LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Μαΐου 2019 16:31

Αυγενάκης: Ο Τσίπρας κάνει “εγκαίνια βιτρίνας” στο Ηράκλειο

Οξεία κριτική από τον Γραμματέα της ΝΔ στον Πρωθυπουργό. Τι αναφέρει για την πορεία μεγάλων έργων της Κρήτης.

Αλέξης Τσίπρας - Κρήτη

Σχολιάζοντας την περιοδεία του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο, για τα εγκαίνια έργων υποδομής του νομού, ο Γραμματέας της ΝΔ εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. Στην δήλωση του, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει «έπειτα από πολυήμερες διακοπές και συνεχείς συσκέψεις με τον κ. Πολάκη, ο Πρωθυπουργός θυμήθηκε την ιδιότητα του βουλευτή Ηρακλείου και μεταβαίνει στο νομό για να κόψει κορδέλες, στο πλαίσιο μίας ακόμα “περιοδείας βιτρίνας”. Μετά τα παροιμιώδη “εγκαίνια των μουσαμάδων” στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να εγκαινιάσει έργα τα οποία είτε “θα” παραδοθούν, είτε παραμένουν ημιτελή, είτε έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Έργα, όμως, που σίγουρα δεν φέρουν την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως αναφέρει ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, «πιο αναλυτικά, το έργο του δρόμου Ηράκλειο- Μεσαρά, ένα έργο υψίστης σημασίας για τον νομό, έπειτα από δύο διαδοχικές παρατάσεις βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, με την χώρα μας να κινδυνεύει να επιστρέψει 71 εκατ. ευρώ εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης κατά τη διετία 2015-2017. Οι κ.κ. Τσίπρας και Σπίρτζης ξεχνούν να πουν ότι, ενώ το έργο που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί προ διετίας, “θα” είναι έτοιμο στο σύνολό του περί τα τέλη του καλοκαιριού, ενώ εξαιτίας των βεβιασμένων κινήσεων για την ολοκλήρωσή του θα βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση για θέματα ασφάλειας, και χωρίς να έχουν ξεκινήσει καν βασικά παράπλευρα έργα!

Αναφορικά με το δρόμο Γουρνών – Χερσονήσου ο κ. Τσίπρας, παραλείπει να πει πως είναι ακόμα ένα έργο που ξεκίνησε επί Νέας Δημοκρατίας το Φθινόπωρο του 2012 και το οποίο επίσης εγκαινιάζεται ημιτελές, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί βασικά τμήματά του όπως συνδέσεις και κόμβοι. Επιπλέον, το έργο “παραδίδεται” με δύο χρόνια καθυστέρηση, καθώς το Υπουργείο Υποδομών δεν τήρησε τα χρονοδιαγράμματα και δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα που προέκυψαν με το ΚΑΣ.

Η πιο φαιδρή, ωστόσο, στιγμή της περιοδείας του κ. Τσίπρα στο νομό Ηρακλείου αφορά το φράγμα Αποσελέμη. Πρώτη φορά στα χρονικά Πρωθυπουργός εγκαινιάζει έργο το οποίο έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι το φράγμα Αποσελέμη με τα διυλιστήρια και τους αγωγούς του, το οποίο “εγκαινιάζει” σήμερα ο κ. Τσίπρας, έχει ήδη κατά τα χρόνια λειτουργίας του τροφοδοτήσει του νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου συνολικά με 21 εκατ. κυβικά νερό».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης καταλήγει αναφέροντας «απ’ ό,τι φαίνεται ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ ξεχνούν ή αποκρύπτουν πολλά. Δεν μπορούν όμως να αποκρύψουν το γεγονός ότι κανένα από τα έργα στα οποία σπεύδουν, ενόψει εκλογών, να ποζάρουν για τη φωτογραφία δεν φέρει την υπογραφή τους. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε έργα υποδομών στην Κρήτη, τα οποία και πρέπει, χωρίς προκαταλήψεις και δογματισμούς, αλλά με ρεαλιστικές προτάσεις, να δρομολογηθούν από μία υπεύθυνη κυβέρνηση, την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη σύλληψη δεξαμενοπλοίου που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα χωρίς έγκριση23:59ΟΗΕ: Διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν23:46Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους23:36Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου23:26Πάτρα: Παρουσιάστηκε και έκτος κατηγορούμενος για την υπόθεση του θανάτου 30χρονου23:12Χωρίς ταξί η Θεσσαλονίκη για 48 ώρες22:58Ιράν: Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών22:44Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο22:30Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Οδησσού22:16ΕΕ-Mercosur: Η Φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση της "ιστορικής" συμφωνίας22:02Σε ποια σημεία των οδικών δικτύων της Δυτικής Ελλάδας παραμένουν μπλόκα21:48Έρευνα ΑΝΤ1 - Τι κρύβεται πίσω από το προφίλ  "EMILY" που διέρρευσε το βίντεο το οποίο πυροδότησε τη "βόμβα" στην Κυπριακή Προεδρία21:34Hellenic Train: Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών21:20ANT1 Sports: Την Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, για την Ευρωλίγκα21:06Χιόνια και παγετός σε Γιάννενα και Άρτα20:52Σάλος στην Κύπρο: Εκτυλίσσεται πολιτικό και κατασκοπευτικό θρίλερ με τη διαρροή βίντεο από "αινιγματικό" λογαριασμό 20:38Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τι σημαίνει για τους Έλληνες αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα;20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Σαράφογλου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις - Μετά τη Βενεζουέλα, το Ιράν19:56Λαμία: Άνοιξαν οι αγρότες την παλιά εθνική οδό στη Θήβα 19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο