LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Απριλίου 2019 09:20

Ισπανία: το Λαϊκό Κόμμα υπέστη και οικονομική πανωλεθρία πέραν της εκλογικής

Οι Συντηρητικοί της Ισπανίας δεν έχασαν μόνο τις μισές τους έδρες, αλλά και κρατικές επιχορηγήσεις περίπου 10 εκ. ευρώ και είναι πλέον σε αδυναμία να πληρώνεις τους μισθούς των υπαλλήλων του.

AP - ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΑΜΠΛΟ ΚΑΣΑΔΟ

Η ιστορικών διαστάσεων εκλογική κατάρρευση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) στις εκλογές της 28ης Απριλίου στην Ισπανία, δεν μεταφράζεται απλώς στην απώλεια των μισών του εδρών στο Κοινοβούλιο και στη Γερουσία—με τις 66 έδρες στη Βουλή και τις 56 στη Γερουσία να αποτελούν το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία του.

Η απώλεια εμπιστοσύνης εκατομμυρίων εκλογέων στο κόμμα του Πάμπλο Κασάδο έχει και σημαντικές οικονομικές συνέπειες, που θα επηρεάσουν την ίδια τη λειτουργία του.

Το συντηρητικό κόμμα, με βάση τα προχθεσινά αποτελέσματα, θα σταματήσει να λαμβάνει επιχορηγήσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ, με τα συνολικά του έσοδα να μην ξεπερνούν πλέον τα οκτώ εκατ. Από την Κυριακή, τα ποσά που θα μπαίνουν στο ταμείο του από το Κράτος δεν θα επιτρέπουν στο ΡΡ να πληρώνει ούτε τους μισούς μισθούς των εργαζομένων του, που σύμφωνα με τον ετήσιο προϋπολογισμό του 2017 έφθαναν τα 16.937.676,81 ευρώ.

Σύμφωνα με το διάταγμα του υπουργείου Οικονομικών, κάθε κόμμα έχει λαμβάνειν 21.167,64 ευρώ για κάθε έδρα που εκλέγει στα δύο σώματα του Κοινοβουλίου. Σε αυτό το ποσόν θα πρέπει να προστεθούν 0,81 ευρώ για κάθε ψήφο στο Κοινοβούλιο και 0,32 για κάθε ψήφο των εκλεγμένων στη Γερουσία.

Συνολικά, με βάση τους πρόχειρους υπολογισμούς του ενημερωτικού ιστότοπου El Publico, η επιχορήγηση του ΡΡ θα φθάνει τα 7.888.394,87 ευρώ, γεγονός που υποδεικνύει πως θα χάσει πάνω από 10 εκατ. από τα 18 και πλέων εκατ. της κρατικής του επιχορήγησης στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Εξόν από τα περίπου 17 εκατ. ευρώ για τους μισθούς των εργαζομένων, στα έξοδα του κόμματος θα πρέπει να προστεθούν και τα περίπου 4 εκατ. ευρώ για τα κοινωνικά επιδόματα και άλλα 23 εκατ. για τις κανονικές λειτουργίες του κόμματος, όπως οι μετακινήσεις κ.α. Το 2017, τα έσοδα από τις κρατικές επιχορηγήσεις έφθαναν τα 37 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί και με τις ιδιωτικές δωρεές στα ταμεία του ΡΡ τελικά μπήκαν το ίδιο έτος συνολικά σχεδόν 44 εκατ. ευρώ. Κατά το έτος εκείνο τα δηλωμένα έξοδα του κόμματος έφθασαν τα 45 εκατ. ευρώ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Ισπανία: Σήμερα οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη της ΕΕΣήμερα 16:49 | Ειδήσεις

«Το αυξημένο κόστος ζωής πολιορκεί όλες τις χώρες τις Ευρώπης. Εκτός από την ανάγκη στοχευμένων πολιτικών πρέπει να συζητήσουμε για μια ισχυρότερη ευρωπαϊκή στήριξη ώστε η ανάπτυξη να μην αφήνει κανένα πίσω» τόνισε ο πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" από την κατάθεσή της για τον θάνατο του ΠαναγιωτάκηΣήμερα 15:22 | Ειδήσεις

Παρά την ομολογία της για την εμπλοκή της στον θάνατο τεσσάρων βρεφών, η Ειρήνη Μουρτζούκου εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά πως έβλαψε τον μικρό Παναγιώτη.

Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)Σήμερα 14:43 | Ειδήσεις

Μείνετε ενημερωμένοι για τις ειδήσεις που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον χρηστών των social media σήμερα, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ασπρόπυργος: Άγνωστοι έβαλαν φωτιές και επιτέθηκαν με πέτρες σε αστικό λεωφορείο18:08Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:54"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" από την κατάθεσή της για τον θάνατο του Παναγιωτάκη17:44Αλεξανδρούπολη: Στις 68 οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την καταιγίδα 17:34Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη – Φιντάν17:24Σάντσεθ σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα πέρασε από την κρίση του ευρώ και έφτασε στο να προεδρεύει στο Eurogroup17:14Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απελευθέρωση 116 κρατουμένων17:04Μητσοτάκης από Ισπανία: Σήμερα οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη της ΕΕ16:54AirBnB: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα εισοδήματα - Μπαράζ διασταυρώσεων16:44Θεσσαλονίκη: Δράση υποστήριξης αστέγων από τον Ερυθρό Σταυρό λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών16:34Πιερρακάκης- Τασούλας: Στόχος μας είναι το 2026 η ανάπτυξη να φτάσει σε κάθε σπίτι16:24Φωτιά σε διαμέρισμα στο Ίλιον16:14Τένις - WTA: Η Μαρία Σάκκαρη στην 52η θέση - Αποκλείσθηκε στην Αδελαΐδα16:04Ο πάπας Λέων συναντήθηκε με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Μαρία Κορίνα Ματσάδο15:54"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείς15:44Ιράν: Συνεχίζουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Ο Τραμπ "ανοίγει παράθυρο" για διάλογο15:34Εύβοια: Στο νοσοκομείο δασκάλα που ξυλοκοπήθηκε από τον 22χρονο σύντροφό της15:24Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 54χρονος που κατηγορείται για κατ' εξακολούθηση βιασμό των παιδιών του15:14Κύπρος: Βροχή παραιτήσεων για τις αποκαλύψεις15:04Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον τραυματισμό 45χρονης σε εμπορικό κέντρο14:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο