ - ΚΚΕ

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ταυτίζονται στον στόχο της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών. Γι’ αυτό στα σχέδιά τους, στις διακηρύξεις τους, δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή αναφορά ή δέσμευση να καταργηθούν τα μνημόνια, οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι, που έριξαν τους μισθούς, τις συντάξεις στο πάτο, που τσάκισαν τα εργατικά δικαιώματα». Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε από τα Τρίκαλα, ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τ.Ο. Τρικάλων, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Γιατί τα μνημόνια, εξήγησε «δεν ήταν μια απλή παρέκκλιση λόγω κρίσης, όπως μας τσαμπουνάνε. Ήταν εργαλεία στα χέρια των κυβερνήσεων, όντας σε συνθήκες κρίσης, προκειμένου να υλοποιηθούν ταχύτατα οι απαιτήσεις του κεφαλαίου. Γι' αυτό και καμιά τέτοια κυβέρνηση, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, πρόκειται να τα καταργήσει».

Μιλώντας για την ακροδεξιά στην Ελλάδα, δεν παρέλειψε να τονίσει πως «πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και τον φασισμό μπορεί να αποτελέσει μόνο η μεγάλη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή απ’ την τρίτη θέση, για να “πατώσουν” οι υποψήφιοί της σε Περιφέρειες και δήμους, για να απομονωθούν οι μπράβοι της στις εργατικές λαϊκές γειτονιές και τους τόπους δουλειάς, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα συμφέροντα που γεννούν και τρέφουν το φασισμό».

Για την ΕΕ σημείωσε πως «καμιά κυβέρνηση ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από τις δεσμεύσεις που έχει, απέναντι στην ΕΕ, στην ολιγαρχία του πλούτου. Γι’ αυτό όλοι τους λένε πως το κράτος έχει συνέχεια». Και όλοι τους, επεσήμανε, πως «θα υλοποιήσουν, μία προς μία, τις δεσμεύσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, τη μείωση του αφορολόγητου, τις περιβόητες μεταρρυθμίσεις».

Ειδικότερα, για τις μεταρρυθμίσεις ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας πως «δεν είναι τίποτα άλλο από βαθιές αλλαγές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για τα κέρδη του. Ο ΣΥΡΙΖΑ περηφανεύεται με κάθε ευκαιρία ότι την έχει μάθει τη δουλειά, ότι έχει μάθει πώς θα υλοποιεί τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Και η ΝΔ, υπερηφανεύεται κι αυτή από τη μεριά της, πως την ξέρει τη δουλειά λόγω της πολύχρονης θητείας της στην αστική διαχείριση».

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ - ΚΚΕ

Πρόοδος, εξήγησε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ δεν είναι η ΕΕ του αντικομμουνισμού, της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, μέσω της εξίσωσης του φασισμού με τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό, των διώξεων και απαγορεύσεων κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων. Και επειδή μιλάνε όλη την ώρα για την άνοδο της ακροδεξιάς, του φασισμού, τους λέμε ότι ακριβώς αυτή η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, στρώνουν το έδαφος στο φασισμό στην Ευρώπη», υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο.

«Απευθυνόμαστε», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, «σε όσους, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους ή τους διαφορετικούς προβληματισμούς τους σε κάποια θέματα, βλέπουν στο ΚΚΕ τη μοναδική δύναμη αντίστασης, οργάνωσης του λαού για ριζικές αλλαγές», τονίζοντας: «Σε όλους αυτούς απλώνουμε το χέρι για να πάρουν τη θέση τους δίπλα μας και μπροστά στις εκλογικές μάχες και στο κίνημα. Για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε όλα όσα μπορούμε να έχουμε. Θα τα καταφέρουμε να βγούμε στο ξέφωτο. Με ΚΚΕ ισχυρό παντού. Για μια μεγάλη νίκη του λαού».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Σήμερα 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας Σήμερα 19:35 | Ειδήσεις

Τι είπε ο εισαγγελέας στη δίκη για τον θάνατο του 22χρονου Ιάσονα, η μηχανή του οποίου συγκρούστηκε έξω από την Βουλή με το υπηρεσιακό όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη, που οδηγούσε αστυνομικός.


Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...19:32Ψυχικό: Σύλληψη άνδρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση19:18Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο