LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Απριλίου 2019 10:20

Σρι Λάνκα: Αναζητούν υπόπτους που είχαν διασυνδέσεις με τον ISIS

Ο Πρόεδρος της χώρας αποκαλύπτει πως δε είχε ενημερωθεί για τις πληροφορίες σχετικά με τις επικείμενες επιθέσεις. Παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας. 

Σρι Λάνκα - βομβιστικές επιθέσεις

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα δήλωσε σήμερα ότι η αστυνομία αναζητά 140 άτομα που πιστεύεται ότι είχαν διασυνδέσεις με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία στις οποίες τουλάχιστον 253 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό ο οποίος αναθεωρήθηκε προς τα κάτω.

Ο Σιρισένα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ορισμένοι νέοι από τη Σρι Λάνκα είχαν γίνει μέλη της εξτρεμιστικής ομάδας από το 2013 και ότι ανώτατοι αξιωματούχοι της Άμυνας και της αστυνομίας δεν του είχαν δώσει τις πληροφορίες που είχαν λάβει σχετικά με τις επικείμενες επιθέσεις.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε για την αποδυνάμωση των υπηρεσιών πληροφοριών, διότι ο πρωθυπουργός εστίαζε στη δίωξη στρατιωτικών αξιωματικών που φέρεται να διέπραξαν για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια δέκα ετών εμφυλίου πολέμου με τους αυτονομιστές αντάρτες Ταμίλ.

Ο εξτρεμιστής Ζαχράν Χασίμ, ο βασικός ύποπτος των τζιχαντιστικών επιθέσεων που συγκλόνισαν την περασμένη Κυριακή τη Σρι Λάνκα, σκοτώθηκε την ώρα που διέπραττε επίθεση σε ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία του Κολόμπο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μαϊθριπάλα Σιρισένα."Αυτό που μου είπαν οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι ότι Ζαχράν σκοτώθηκε στην επίθεση του Σανγκρί-Λα το πρωί της Κυριακής, δήλωσε.

Ο Ζαχράν Χασίμ διέπραξε την επίθεση κατά του ξενοδοχείου που βρίσκεται στην παραλία της πρωτεύουσας, με έναν δεύτερο καμικάζι που αναφέρεται ως "Ιλάμ", διευκρίνισε ο αρχηγός του κράτους. Ο Χασίμ εμφανιζόταν σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, όπου διακρίνεται να ηγείται επτά ανδρών σε έναν όρκο πίστης στον αρχηγό του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Η τύχη του μετά τις επιθέσεις της Κυριακής παρέμενε άγνωστη έως τώρα και οι αρχές διεξήγαγαν εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του. Ο Χασίμ ήταν ο αρχηγός της National Thowheeth Jama'ath (NTJ), τοπικής εξτρεμιστικής οργάνωσης ελάχιστα γνωστής έως την Κυριακή και την οποία το Κολόμπο κατηγορεί ότι διέπραξε τις επιθέσεις.

Ο Σιρισένα ανακοίνωσε επίσης ότι ο αρχηγός της αστυνομίας της Σρι Λάνκα παραιτήθηκε μετά τις επιθέσεις της περασμένης Κυριακής. "Ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας παραιτήθηκε", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους. Ο Πουτζούτ Τζαγιασουντάρα είναι ο δεύτερος υψηλόβαθμος αξιωματούχος που εγκαταλείπει τη θέση του λόγω της αποτυχίας των αρχών να εμποδίσουν τη σφαγή, μετά τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας χθες βράδυ.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Δεν τα κατάφερε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το ΔρομοκαΐτειοΣήμερα 17:10 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής είχε λάβει θεραπευτική άδεια την περασμένη Δευτέρα, περιμένοντας την απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα Πέμπτη.

Ιός Δυτικού Νείλου: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδαΣήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Σε ποιους δήμους εκτιμάται ότι εκτέθηκαν οι πολίτες στον ιό του Δυτικού Νείλου σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότεςΣήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 75χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το περιστατικό και παραπέμφθηκε στις αρμόδιες αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έκτακτα μέτρα με εντολή Γ. Κεφαλογιάννη αύριο και σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός23:59Ριέκα – ΠΑΟΚ: Έχασε… αλλά δεν χάθηκε ο “Δικέφαλος”23:47Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί νοσοκομεία και ΜΚΟ να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα23:35Παναθηναϊκός – Σάμσουνσπορ: Νίκη με ανατροπή για το “τριφύλλι”23:21Άντερλεχτ – ΑΕΚ: Η “Ένωση” έμεινε… όρθια στις Βρυξέλλες23:07Τραμπ: Θα βγω περιπολία στην Ουάσιγκτον με την Αστυνομία και τον στρατό22:53Το Σάββατο η κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου22:40Τρίκαλα: Οδηγός ΙΧ παρέσυρε άνθρωπο σε αναπηρικό αμαξίδιο και τον εγκατέλειψε22:26Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποφύγει τη διοργάνωση μιας συνάντησης με τον Πούτιν22:13Λιμενικό Σώμα - K-9 Ugly: “Έφυγε” η όμορφη… άσχημη (εικόνες)21:59Τσίπρας στη Le Monde: Ήρθε η ώρα να αποκαλύψω την αλήθεια για το δημοψήφισμα το 201521:43Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:26Δυτική Όχθη: Δεκάδες χώρες της Δύσης καταδικάζουν το εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ21:12ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών20:55Φωτιά στη Σύμη – Μεταφέρονται πυροσβέστες από την Ρόδο20:41Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότες20:26Κρήτη: Σκάφος της Frontex εντόπισε σκάφος με δεκάδες μετανάστες20:10Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:55ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:42Ήπειρος: Σε 38 σχολεία δεν θα χτυπήσει το κουδούνι την νέα σχολική χρονιά19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο