LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Απριλίου 2019 11:08

“Κίτρινα γιλέκα”: Διαδηλωτής καταδικάστηκε γιατί προέτρεπε αστυνομικούς να αυτοκτονήσουν

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν δικαστικά εναντίον του για ηθική βλάβη. Από την αρχή τους έτους 28 Γάλλοι αστυνομικοί έχουν αυτοκτονήσει!

Γαλλία - Κίτρινα Γιλέκα

Ένας άντρας που καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή, γιατί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των «Κίτρινων Γιλέκων», απευθύνθηκε στους αστυνομικούς φωνάζοντας τους, «αυτοκτονήστε, αυτοκτονήστε».

Ο άνεργος αυτός μάγειρας, ηλικίας 49 ετών, θα πρέπει επίσης να προσφέρει κοινωνική εργασία για 180 ώρες και έχει την υποχρέωση, μόλις βρει δουλειά, να καταβάλει 500 ευρώ σε κάθε έναν από τους δύο αστυνομικούς που προσέφυγαν δικαστικά εναντίον του για ηθική βλάβη.

Στις 20 Απριλίου μαζί με άλλους διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων ο άνδρας αυτός φώναζε «αυτοκτονήστε, αυτοκτονήστε» προς τις δυνάμεις ασφαλείας, την ώρα που η γαλλική αστυνομία πλήττεται από την αρχή του έτους από ένα άνευ προηγουμένου κύμα αυτοκτονιών.

«Ξεκίνησε αφού οι δυνάμεις ασφαλείας έσπρωξαν μία έγκυο γυναίκα», δήλωσε ο κατηγορούμενος που εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι με το πορτρέτο του Πάμπλο Εσκομπάρ, του Κολομβιανού βαρόνου των ναρκωτικών.

Ο 49χρονος, που συμμετέχει σε όλες τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων που πραγματοποιούνται εδώ και περισσότερους από πέντε μήνες, δικαιολογήθηκε λέγοντας, «τα λόγια μου βγήκαν από το στόμα μου πιο γρήγορα από τις σκέψεις μου (…) Ήταν η τρέλα της στιγμής».

Τα συνθήματα αυτά είχε καταδικάσει ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας αλλά και τα συνδικάτα των αστυνομικών.

Από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 28 αυτοκτονίες αστυνομικών στη Γαλλία και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Κριστόφ Κολόμπ εγκαινίασε χθες Δευτέρα ένα κέντρο πρόληψης αυτοκτονιών στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται τα μέλη των δυνάμεων της τάξης και το οποίο θα βρίσκεται στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποταΣήμερα 10:37 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέραΣήμερα 15:28 | Ειδήσεις

Ξεκίνησε σήμερα η αποξήλωση καλωδίων από τον Πειραιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και του δημάρχου, Γιάννη Μώραλη.

Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο ΈβροΣήμερα 15:20 | Ειδήσεις

Με συνεχιζόμενη την ενίσχυση των εν λόγω μπλόκων στο βόρειο και νότιο τμήμα του νομού, συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας μόνο των φορτηγών διεθνών μεταφορών σε Ορμένιο και Κήπους.

Βρετανία: Επίθεση με σπρέι πιπεριού έγινε στο αεροδρόμιο του ΧίθροουΣήμερα 15:52 | Ειδήσεις

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου Χίθροου συνεργάζονται στενά με την αστυνομία για τη διερεύνηση του περιστατικού και την πλήρη αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των εγκαταστάσεων του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός - Πανιώνιος: Το show του Ρογκαβόπουλου έκλεψε την παράσταση18:10Λάρισα: Νησίδα από φερτά υλικά δημιουργήθηκε στη γέφυρα του Πηνειού - Ανεβαίνει η στάθμη του νερού (εικόνες)17:56Νετανιάχου: Κοντά η δεύτερη φάση του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα - Επαφές με Τραμπ στο τέλος του μήνα17:42Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο Έβρο17:28Πρόεδρος Βρετανικού Μουσείου: Υπάρχει “περιθώριο προσγείωσης” για τα Γλυπτά του Παρθενώνα17:14Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Λάντο Νόρις17:00Διάρρηξη στο Δημαρχείο Σαρωνικού: Ταυτοποιήθηκε 39χρονος ύποπτος16:46Βρετανία: Επίθεση με σπρέι πιπεριού έγινε στο αεροδρόμιο του Χίθροου16:32Λαμία: Σε κομβικά σημεία της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, τα αγροτικά μπλόκα16:18Βόλος: Ξεκίνησε η ανέλκυση του σκάφους του λιμενικού που βρέθηκε πάνω σε βραχίονα του λιμανιού16:04Λάρισα: Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ15:50Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέρα15:36Ολυμπιακός: Μάχη μέχρι τέλους με την ΑΕΚ 15:24Προσάραξη του σκάφους του Λιμενικού που βρέθηκε πάνω στον βραχίονα του λιμανιού στο Βόλο15:10"Νυχτερινός Ποιμήν": Επιχείρηση για τον εντοπισμό ανηλίκων σε νυχτερινά κέντρα14:56Λίβερπουλ - Σαλάχ: Φαίνεται ότι η ομάδα με θυσιάζει για προσωπικό όφελος14:42Χανιά: Συνελήφθησαν τρείς άνδρες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών14:28ΗΠΑ: "Πραγματικά κοντά" η λύση του πολέμου στην Ουκρανία14:14Αλγερία: Σφοδρό τροχαίο - Αναφορές για 14 νεκρούς14:00Ιωάννινα: Κλειστός από αγρότες, ο κόμβος του αεροδρομίου13:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο