LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Μαΐου 2019 16:31

Αυγενάκης: Ο Τσίπρας κάνει “εγκαίνια βιτρίνας” στο Ηράκλειο

Οξεία κριτική από τον Γραμματέα της ΝΔ στον Πρωθυπουργό. Τι αναφέρει για την πορεία μεγάλων έργων της Κρήτης.

Αλέξης Τσίπρας - Κρήτη

Σχολιάζοντας την περιοδεία του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο, για τα εγκαίνια έργων υποδομής του νομού, ο Γραμματέας της ΝΔ εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. Στην δήλωση του, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει «έπειτα από πολυήμερες διακοπές και συνεχείς συσκέψεις με τον κ. Πολάκη, ο Πρωθυπουργός θυμήθηκε την ιδιότητα του βουλευτή Ηρακλείου και μεταβαίνει στο νομό για να κόψει κορδέλες, στο πλαίσιο μίας ακόμα “περιοδείας βιτρίνας”. Μετά τα παροιμιώδη “εγκαίνια των μουσαμάδων” στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να εγκαινιάσει έργα τα οποία είτε “θα” παραδοθούν, είτε παραμένουν ημιτελή, είτε έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Έργα, όμως, που σίγουρα δεν φέρουν την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως αναφέρει ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, «πιο αναλυτικά, το έργο του δρόμου Ηράκλειο- Μεσαρά, ένα έργο υψίστης σημασίας για τον νομό, έπειτα από δύο διαδοχικές παρατάσεις βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, με την χώρα μας να κινδυνεύει να επιστρέψει 71 εκατ. ευρώ εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης κατά τη διετία 2015-2017. Οι κ.κ. Τσίπρας και Σπίρτζης ξεχνούν να πουν ότι, ενώ το έργο που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί προ διετίας, “θα” είναι έτοιμο στο σύνολό του περί τα τέλη του καλοκαιριού, ενώ εξαιτίας των βεβιασμένων κινήσεων για την ολοκλήρωσή του θα βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση για θέματα ασφάλειας, και χωρίς να έχουν ξεκινήσει καν βασικά παράπλευρα έργα!

Αναφορικά με το δρόμο Γουρνών – Χερσονήσου ο κ. Τσίπρας, παραλείπει να πει πως είναι ακόμα ένα έργο που ξεκίνησε επί Νέας Δημοκρατίας το Φθινόπωρο του 2012 και το οποίο επίσης εγκαινιάζεται ημιτελές, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί βασικά τμήματά του όπως συνδέσεις και κόμβοι. Επιπλέον, το έργο “παραδίδεται” με δύο χρόνια καθυστέρηση, καθώς το Υπουργείο Υποδομών δεν τήρησε τα χρονοδιαγράμματα και δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα που προέκυψαν με το ΚΑΣ.

Η πιο φαιδρή, ωστόσο, στιγμή της περιοδείας του κ. Τσίπρα στο νομό Ηρακλείου αφορά το φράγμα Αποσελέμη. Πρώτη φορά στα χρονικά Πρωθυπουργός εγκαινιάζει έργο το οποίο έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι το φράγμα Αποσελέμη με τα διυλιστήρια και τους αγωγούς του, το οποίο “εγκαινιάζει” σήμερα ο κ. Τσίπρας, έχει ήδη κατά τα χρόνια λειτουργίας του τροφοδοτήσει του νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου συνολικά με 21 εκατ. κυβικά νερό».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης καταλήγει αναφέροντας «απ’ ό,τι φαίνεται ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ ξεχνούν ή αποκρύπτουν πολλά. Δεν μπορούν όμως να αποκρύψουν το γεγονός ότι κανένα από τα έργα στα οποία σπεύδουν, ενόψει εκλογών, να ποζάρουν για τη φωτογραφία δεν φέρει την υπογραφή τους. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε έργα υποδομών στην Κρήτη, τα οποία και πρέπει, χωρίς προκαταλήψεις και δογματισμούς, αλλά με ρεαλιστικές προτάσεις, να δρομολογηθούν από μία υπεύθυνη κυβέρνηση, την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠάτρα: Έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ – Ένας τραυματίαςΣήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Πληροφορίες αναφέρουν πως θερμοσίφωνας “‘έσκασε” στον χώρο της κουζίνας, όπου βρισκόταν εργαζόμενος. 

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφέςΣήμερα 18:51 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στον ΑΝΤ1 για την αλλαγή συνόρων της Ουκρανίας.

Καρδίτσα: 12χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος - Υπέστη σοβαρό έγκαυμα προσπαθώντας να ανάψει το τζάκιΣήμερα 18:29 | Ειδήσεις

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο 12χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σο νοσοκομείο "Παίδων" της Αθήνας.

Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Προσευχόταν τα τελευταία της λεπτά η 75χρονη - Υποψήφια με την Χρυσή Αυγή η 46χρονηΣήμερα 21:30 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει ήχος από τη στιγμή που η 46χρονη έχει μπει στο σπίτι και βασανίζει την άτυχη ηλικιωμένη για να της αποκαλύψει που είχε κρύψει τα χρήματα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΤΑΞΙ: Νέα 48ωρη απεργία21:50Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Προσευχόταν τα τελευταία της λεπτά η 75χρονη - Υποψήφια με την Χρυσή Αυγή η 46χρονη21:36ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου21:22Τέλλογλου - Αισθητήρες σε γέφυρες: Αγώνας δρόμου για ελέγχους στατικότητας21:08Ενδοοικογενειακή βία – ΕΛ.ΑΣ: 47 συλλήψεις καθημερινά μέσα στο 202520:54Κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του Άρη Μουγκοπέτρου20:40ANT1 sports: O Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς20:26Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές20:12Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο μετάβασης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ - Οι τρεις μεγάλες αλλαγές19:58Ηράκλειο: Επείγουσα αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω…απείθαρχου επιβάτη19:44Καρδίτσα: Λύκος μπήκε σε ποιμνιοστάσιο και σκότωσε 20 πρόβατα και αρνιά (εικόνες)19:30Αγροτικές επιδοτήσεις: Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων για το 202519:16Παράνομη οδήγηση στη Θεσσαλονίκη - Εντείνονται οι τροχονομικοί έλεγχοι19:02Καρδίτσα: 12χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος - Υπέστη σοβαρό έγκαυμα προσπαθώντας να ανάψει το τζάκι18:48Πάτρα: Έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ – Ένας τραυματίας18:34Παναθηναϊκός: Θλάση ο Λαφόν, φλεγμονή στον αστράγαλο ο Τσιριβέγια 18:20Γερμανός ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί εναντίον χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ ως το 202918:07Θεσσαλονίκη: Φρίκη για το ζευγάρι που παραδέχεται οτι εκτρέφει γάτες για να τις φάει17:53Τουρκία: MIT και αστυνομία "ξηλώνουν" δίκτυο κατασκοπείας – Πανικός με την αναφορά σε HAE που σβήστηκε μέσα σε λίγες ώρες 17:39Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Μαρτυρία "φωτιά" βάζει στο κάδρο της δολοφονίας και άλλο άτομο17:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο