LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 28 Απριλίου 2019 13:46

“Ραντεβού” με την Εφορία πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης

Χιλιάδες υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να επισκεφθούν τις ΔΥΟ, πριν καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση.

φορολογική δήλωση - έλεγχος -μεγεθυντικός φακός

Του Νίκου Ρογκάκου

Τέλος Ιουνίου τελειώνει η προθεσμία για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, όμως και φέτος χιλιάδες φορολογούμενοι πρέπει να «ανέβουν τον δικό τους Γολγοθά» πριν τις υποβάλουν, περνώντας από τα γκισέ της εφορίας.

Από την μία η διαδικασία υποβολής δηλώσεων εξελίσσεται με τους κλασικούς βραδείς ρυθμούς των πρώτων μηνών, η προθεσμία της 30ης Ιουνίου μοιάζει ακόμα μακρινή αλλά η έγκαιρη υποβολή προϋποθέτει για πολλούς επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ τους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τις εφορίες στην οποία ανήκουν θα πρέπει να επισκεφθούν οι φορολογούμενοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος ηλικίας τους, όσοι παντρεύτηκαν ή υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης το 2018, όσοι χώρισαν, οι επαγγελματίες που άλλαξαν διεύθυνση κατοικίας, όσοι υποβάλουν για πρώτη φορά δήλωση αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν εισέπραξαν το 2018 ενοίκια από την εκμίσθωση των ακινήτων.

Αναλυτικότερα:

1.            Νέοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος ηλικίας τους αλλά και όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Για τη χορήγηση Α.Φ.Μ. απαιτούμενο δικαιολογητικό είναι το δελτίο ταυτότητας.

2.            Όσοι παντρεύτηκαν θα πρέπει να δηλώσουν την έγγαμη σχέση. Οι σύζυγοι υποβάλουν και φέτος κοινή φορολογική δήλωση, εκτός και εάν είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να υποβάλλουν χωριστή. Σε κάθε περίπτωση όμως, η έγγαμη σχέση θα πρέπει να έχει δηλωθεί στο Μητρώο ενώ το εκκαθαριστικό, όπως είναι γνωστό ανεξάρτητα από κοινές ή χωριστές δηλώσεις εκδίδεται ξεχωριστά στο όνομα του κάθε συζύγου.

3.            Όσοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν για να υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση και να έχουν τη ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους έγγαμους.

4.            Όσοι χώρισαν θα δηλώσουν τη διακοπή της έγγαμης σχέσης για να ακυρωθούν στο ηλεκτρονική έντυπο της δήλωσης τα στοιχεία της συζύγου ή του συζύγου. Για την απόδειξη της διάστασης των συζύγων, απαιτείται αντίγραφο αγωγής για διαζύγιο ή διατροφή ή πρακτικό κατανομής της κοινής περιουσίας για συναινετικό διαζύγιο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αυτά, οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει τη χωριστή διαβίωση των συζύγων π.χ. χωριστή στέγη που θα αποδεικνύεται με την προσκόμιση μισθωτηρίου, λογαριασμών ΔΕH κ.λπ.

5.            Νέοι φορολογούμενοι για να υποβάλουν φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν από την εφορία τον κλειδάριθμο που θα ξεκλειδώσει την πύλη του Taxisnet.

6.            Όσοι δεν εισέπραξαν ενοίκια μια επίσκεψη από την Εφορία στην οποία ανήκουν απαιτείται από τους φορολογούμενους και αν θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή φόρου για ανείσπρακτα εισοδήματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΕΚ – Μύκονος: Ο αγώνας των ανατροπών…16:33Επτά θετικές εξελίξεις για το περιβάλλον και το κλίμα μέσα στο 202516:19ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής το 202616:05Κορυδαλλός: Συνελήφθη 40χρονος που έπαιζε δυνατά μουσική - Κατασχέθηκαν έξι ηχεία υψηλής ισχύος15:51Ιρανοί στον ΑΝΤ1: Φοβόμαστε για τις οικογένειές μας15:37Ο Ολυμπιακός έκανε το... καθήκον του στην Καρδίτσα (εικόνες)15:23"Ελευθέριος Βενιζέλος": Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες που είχαν στις αποσκευές τους πάνω από 72 κιλά κάνναβης15:09Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over14:55Χαλκιδική: Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες14:52Στην Ισπανία αύριο ο Μητσοτάκης - Στην ατζέντα οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή14:41Οι ΗΠΑ εξετάζουν άρση επιπλέον κυρώσεων στη Βενεζουέλα14:27Γαλλία: Τραγικός θάνατος για 3 σκιέρ - Παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδες στις Άλπεις14:13Κυρώσεις ΕΕ κατά της Ρωσίας: Πώς η Αθήνα από ουραγός έγινε πρωταγωνιστής στο πάγωμα περιουσιακών στοιχείων13:59Σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας στη χώρα - Εικόνες "βιβλικής καταστροφής" (βίντεο)13:45Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Χιονοπτώσεις και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας 13:31Κορωπί: Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αποθήκες επιχείρησης13:17Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα το βράδυ λόγω εργασιών13:03Προϋπολογισμός 2025 – πρωτογενές πλεόνασμα: Σημαντική υπέρβαση έναντι του στόχου12:48Πλοία: Αποκαθίσταται σταδιακά η ακτοπλοϊκή κίνηση – Τέλος στην ταλαιπωρία των ταξιδιωτών12:34Χατζηδάκης: Το 2026 συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, τιμώντας και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις12:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο