LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Μαΐου 2019 17:49

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: άσε τις διακοπές με τον Πολάκη και απάντησε για το αφορολόγητο

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Χαλάνδρι, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους. Τι αναφέρει σε συνέντευξή του στη Le Soir.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Χαλάνδρι

Βόλτα στο Χαλάνδρι πραγματοποίησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωσή του επεσήμανε πως όλοι του επεσήμαναν την ανάγκη να μειωθούν οι φόροι ενώ κάλεσε και πάλι τον Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει την τροπολογία που θα καταθέσει τη Δευτέρα η ΝΔ στη Βουλή για τη μη μείωση του αφορολόγητου.

«Χθες κατέθεσα δημόσια πρόσκληση-πρόκληση στον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει την τροπολογία μας για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου το οποίο θα αρχίσει να ισχύει από την 1-1-20» είπε ο κ. Μητσοτάκης φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι ένας συνταξιούχος ο οποίος παίρνει σύνταξη 750 ευρώ που σήμερα δεν πληρώνει κανένα φόρο από 1-1-20 θα πληρώσει 442 ευρώ  ετησίως  φόρο.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Χαλάνδρι

«Ελπίζω όταν ο κ. Τσίπρας τελειώσει επιτέλους τις διακοπές του με τον κ. Πολάκη να δεήσει να απαντήσει στην πρότασή μου» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και το υποκατάστημα της ΔΕΗ εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της επιχείρησης.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Χαλάνδρι

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Soir του Βελγίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε «Με δεδομένο ότι σκοπεύω να μειώσω τους φόρους στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να γίνεται κατανοητή η θέση μου από την Ευρώπη και την Κομισιόν: θέλω περισσότερη ανάπτυξη, διότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πορευτεί με ανάπτυξη μόλις 2% εφόσον χάσαμε το 25% του ΑΕΠ μας κατά τη διάρκεια της κρίσης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναδεικνύει τη δέσμευσή του να επαναδιαπραγματευτεί τους στόχους για ψηλά πλεονάσματα προκειμένου και προσθέτει: «Θεωρώ, λοιπόν, απολύτως λογικό να κάνουμε μια έντιμη συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα που ήταν το τίμημα το οποίο έπρεπε να πληρώσουμε για την πολιτική του κ. Τσίπρα».

Στο πλαίσιο αυτό προαναγγέλλει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές θα διαπραγματευτεί την αλλαγή των στόχων ώστε το νέο χαμηλότερο πλεόνασμα να ισχύσει από το 2021. «Θέλω να υλοποιήσω μεταρρυθμίσεις γιατί είναι πολύ σημαντικές για την Ελλάδα και όχι γιατί κάποιος που λέει να τις κάνω. 'Αλλωστε, έλαβα ορισμένες πολύ δύσκολες αποφάσεις όταν ήμουν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Θέλω, όμως, να κάνω την Ελλάδα ένα success story», επισημαίνει και προσθέτει: «Οι διαπραγματεύσεις είναι πάντα και πολιτικές διαπραγματεύσεις και η εμπιστοσύνη θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα σε αυτές».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Le Soir

Μιλώντας για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι βρεθήκαμε κοντά στην απόλυτη καταστροφή. «Σε ό,τι αφορά το τρίτο πρόγραμμα, καταρχάς δεν το χρειζόμασταν. Γιατί εφαρμόστηκε; Διότι υπήρξε η περίοδος Βαρουφάκη, τον οποίο επέλεξε ο κ. Τσίπρας ως πρώτο υπουργό Οικονομικών. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας επέβαλε καθεστώς πολύ αυστηρής λιτότητας και η χώρα μας επιδεικνύει σήμερα πρωτογενή πλεονάσματα υψηλότερα από αυτά που μας έχει ζητήσει η Ευρώπη», σημειώνει.

Παράλληλα εκτιμά ότι ο Μ. Βέμπερ, εάν γίνει, πρόεδρος της Κομισιόν θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία απέναντι στην Ελλάδα: «Γνωρίζω ότι στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο θα έχουμε στην Επιτροπή κάποιον που θα αντιλαμβάνεται τις ελληνικές θέσεις. Συζητήσαμε με τον Μάνφρεντ σχετικά με το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, τα οποία θεωρώ υπερβολικά υψηλά και πιστεύω ότι και ο Μάνφρεντ είναι σύμφωνος με αυτή την άποψη».

Επιπλέον κατηγορεί τον πρωθυπουργό για λαϊκισμό: «Λαϊκισμός είναι να έρχεται κάποιος στην εξουσία και να επιτίθεται στη Δικαιοσύνη ή να επιχειρεί να ελέγξει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Λαϊκισμός είναι κάποιος να λέει ψέματα, όπως όταν [ο κ. Τσίπρας] με κατηγορεί ότι είμαι ακροδεξιός πολιτικός, ενώ προέρχομαι από το κέντρο. Και όλα αυτά όταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πέρασε μια τετραετία σε κυβερνητική συνεργασία με την ελληνική ακροδεξιά».

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης διατυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο τη θέση της Νέας Δημοκρατίας: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εξαιρετικά προβληματική για την Ελλάδα γιατί, εκτός των άλλων, για πρώτη φορά η χώρα μας αναγνωρίζει "μακεδονική γλώσσα" και "μακεδονική ταυτότητα" τροφοδοτώντας τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως αυτή των Βαλκανίων. Αυτό είναι προβληματικό και είναι ο λόγος που εμείς στη Νέα Δημοκρατία θεωρούμε τη συμφωνία πολύ κακή για την Ελλάδα. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται κατά της συμφωνίας. Θα αγωνιστούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να αμβλύνουμε τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας και για να θωρακίσουμε τη χώρα έναντι των κινδύνων που εγκυμονεί. Γι' αυτό δεν απεμπολούμε το δικαίωμα του "βέτο" κατά τη διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν «Ο κ. Μητσοτάκης κρούει ανοιχτές θύρες για το αφορολόγητο, όπως είχε κάνει και με την περικοπή στις συντάξεις. Όλοι θυμούνται ότι είχε καταθέσει αντίστοιχη τροπολογία το καλοκαίρι του 2018, αφού πρώτα είχε ενσωματώσει την περικοπή στο πρόγραμμα της ΝΔ. Φαίνεται δεν πήρε το μάθημά του.

Του υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι o Πρωθυπουργός από τις 15 Απριλίου έχει δεσμευθεί για ακόμη μία φορά ότι όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δε θα μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά θα ληφθούν και άμεσα νέα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και κοινωνικής ενίσχυσης.

Δύο εβδομάδες μετά, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε άρον- άρον να προαναγγείλει τροπολογία για την κατάργηση του μέτρου. Μπορεί να έχει μία χρονοκαθυστέρηση, αλλά ακόμη και έτσι καλωσορίζουμε τη μεταστροφή του Προέδρου της ΝΔ.

Ο κ Μητσοτάκης θα περιμένει και όλα θα γίνουν στην ώρα τους και θα τα ψηφίζει ένα-ένα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Σήμερα 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...19:32Ψυχικό: Σύλληψη άνδρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση19:18Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο