LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 28 Απριλίου 2019 13:46

“Ραντεβού” με την Εφορία πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης

Χιλιάδες υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να επισκεφθούν τις ΔΥΟ, πριν καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση.

φορολογική δήλωση - έλεγχος -μεγεθυντικός φακός

Του Νίκου Ρογκάκου

Τέλος Ιουνίου τελειώνει η προθεσμία για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, όμως και φέτος χιλιάδες φορολογούμενοι πρέπει να «ανέβουν τον δικό τους Γολγοθά» πριν τις υποβάλουν, περνώντας από τα γκισέ της εφορίας.

Από την μία η διαδικασία υποβολής δηλώσεων εξελίσσεται με τους κλασικούς βραδείς ρυθμούς των πρώτων μηνών, η προθεσμία της 30ης Ιουνίου μοιάζει ακόμα μακρινή αλλά η έγκαιρη υποβολή προϋποθέτει για πολλούς επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ τους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τις εφορίες στην οποία ανήκουν θα πρέπει να επισκεφθούν οι φορολογούμενοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος ηλικίας τους, όσοι παντρεύτηκαν ή υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης το 2018, όσοι χώρισαν, οι επαγγελματίες που άλλαξαν διεύθυνση κατοικίας, όσοι υποβάλουν για πρώτη φορά δήλωση αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν εισέπραξαν το 2018 ενοίκια από την εκμίσθωση των ακινήτων.

Αναλυτικότερα:

1.            Νέοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος ηλικίας τους αλλά και όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Για τη χορήγηση Α.Φ.Μ. απαιτούμενο δικαιολογητικό είναι το δελτίο ταυτότητας.

2.            Όσοι παντρεύτηκαν θα πρέπει να δηλώσουν την έγγαμη σχέση. Οι σύζυγοι υποβάλουν και φέτος κοινή φορολογική δήλωση, εκτός και εάν είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να υποβάλλουν χωριστή. Σε κάθε περίπτωση όμως, η έγγαμη σχέση θα πρέπει να έχει δηλωθεί στο Μητρώο ενώ το εκκαθαριστικό, όπως είναι γνωστό ανεξάρτητα από κοινές ή χωριστές δηλώσεις εκδίδεται ξεχωριστά στο όνομα του κάθε συζύγου.

3.            Όσοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν για να υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση και να έχουν τη ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους έγγαμους.

4.            Όσοι χώρισαν θα δηλώσουν τη διακοπή της έγγαμης σχέσης για να ακυρωθούν στο ηλεκτρονική έντυπο της δήλωσης τα στοιχεία της συζύγου ή του συζύγου. Για την απόδειξη της διάστασης των συζύγων, απαιτείται αντίγραφο αγωγής για διαζύγιο ή διατροφή ή πρακτικό κατανομής της κοινής περιουσίας για συναινετικό διαζύγιο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αυτά, οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει τη χωριστή διαβίωση των συζύγων π.χ. χωριστή στέγη που θα αποδεικνύεται με την προσκόμιση μισθωτηρίου, λογαριασμών ΔΕH κ.λπ.

5.            Νέοι φορολογούμενοι για να υποβάλουν φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν από την εφορία τον κλειδάριθμο που θα ξεκλειδώσει την πύλη του Taxisnet.

6.            Όσοι δεν εισέπραξαν ενοίκια μια επίσκεψη από την Εφορία στην οποία ανήκουν απαιτείται από τους φορολογούμενους και αν θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή φόρου για ανείσπρακτα εισοδήματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη σύλληψη δεξαμενοπλοίου που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα χωρίς έγκριση23:59ΟΗΕ: Διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν23:46Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους23:36Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου23:26Πάτρα: Παρουσιάστηκε και έκτος κατηγορούμενος για την υπόθεση του θανάτου 30χρονου23:12Χωρίς ταξί η Θεσσαλονίκη για 48 ώρες22:58Ιράν: Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών22:44Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο22:30Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Οδησσού22:16ΕΕ-Mercosur: Η Φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση της "ιστορικής" συμφωνίας22:02Σε ποια σημεία των οδικών δικτύων της Δυτικής Ελλάδας παραμένουν μπλόκα21:48Έρευνα ΑΝΤ1 - Τι κρύβεται πίσω από το προφίλ  "EMILY" που διέρρευσε το βίντεο το οποίο πυροδότησε τη "βόμβα" στην Κυπριακή Προεδρία21:34Hellenic Train: Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών21:20ANT1 Sports: Την Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, για την Ευρωλίγκα21:06Χιόνια και παγετός σε Γιάννενα και Άρτα20:52Σάλος στην Κύπρο: Εκτυλίσσεται πολιτικό και κατασκοπευτικό θρίλερ με τη διαρροή βίντεο από "αινιγματικό" λογαριασμό 20:38Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τι σημαίνει για τους Έλληνες αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα;20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Σαράφογλου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις - Μετά τη Βενεζουέλα, το Ιράν19:56Λαμία: Άνοιξαν οι αγρότες την παλιά εθνική οδό στη Θήβα 19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο