LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 26 Απριλίου 2019 13:57

Έξοδος των εκδρομέων με την βενζίνη στα… ύψη

Ακριβά θα στοιχίσει φέτος η έξοδος στους εκδρομείς του Πάσχα. Πρόκειται για την 4η υψηλότερη τιμή σε επίπεδο ΕΕ. Τι δείχνουν τα στοιχεία. 

 βενζίνη - καύσιμα - τιμές - ακρίβεια

Του Νίκου Ρογκάκου

Ακριβά θα στοιχίσει η έξοδος στους εκδρομείς του Πάσχα με τις τιμές των καυσίμων να έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφεται στα νησιά, όπου η τιμή της αμόλυβδης ξεπερνά ακόμη και τα 1,80 ευρώ ανά λίτρο, αλλά και σε μεγάλες πόλεις όπως τα Χανιά, η Αθήνα, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη που φθάνει ακόμη και το 1,65-1,70 ευρώ. 

«Ξέφυγαν» τα καύσιμα

  • Μέση τιμή: €1,65/λίτρο
  • Κυκλαδες: €1,80/λίτρο
  • Χίο: €1,68/λίτρο
  • Κέρκυρα: €1,67/λίτρο
  • Καλαμάτα, Αγρίνιο: €1,66/λίτρο

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών η αμόλυβδη βενζίνη βρισκόταν στις 25 Απριλίου στα 1,65 ευρώ ανά λίτρο, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 η μέση τιμή της αμόλυβδης είχε πέσει σχεδόν στο 1,48 ευρώ ανά λίτρο.

4η Ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη 

Πρόκειται για την 4η υψηλότερη τιμή σε επίπεδο ΕΕ. Στην αντίστοιχη σύγκριση των τιμών χωρίς φόρους η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και έχει τη 10η ακριβότερη τιμή της αμόλυβδης μεταξύ των 28 κρατών- μελών της Ε.Ε.

  • Νορβηγία-Μονακό: €1,75/λίτρο 
  • Ολλανδία: €1,71/λίτρο
  • Ισλανδία-Δανία: €1,66/λίτρο
  • Ελλάδα: €1,65/λίτρο 
  • Βουλγαρία: €1,10
  • Σκόπια: €1,17/λίτρο  

Οι διεθνείς τιμές βάζουν «φωτιά» στα καύσιμα 

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ ξεπέρασε χθες τα 75 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά φέτος καθώς οι ανησυχίες για την ποιότητα του αργού οδήγησαν στην αναστολή μέρους των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου την ώρα που οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ενισχύσουν τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν. 

Η Πολωνία και η Γερμανία ανέστειλαν τις εισαγωγές ρωσικού αργού μέσω του αγωγού Ντρούζμπα λόγω κακής ποιότητας. Πηγές δήλωσαν ότι και η Τσεχία ανέστειλε τις αγορές. 

Ο αγωγός αυτός μπορεί να μεταφέρει έως 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα ή 1% της παγκόσμιας ζήτησης για αργό πετρέλαιο, ενώ έχει ανασταλεί η ροή περίπου 700.000 βαρελιών την ημέρα, σύμφωνα με πηγές του κλάδου και υπολογισμούς του Reuters. 

Στην άνοδο των τιμών συνέβαλαν και οι προσπάθειες των ΗΠΑ να μειώσουν σε μηδενικά επίπεδα τις εξαγωγές ιρανικού αργού. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι θα τερματίσουν όλες τις εξαιρέσεις από τις κυρώσεις που αφορούν το Ιράν, τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό του ΟΠΕΚ, απαιτώντας από χώρες να σταματήσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από την Τεχεράνη από τον Μάιο, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωπες με κυρώσεις από την Ουάσιγκτον.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πεσκόφ: Η Ρωσία συμφωνεί με πολλές από τις απόψεις που εξέφρασε πρόσφατα ο πρόεδρος Τραμπ14:44Μπλόκα Αγροτών: Live ο χάρτης των κινητοποιήσεων14:30Πιερρακάκης: Στόχος μας είναι πολύ σύντομα να μην είμαστε η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη14:16Έληξε ο αποκλεισμός στο λιμάνι του Βόλου - Επιστροφή των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας14:02Μπλόκο της αστυνομίας στους αγρότες - Δεν τους αφήνουν να πλησιάσουν τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου13:48Υπόθεση Novartis - Γεωργιάδης: Οι δύο κατηγορούμενοι έπαιξαν, ως όργανα, βασικούς ρόλους σε μια σκευωρία13:34ΕΕ: Η κομισιόν ενέκρινε νέο κλιματικό στόχο μέχρι το 204013:20Ηράκλειο - Αγρότες: Προχώρησαν σε κατάληψη κτιρίου της ΑΑΔΕ13:06Υπουργείο Ανάπτυξης: Διακινείται ψευδεπίγραφο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για δωρεάν πακέτο γιορτών12:52Συνάντηση Μητσοτάκη με Αλγερινό ΥΠΕΞ: Αμοιβαία βούληση για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Αλγερίας12:38Θεσσαλονίκη: Σύλληψη οπαδού ομάδας - Στην κατοχή του βρέθηκαν όπλο και φωτοβολίδες12:24Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στα Χανιά12:10Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί των αγροτοκτηνοτροφικών μπλόκων σε 4 τελωνεία της Μακεδονίας11:56Στο λιμάνι του Βόλου οι αγρότες της Θεσσαλίας (εικόνες)11:42Μαρόκο: Αναφορές για 19 νεκρούς από κατάρρευση δύο κτηρίων 11:28Σε τέσσερα σημεία παραμένει αποκλεισμένη η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας11:14Δωρεάν φάρμακα και προληπτικές εξετάσεις για την παχυσαρκία και τη νεφρική δυσλειτουργία11:10Θεσσαλονίκη: O χάρτης των αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη την Μακεδονία10:56Παντελής Παντελίδης - Η Μίνα Αρναούτη στο "Πρωινό": Η κοινωνία έβγαλε όλο τον σεξισμό και τα στερεότυπα, που έχει, πάνω μου10:42Βόλος: Αστυνομικός κλήθηκε σε σπίτι και μαχαιρώθηκε από διαρρήκτη 10:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο