LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Απριλίου 2019 09:20

Ισπανία: το Λαϊκό Κόμμα υπέστη και οικονομική πανωλεθρία πέραν της εκλογικής

Οι Συντηρητικοί της Ισπανίας δεν έχασαν μόνο τις μισές τους έδρες, αλλά και κρατικές επιχορηγήσεις περίπου 10 εκ. ευρώ και είναι πλέον σε αδυναμία να πληρώνεις τους μισθούς των υπαλλήλων του.

AP - ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΑΜΠΛΟ ΚΑΣΑΔΟ

Η ιστορικών διαστάσεων εκλογική κατάρρευση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) στις εκλογές της 28ης Απριλίου στην Ισπανία, δεν μεταφράζεται απλώς στην απώλεια των μισών του εδρών στο Κοινοβούλιο και στη Γερουσία—με τις 66 έδρες στη Βουλή και τις 56 στη Γερουσία να αποτελούν το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία του.

Η απώλεια εμπιστοσύνης εκατομμυρίων εκλογέων στο κόμμα του Πάμπλο Κασάδο έχει και σημαντικές οικονομικές συνέπειες, που θα επηρεάσουν την ίδια τη λειτουργία του.

Το συντηρητικό κόμμα, με βάση τα προχθεσινά αποτελέσματα, θα σταματήσει να λαμβάνει επιχορηγήσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ, με τα συνολικά του έσοδα να μην ξεπερνούν πλέον τα οκτώ εκατ. Από την Κυριακή, τα ποσά που θα μπαίνουν στο ταμείο του από το Κράτος δεν θα επιτρέπουν στο ΡΡ να πληρώνει ούτε τους μισούς μισθούς των εργαζομένων του, που σύμφωνα με τον ετήσιο προϋπολογισμό του 2017 έφθαναν τα 16.937.676,81 ευρώ.

Σύμφωνα με το διάταγμα του υπουργείου Οικονομικών, κάθε κόμμα έχει λαμβάνειν 21.167,64 ευρώ για κάθε έδρα που εκλέγει στα δύο σώματα του Κοινοβουλίου. Σε αυτό το ποσόν θα πρέπει να προστεθούν 0,81 ευρώ για κάθε ψήφο στο Κοινοβούλιο και 0,32 για κάθε ψήφο των εκλεγμένων στη Γερουσία.

Συνολικά, με βάση τους πρόχειρους υπολογισμούς του ενημερωτικού ιστότοπου El Publico, η επιχορήγηση του ΡΡ θα φθάνει τα 7.888.394,87 ευρώ, γεγονός που υποδεικνύει πως θα χάσει πάνω από 10 εκατ. από τα 18 και πλέων εκατ. της κρατικής του επιχορήγησης στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Εξόν από τα περίπου 17 εκατ. ευρώ για τους μισθούς των εργαζομένων, στα έξοδα του κόμματος θα πρέπει να προστεθούν και τα περίπου 4 εκατ. ευρώ για τα κοινωνικά επιδόματα και άλλα 23 εκατ. για τις κανονικές λειτουργίες του κόμματος, όπως οι μετακινήσεις κ.α. Το 2017, τα έσοδα από τις κρατικές επιχορηγήσεις έφθαναν τα 37 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί και με τις ιδιωτικές δωρεές στα ταμεία του ΡΡ τελικά μπήκαν το ίδιο έτος συνολικά σχεδόν 44 εκατ. ευρώ. Κατά το έτος εκείνο τα δηλωμένα έξοδα του κόμματος έφθασαν τα 45 εκατ. ευρώ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρότες: Έκλεισαν Εθνικές Οδοί, σήραγγες, τελωνεία - Κλειστά Τέμπη, Μπράλος, Κάστρο17:08Αποκαλύψεις - Σοκάρει η μητέρα 30χρονου στη Πάτρα: Χτυπούσαν το παιδί μου και οι υπόλοιποι στο μπαρ διασκέδαζαν16:54Σρι Λάνκα: Υπερσύνδεσμος σε σχολικό πρόγραμμα οδηγούσε σε ιστότοπο γνωριμιών για άνδρες16:40Εγκαινιάστηκαν τα ανακαινισμένα χειρουργεία στον "Άγιο Σάββα" (εικόνες)16:26Αναστέλλονται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ από Βόλο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω των αγροτικών μπλόκων16:08ΕΛΑΣ: Σε λειτουργία η ψηφιοποίηση διαδικασίας συλλογής δικαιολογητικών για την έκδοση διαβατηρίων15:54ΗΠΑ: Συγκεντρώσεις κατά της ICE μετά τη δολοφονία της 37χρονης στη Μινεάπολη15:39ΗΠΑ: Κούγκαρ επιτέθηκε και σκότωσε γυναίκα στο Κολοράντο15:24Μαρινάκης: Συνεχίζουμε να επιθυμούμε το διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτών15:10Αγρότες: Ολικός αποκλεισμός του κόμβου του Μπράλου – Έκλεισαν και τους παράδρομους14:56Τραγωδία στην Κόρινθο: Αμάξι καρφώθηκε σε σπίτι, δύο νεκροί (βίντεο)14:42Τουρκικό ΥΠΑΜ κατά Ελλάδας: Μονομερείς ενέργειες στο Αιγαίο14:28ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη διάρκεια κηδείας σε εκκλησία στο Σολτ Λέικ Σίτι – Τουλάχιστον δυο νεκροί14:14Κραν Μοντανά: Παράσταση πολιτικής αγωγής κατέθεσαν οι οικογένειες των θυμάτων13:59Αγρότες - Λάρισα: Απέκλεισαν τις σήραγγες στα Τέμπη13:44Διάσκεψη των Προέδρων: Εγκρίθηκε η διακομματική επιτροπή για τον πρωτογενή τομέα13:30Αντετοκούνμπο:Πρέπει να πιστέψουμε ότι είμαστε καλή ομάδα13:16Ηράκλειο: Πατέρας και μητέρα κατηγορούνται για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους 13:02Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 202612:47Αγρότες - Αγρίνιο: Προχώρησαν σε αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Αντιρρίου -Ιωαννίνων12:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο