LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Μαΐου 2019 16:31

Αυγενάκης: Ο Τσίπρας κάνει “εγκαίνια βιτρίνας” στο Ηράκλειο

Οξεία κριτική από τον Γραμματέα της ΝΔ στον Πρωθυπουργό. Τι αναφέρει για την πορεία μεγάλων έργων της Κρήτης.

Αλέξης Τσίπρας - Κρήτη

Σχολιάζοντας την περιοδεία του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο, για τα εγκαίνια έργων υποδομής του νομού, ο Γραμματέας της ΝΔ εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. Στην δήλωση του, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει «έπειτα από πολυήμερες διακοπές και συνεχείς συσκέψεις με τον κ. Πολάκη, ο Πρωθυπουργός θυμήθηκε την ιδιότητα του βουλευτή Ηρακλείου και μεταβαίνει στο νομό για να κόψει κορδέλες, στο πλαίσιο μίας ακόμα “περιοδείας βιτρίνας”. Μετά τα παροιμιώδη “εγκαίνια των μουσαμάδων” στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να εγκαινιάσει έργα τα οποία είτε “θα” παραδοθούν, είτε παραμένουν ημιτελή, είτε έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Έργα, όμως, που σίγουρα δεν φέρουν την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως αναφέρει ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, «πιο αναλυτικά, το έργο του δρόμου Ηράκλειο- Μεσαρά, ένα έργο υψίστης σημασίας για τον νομό, έπειτα από δύο διαδοχικές παρατάσεις βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, με την χώρα μας να κινδυνεύει να επιστρέψει 71 εκατ. ευρώ εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης κατά τη διετία 2015-2017. Οι κ.κ. Τσίπρας και Σπίρτζης ξεχνούν να πουν ότι, ενώ το έργο που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί προ διετίας, “θα” είναι έτοιμο στο σύνολό του περί τα τέλη του καλοκαιριού, ενώ εξαιτίας των βεβιασμένων κινήσεων για την ολοκλήρωσή του θα βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση για θέματα ασφάλειας, και χωρίς να έχουν ξεκινήσει καν βασικά παράπλευρα έργα!

Αναφορικά με το δρόμο Γουρνών – Χερσονήσου ο κ. Τσίπρας, παραλείπει να πει πως είναι ακόμα ένα έργο που ξεκίνησε επί Νέας Δημοκρατίας το Φθινόπωρο του 2012 και το οποίο επίσης εγκαινιάζεται ημιτελές, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί βασικά τμήματά του όπως συνδέσεις και κόμβοι. Επιπλέον, το έργο “παραδίδεται” με δύο χρόνια καθυστέρηση, καθώς το Υπουργείο Υποδομών δεν τήρησε τα χρονοδιαγράμματα και δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα που προέκυψαν με το ΚΑΣ.

Η πιο φαιδρή, ωστόσο, στιγμή της περιοδείας του κ. Τσίπρα στο νομό Ηρακλείου αφορά το φράγμα Αποσελέμη. Πρώτη φορά στα χρονικά Πρωθυπουργός εγκαινιάζει έργο το οποίο έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι το φράγμα Αποσελέμη με τα διυλιστήρια και τους αγωγούς του, το οποίο “εγκαινιάζει” σήμερα ο κ. Τσίπρας, έχει ήδη κατά τα χρόνια λειτουργίας του τροφοδοτήσει του νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου συνολικά με 21 εκατ. κυβικά νερό».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης καταλήγει αναφέροντας «απ’ ό,τι φαίνεται ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ ξεχνούν ή αποκρύπτουν πολλά. Δεν μπορούν όμως να αποκρύψουν το γεγονός ότι κανένα από τα έργα στα οποία σπεύδουν, ενόψει εκλογών, να ποζάρουν για τη φωτογραφία δεν φέρει την υπογραφή τους. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε έργα υποδομών στην Κρήτη, τα οποία και πρέπει, χωρίς προκαταλήψεις και δογματισμούς, αλλά με ρεαλιστικές προτάσεις, να δρομολογηθούν από μία υπεύθυνη κυβέρνηση, την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)Σήμερα 22:17 | Ειδήσεις

Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν κι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της πόλης αναποδογύρισαν σκάφη!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο