LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Απριλίου 2019 15:13

“Παράθυρο” από Φλαμπουράρη για μόνιμη θέσπιση της 13ης σύνταξης

Η ΝΔ έχει ένα πρόγραμμα βαθύτερης λιτότητας, με κατάργηση του οκταώρου και ιδιωτική ασφάλιση, υπογράμμισε ο Υπουργός Επικρατείας.

Αλέκος Φλαμπουράρης

«Μεθοδικά, σταδιακά και στοχευμένα, θα λαμβάνουμε επανορθωτικά και αναπτυξιακά μέτρα εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων. Καθώς η χώρα εμπεδώνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και παγιώνει τη σταθερότητα στην οικονομία της, θα υπάρξουν και μόνιμα, θετικά για τους πολλούς, μέτρα. Προφανώς μέσα σε αυτά είναι η 13η σύνταξη», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης, σε συνέντευξη του στη «Real News», προκαλεί τη ΝΔ αν έχει πρόταση θεσμοποιημένων μόνιμων μέτρων εντός των δημοσιονομικών στόχων, να την καταθέσει δημοσίως.

«Αλλά πώς να το κάνει», προσθέτει «αφού το πρόγραμμά της είναι πρόγραμμα βαθύτερης λιτότητας. Αντί να ζητάει αυξήσεις μισθών, ευαγγελίζεται την κατάργηση του οκτάωρου. Αντί να ζητάει αύξηση των συντάξεων, ευαγγελίζεται την ιδιωτική ασφάλιση. Για να κρύψει, λοιπόν, την αντιλαϊκή της πολιτική η ΝΔ, για να μην παραδεχθεί ότι τα μέτρα είναι θετικά, επιχειρεί να πει πως είναι πρόσκαιρα και "πονηρά"».

Σχετικά με το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο υπουργός Επικρατείας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το κριτήριο της λοιπής περιουσίας εάν διαπιστωθεί ότι επηρεάζει την υπαγωγή του δανειολήπτη στη ρύθμιση.

Τέλος, για την προοπτική του εγχειρήματος της Προοδευτικής Συμμαχίας, σημειώνει ότι «είναι ο καθρέφτης των διεργασιών που συντελούνται στην κοινωνία, είναι προϊόν συλλογικής πολιτικής ανάγκης και όχι εκλογικό παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τονίζει ότι το κόμμα του «ακούει την κοινωνία » και «αυτό το πλεονέκτημα θα υπαγορεύσει τις εξελίξεις».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων- Προμαχώνα- Εξοχής και Νίκης10:10Μέτρα στήριξης για τους πληγέντες στο Μάτι και στη Μάνδρα09:56Λαμία: Διευρύνουν τους αποκλεισμούς οι αγρότες της Κεντρικής Ελλάδας09:42Πάτρα: Σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι09:28Εξάρχεια: Άγνωστοι έριξαν 5 μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ09:14Ιαπωνία: Δεκάδες οι τραυματίες, μετά τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι 09:00Λίβερπουλ - Σλοτ: Δεν έχω ιδέα αν ο Σαλάχ έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι του με την Λίβερπουλ08:46Πάτρα: Ασθενής το έσκασε από το νοσοκομείο Ρίου08:32Λάρισα: Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις08:18Τρίκαλα: Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες - Αποφασίζουν κι άλλες μορφές δράσεων08:04Χανιά: Παραμένουν οι αγρότες στο αεροδρόμιο - Οι επόμενες κινήσεις τους07:50Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από το Capital Link 2025 στη Νέα Υόρκη07:38Τροχαίο ατύχημα στα Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο 23χρονη07:24Τέλη Κυκλοφορίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες07:10Λίβερπουλ: Εκτός αποστολής ο Σαλάχ για τον αγώνα κόντρα στην Ίντερ06:56Εύβοια: Άγρια συμπλοκή με τραυματία και καταδίωξη06:52Γαλλία: Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Μουσείο του Λούβρου06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Δένδιας: Μετατροπή της Άμυνας από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο