LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Μαΐου 2019 20:10

Σύγκρουση κορυφής για το αφορολόγητο

Η τροπολογία της ΝΔ που αποκάλυψε ο Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1. Η απάντηση του Μαξίμου και οι βολές του ΚΙΝΑΛ.

Αφορολόγητο - Τσίπρας - Μητσοτάκης

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δημοσιοποίηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω της συνέντευξης του στον ΑΝΤ1, της τροπολογίας για την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου. Με την διάταξη, που έχει έτοιμη για να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία όταν ανοίξει η Βουλή, ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα, με το Μαξίμου να απαντά σε υψηλούς τόνους. 

«Προκαλώ εδώ και τώρα τον κ. Τσίπρα, αντί να λέει ότι επί των ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να έρθει και να προσυπογράψει την τροπολογία που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία. Αν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά τα οποία λέει, εγώ τον προκαλώ να πάμε μαζί να διαπραγματευτούμε τη μη μείωση του αφορολόγητου κι εγώ θα βάλω “πλάτη”» προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, δείχνοντας στον Γιώργο Παπαδάκη το κείμενο της τροπολογίας.

Μέσω της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», ο Πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Κυβέρνησης και συνολικά για την οικονομική της πολιτική, προαναγγέλλοντας σειρά φοροελαφρύνσεων και ανακούφισης της μεσαίας τάξης, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως προχωρά προεκλογικά σε παροχές.

Μαξίμου: σαρξ εκ της σαρκός του ΔΝΤ ο Μητσοτάκης

«Ο κ. Μητσοτάκης που είχε ομολογήσει στη ΔΕΘ πως η ΝΔ έχει στο πρόγραμμά της τη μείωση του αφορολόγητου, μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού όπου δεσμεύθηκε για τη διατήρησή του, έσπευσε να προαναγγείλει τροπολογία για την κατάργησή του», αναφέρει σε απάντηση του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.  Όπως σημειώνει το Μαξίμου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «για ακόμη μία φορά τρέχει να μαζέψει τις δηλώσεις του που δεν τόλμησε ούτε το ΔΝΤ να κάνει. Όπως με το "δώρο Χριστουγέννων", το "ξεπερασμένο 8ωρο" και πολλές άλλες νεοφιλελεύθερες ακρότητες. Ας μη βιάζεται και λίαν συντόμως θα βρεθεί και πάλι στη δύσκολη θέση να ψηφίζει τις επιλογές του Πρωθυπουργού για μέτρα ελάφρυνσης από το υπερπλεόνασμα…».

«Κατά τα λοιπά, επέλεξε την εργατική Πρωτομαγιά για πει χωρίς ντροπή στους εργαζόμενους πως: η μαύρη εργασία αποτελεί επιλογή των εργαζομένων και όχι παρανομία των εργοδοτών, ενώ επιμένει στο ασφαλιστικό Πινοσέτ, για να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τη διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης», συμπληρώνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Καταλήγοντας, το Μαξίμου αναφέρει ό,τι «ο κ. Μητσοτάκης είναι σαρξ εκ της σαρκός του ΔΝΤ. Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απάλλαξε τη χώρα από το ΔΝΤ οριστικά και ο ελληνικός λαός θα την απαλλάξει και από τον κ. Μητσοτάκη».

“Πυρά” του ΚΙΝΑΛ κατά Μητσοτάκη

Την αντίδραση και του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε η προαναγγελία Μητσοτάκη για την τροπολογία για το αφορολόγητο. Σε ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, υπό μορφή επιστολής, στην οποία περιλαμβανόταν και η επίμαχη πρόταση νόμου, αναφέρεται «Προς κ. Μητσοτάκη ενταύθα: Όταν τον Φεβρουάριο καταθέσαμε πρόταση νόμου για την κατάργηση του αφορολόγητου σφυρίζατε αδιάφορα... Την Πρωτομαγιά το θυμηθήκατε... Σας την στέλνουμε για να πάρετε μια ιδέα… Και με την ευκαιρία, επειδή τα θέματα στήριξης των ασθενέστερων είναι διαχρονικά εκτός ύλης στην ατζέντα σας, είναι στη διάθεση σας και οι υπόλοιπες σχετικές παρεμβάσεις μας που τυχόν σας έχουν διαφύγει και μελλοντικά μπορεί να τις επαναφέρετε ως δικές σας. Άλλωστε το έχετε κάνει πολλές φορές δεν μας εκπλήσσει…».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο