LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Απριλίου 2019 10:05

Τραγική ειρωνεία: Ο άτυχος εικονολήπτης κατέγραψε τον θάνατό του

Ο κάμεραμαν κατέγραψε τον θανάτό του σε έναν σοκαριστικό βίντεο. Επτά συλλήψεις για την τραγωδία. Δεν θα απαγορευθεί ο σαϊτοπόλεμος, λέει ο Δήμαρχος Καλαμάτας.

Καλαμάτα - εικονολήπτης

Βαρύ πένθος στην Καλαμάτα από τον αδόκητο θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, ενός εθίμου 150 ετών που φέτος κόστισε τη ζωή ενός πατέρα δυο παιδιών.

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης σκοτώθηκε την ώρα που κατέγραφε την αναβίωση του εθίμου, καθώς μία σαΐτα «καρφώθηκε» στο κεφάλι του.

Όπως απαθανατίζεται στο σοκαριστικό βίντεο, η σαΐτα φεύγει από τα χέρια ενός σαϊτομάχου και εκτοξεύεται προς το πλήθος και συγκεκριμένα προς το σημείο που βρισκόταν ο 53χρονος.

Καλαμάτα - σαϊτοπόλεμος  –  Κώστας Θεοδωρακάκης

Καλαμάτα - σαϊτοπόλεμος  –  Κώστας Θεοδωρακάκης

Η σαΐτα χτυπά τον Κώστα Θεοδωρακάκη στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να σωριαστεί αιμόφυρτος στο έδαφος. Τότε από τα μεγάφωνα ακούγεται μια φωνή, καλώντας ασθενοφόρο, «παγώνοντας» ακόμα περισσότερο το αίμα των παρευρισκόμενων. Το θύμα διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά.

Μόλις έγινε αντιληπτό ότι ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί, επικράτησε πανικός.

Άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν, άλλοι έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες, άλλοι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ.

Καλαμάτα - σαϊτοπόλεμος  –  Κώστας Θεοδωρακάκης

Καλαμάτα - σαϊτοπόλεμος  –  Κώστας Θεοδωρακάκης

Καλαμάτα - σαϊτοπόλεμος  –  Κώστας Θεοδωρακάκης

Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο, ο 53χρονος εικονολήπτης ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η Αστυνομία εξετάζει πλέον τα διαθέσιμα βίντεο για να εντοπίσει άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό, ενώ μεταξύ του υλικού είναι και το βίντεο της ζωντανής μετάδοσης που έκανε ο άτυχος 53χρονος για το site που εργαζόταν

Το αντίο από το μέσο όπου εργαζόταν

Το messinianews.gr αποχαιρετά τον άτυχο 53χρονο με ένα συγκινητικό πρωτοσέλιδο, όπου στο τίτλο γράφει χαρακτηριστικά: «Καλό ταξίδι φίλε Κώστα! Κρίμα να φεύγουν πάντα τα καλά καλά παιδιά».

Καλαμάτα - εικονολήπτης

Δήμαρχος Καλαμάτας: Δεν θα απαγορευθεί ο σαϊτοπόλεμος - Είναι στο DNA των Μεσσήνιων

Παρά τον τραγικό θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη από σαΐτα στην Καλαμάτα, ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Νίκας, δηλώνει ότι το έθιμο του σαϊτοπόλεμου δεν θα απαγορευθεί.

Όπως δήλωσε ο κ. Νίκας, «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας πρόσθεσε πως «ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

Παναγιώτης Νίκας - δήμαρχος Καλαμάτας

Επτά συλλήψεις, ανάμεσά τους και δημοτικός σύμβουλος 

Η ΕΛ.ΑΣ έχει κάνει ήδη επτά συλλήψεις στην Καλαμάτα, αναμεσά τους και δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου.  Ο δημοτικός σύμβουλος,  κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος .

Συνελήφθησαν, επίσης, οι δύο καπεταναίοι του μπουλουκιού ένας 62χρονος και ο 31χρονος ανιψιός μαζί με τους άλλους τέσσερις, ηλικίας 49, 26, 22 και 25 χρόνων, που κατηγορούνται για την κακουργηματική πράξη της πρόκλησης θανατηφόρας βλάβης, καθώς και για την πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. .

Οι αστυνομικοί ερευνούν το οπτικοακουστικό υλικό από τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί, προκειμένου να εντοπίσουν από πού έφυγε η σαΐτα και προκάλεσε τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη.



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός - Πάσχα: Που θα ψηθεί ο οβελίας υπό βροχή07:10Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο