LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Απριλίου 2019 16:54

Ινδονησία: εκατοντάδες μέλη εφορευτικών επιτροπών πέθαναν από υπερκόπωση!

Η Ινδονησία είναι η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο και πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα, προεδρικές, εθνικές και βουλευτικές εκλογές.

Ινδονησία - εκλογές

Περισσότεροι από 270 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από υπερκόπωση στην Ινδονησία, μετά από ατελείωτες ώρες εντατικής δουλειάς για την καταμέτρηση των ψήφων των τελευταίων εκλογών της χώρας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Γενικής Εκλογικής Επιτροπής (KPU), πέραν των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, άλλα 1.878 μέλη των εφορευτικών επιτροπών αρρώστησαν από την εντατική εργασία. Περίπου επτά εκατομμύρια Ινδονήσιοι συμμετέχουν στη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Απριλίου.

Οι εφορευτικές επιτροπές εργάζονται επί μέρες και νύχτες υπό δύσκολες συνθήκες ανυπόφορης ζέστης, οι οποίες αποδείχθηκαν ήδη μοιραίες για πολλούς.

Ο όγκος της δουλειάς ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος από οποιαδήποτε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στην τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, καθότι έλαβαν χώρα ταυτόχρονα οι προεδρικές και οι εθνικές και τοπικές βουλευτικές εκλογές, με σκοπό την εξοικονόμηση χρήματος.

Περίπου το 80% των 193 εκατομμυρίων ψηφοφόρων κατέθεσε την ψήφο του στις εκλογές, στα περισσότερα από τα 800.000 εκλογικά κέντρα ανά τη νησιωτική χώρα.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους λόγω της διαδικασίας άνηκε στο προσωρινό εκλογικό προσωπικό, το οποίο, σε αντίθεση με τους δημοσίους υπαλλήλους που πλαισιώνει, δεν περνάει από ιατρικούς ελέγχους πριν «πιάσει» δουλειά.

Η Γενική Εκλογική Επιτροπή αναμένεται να αποζημιώσει τις οικογένειες των θανόντων με το ποσό των 36 εκατομμυρίων ρουπιών έκαστη, ποσό που αντιστοιχεί στις ετήσιες αποδοχές ενός εργαζομένου που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό.

Η KPU αναμένεται να ολοκληρώσει την καταμέτρηση των ψήφων και να ανακοινώσει τους τελικούς νικητές των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στις 22 Μαΐου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα στο Κραν ΜοντανάΣήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Η νεαρή κοπέλα φαίνεται να διασκέδαζε στο μπαρ, όπου ξέσπασε η φωτιά με τραγικό απολογισμό δεκάδες νεκρούς.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνωνΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Οι συγχωριανοί έβγαλαν έξω τον ηλικιωμένο με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν μάχη με ιδία μέσα να περιορίσουν τη φωτιά.

Τσιάρας: Μόνο ο διάλογος οδηγεί σε λύσειςΣήμερα 18:23 | Ειδήσεις

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι η άρνηση του διαλόγου, ακόμα και μετά από πρόσκληση του ίδιου του πρωθυπουργού, στερεί τη δυνατότητα να τεθούν τα ζητήματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28Καματερό: Συνελήφθη 21χρονος ο οποίος άσκησε σωματική βία σε βάρος 40χρονου (Εικόνα)19:14Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ανακρίθηκαν οι διευθυντές του μοιραίου μπαρ 19:00Τσιάρας: Μόνο ο διάλογος οδηγεί σε λύσεις18:46Απέναντι στις επικρίσεις, ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι η υγεία του είναι "τέλεια"18:32Ουκρανία: Νέο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών διόρισε ο Ζελένσκι18:18Ξάνθη: Κροτίδα εξερράγη στα χέρια 9χρονου – Ακρωτηρίασαν το δάχτυλό του18:04Μπλόκα αγροτών: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο - Συστάσεις για την επιστροφή εκδρομέων17:50Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιά17:36Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ομάδα Γάλλων στρατιωτικών γιατρών μεταβαίνει στην χώρα17:22Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ- Έρντογαν: Θα συζητηθούν Γάζα και Ουκρανία17:08Ελβετία - Κραν Μοντανά: Σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 80 από τους 115 τραυματίες16:54Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνων16:40Η Βαρσοβία δηλώνει έτοιμη να δεχθεί 14 τραυματίες από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά16:26Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 - Αδικαιολόγητο ότι δεν προσέρχονται σε διάλογο16:12Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:58Χριστοδουλίδης: Αναλαμβάνουμε την προεδρία της Ενωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής15:44Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω ανήλικοι που λήστεψαν ομάδα παιδιών που έψαλλε τα κάλαντα15:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο