LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 28 Απριλίου 2019 13:46

“Ραντεβού” με την Εφορία πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης

Χιλιάδες υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να επισκεφθούν τις ΔΥΟ, πριν καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση.

φορολογική δήλωση - έλεγχος -μεγεθυντικός φακός

Του Νίκου Ρογκάκου

Τέλος Ιουνίου τελειώνει η προθεσμία για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, όμως και φέτος χιλιάδες φορολογούμενοι πρέπει να «ανέβουν τον δικό τους Γολγοθά» πριν τις υποβάλουν, περνώντας από τα γκισέ της εφορίας.

Από την μία η διαδικασία υποβολής δηλώσεων εξελίσσεται με τους κλασικούς βραδείς ρυθμούς των πρώτων μηνών, η προθεσμία της 30ης Ιουνίου μοιάζει ακόμα μακρινή αλλά η έγκαιρη υποβολή προϋποθέτει για πολλούς επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ τους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τις εφορίες στην οποία ανήκουν θα πρέπει να επισκεφθούν οι φορολογούμενοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος ηλικίας τους, όσοι παντρεύτηκαν ή υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης το 2018, όσοι χώρισαν, οι επαγγελματίες που άλλαξαν διεύθυνση κατοικίας, όσοι υποβάλουν για πρώτη φορά δήλωση αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν εισέπραξαν το 2018 ενοίκια από την εκμίσθωση των ακινήτων.

Αναλυτικότερα:

1.            Νέοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος ηλικίας τους αλλά και όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Για τη χορήγηση Α.Φ.Μ. απαιτούμενο δικαιολογητικό είναι το δελτίο ταυτότητας.

2.            Όσοι παντρεύτηκαν θα πρέπει να δηλώσουν την έγγαμη σχέση. Οι σύζυγοι υποβάλουν και φέτος κοινή φορολογική δήλωση, εκτός και εάν είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να υποβάλλουν χωριστή. Σε κάθε περίπτωση όμως, η έγγαμη σχέση θα πρέπει να έχει δηλωθεί στο Μητρώο ενώ το εκκαθαριστικό, όπως είναι γνωστό ανεξάρτητα από κοινές ή χωριστές δηλώσεις εκδίδεται ξεχωριστά στο όνομα του κάθε συζύγου.

3.            Όσοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν για να υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση και να έχουν τη ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους έγγαμους.

4.            Όσοι χώρισαν θα δηλώσουν τη διακοπή της έγγαμης σχέσης για να ακυρωθούν στο ηλεκτρονική έντυπο της δήλωσης τα στοιχεία της συζύγου ή του συζύγου. Για την απόδειξη της διάστασης των συζύγων, απαιτείται αντίγραφο αγωγής για διαζύγιο ή διατροφή ή πρακτικό κατανομής της κοινής περιουσίας για συναινετικό διαζύγιο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αυτά, οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει τη χωριστή διαβίωση των συζύγων π.χ. χωριστή στέγη που θα αποδεικνύεται με την προσκόμιση μισθωτηρίου, λογαριασμών ΔΕH κ.λπ.

5.            Νέοι φορολογούμενοι για να υποβάλουν φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν από την εφορία τον κλειδάριθμο που θα ξεκλειδώσει την πύλη του Taxisnet.

6.            Όσοι δεν εισέπραξαν ενοίκια μια επίσκεψη από την Εφορία στην οποία ανήκουν απαιτείται από τους φορολογούμενους και αν θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή φόρου για ανείσπρακτα εισοδήματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως την Πέμπτη - Συστάσεις της Πολιτικής Προστάσιας09:02Βενεζουέλα: Κηρύχθηκε επταήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της επίθεσης των ΗΠΑ08:48Χαϊδάρι: Προσποιούμενοι ότι έλεγαν τα κάλαντα έκλεψαν... παπούτσια08:34Φιλιππίνες: Σεισμός 6,7 ρίχτερ ανατολικά από την Μπακουλίν08:20Φλώρινα: Πιάστηκαν στα χέρια για τον Τίμιο Σταυρό, ενώπιον του Νίκου Δένδια08:06Διαδηλώσεις στο Ιράν: Ρίψη δακρυγόνων σε νοσοκομείο στην Τεχεράνη07:52Ιωάννινα: Υπερχείλιση ποταμού - Έκλεισε ο δρόμος από Κήπους προς Φραγκάδες07:38Εντοπισμός 20 αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι - Διακομιδές ασθενών07:24Πάτρα: Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 31χρονου07:10Τραμπ: Η Βενεζουέλα θα παραδώσει ως και 50 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στις ΗΠΑ06:56Με ένα ραδιόφωνο αγκαλιά06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Ιανουαρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Λεμεσός: Έπιασε τον σταυρό των Θεοφανίων, τον πήρε και... εξαφανίστηκε23:59Παναθηναϊκός: Δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα για το νέο έτος23:46Χανιά: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κίσσαμο - Σε επιφυλακή οι Πυροσβεστικές δυνάμεις23:31Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα: Νεκρός 31χρονος μετά από σφοδρή σύγκρουση (εικόνες)23:17Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη σε ηλικία 80 ετών23:03Ο Μοναστηρλής «έστειλε» τον ΠΑΟΚ στους «8» 22:49Εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Βρετανία και Γαλλία θα αναπτύξουν στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης22:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο