LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 03 Μαΐου 2019 18:30

Καιρός: Καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι το Σάββατο

Που και πότε θα είναι εντονότερη η κακοκαιρία. Πέφτει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες, από τα νοτιοδυτικά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Ελλάδα και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στην δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. θα πνέουν νοτιάδες, 3-4 μποφόρ, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, που από τις μεσημβρινές ώρες τοπικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, έντασης 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο 7 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από τις νυχτερινές ώρες αναμένεται σχετική βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κι από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι τη νύχτα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά, στην Θεσσαλία, στην Μακεδονία και από αργά το απόγευμα στην Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:32Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Μπουτζέτη και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο