LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 26 Απριλίου 2019 10:11

Euroleague: Πιστή στο… ραντεβού της με το Final 4 η Φενέρ

Για πέμπτη διαδοχική χρονιά πήρε την πρόκριση στην τελική φάση της Euroleague η ομάδα του Ομπράντοβιτς.

Ζαλγκίρις - Φενερμπαχτσέ

Πιστή στο ραντεβού της με τα φάιναλ φορ αποδείχθηκε η Φενερμπαχτσέ, η οποία πήρε την πρόκριση στην τελική φάση της Euroleague για πέμπτη διαδοχική χρονιά και πέμπτη στην Ιστορία της. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έκαμψε την αντίσταση της Ζαλγκίρις και στο δεύτερο ματς επί λιθουανικού εδάφους, στο τέταρτο ματς της σειράς των πλέι οφ, και με το τελικό 99-82 έγραψε το 3-1 στη σειρά, «αρπάζοντας» από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους το «εισιτήριο» για το φάιναλ φορ. Πλέον, η τουρκική ομάδα θα παλέψει στα ημιτελικά απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Αναντολού Εφές-Μπαρτσελόνα (η σειρά βρίσκεται στο 2-1) με στόχο την πρόκριση στον τελικό και τη διεκδίκηση του δεύτερου ευρωπαϊκού τροπαίου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, μετά από το θρίαμβο του 2017. 

Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Σλούκας ετοιμάζεται για το 7ο φάιναλ φορ του τα τελευταία οκτώ χρόνια (με Ολυμπιακό και Φενερμπαχτσέ), έχοντας την παράδοση στα ημιτελικά με το μέρος του, καθώς σε έξι αναμετρήσεις δεν έχει γευθεί ποτέ το αίσθημα της ήττας. Παράλληλα, ο Έλληνας διεθνής γκαρντ της Φενερμπαχτσέ θα παλέψει για το τέταρτο τρόπαιο Euroleague της καριέρας του (2 με Ολυμπιακό, 1 με Φενέρ). 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το εκκωφαντικό πρώτο δεκάλεπτο της Φενέρ στο αποψινό Game 4 με την Ζαλγκίρις ήταν αρκετό για να στρώσει το δρόμο της νίκης και της πρόκρισης για τους Τούρκους. Με απίστευτη παραγωγικότητα και τον Μπόμπι Ντίξον σε... κέφια, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +14 (16-30), με τον έμπειρο γκαρντ να μετρά σε αυτό το διάστημα 13 πόντους και στατιστικά για... φίλημα (2/2 βολές, 3/3 τρίποντα), 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Η Ζαλγκίρις προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά τα αμυντικά αντανακλαστικά των Τούρκων και ο επιθετικός πλουραλισμός τους, σε συνδυασμό με την ευστοχία από τα 6.75, δεν επέτρεψαν στους Λιθουανούς την ανατροπή, βλέποντας τα όνειρα τους να πέφτουν στο κενό με το τελικό 99-82. 

Κορυφαίος των νικητών ο Ντίξον με 25 πόντους, ενώ καθοριστικός ήταν και ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος σε 29 λεπτά συμμετοχής είχε 15 πόντους, 10 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 2 κερδισμένα φάουλ. Από τη Ζαλγκίρις πάλεψαν για την ισοφάριση της σειράς οι Μπράντον Ντέιβις (25π.) και Νέιτ Ουόλτερς (18π.).

Τα δεκάλεπτα: 16-30, 41-49, 61-72, 82-99


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαχαίρωμα τη νύχτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης12:12Πρέβεζα: Γυναίκα οδηγούσε μεθυσμένη - Συνελήφθη από την τροχαία11:56Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις ατόμων για τροχονομικές παραβάσεις11:42Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Σήμερα ο μεγάλος τελικός11:28Αγαπηδάκη: Το ούζο και το τσίπουρο δεν θεραπεύουν την γρίπη11:14Άγρια συμπλοκή στη Πάφο - Νεκρός ένας 41χρονος11:00Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση drone - Δύο νεκροί10:46Mητσοτάκης για αγρότες: Οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση έχουν ήδη ανακοινωθεί10:32Σάκκαρη: Νίκη και ... "πόντος του τουρνουά" για την Ελληνίδα τενίστρια (βίντεο)10:18Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Κηφισιά και Μαρούσι10:04Ινδονησία: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους - Οι αρχές αναζητούν τους 11 επιβαίνοντες (εικόνες)09:50Χρυσή απάτη στον Άγιο Παντελεήμονα: Χειροπέδες σε 4 μέλη σπείρας με χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα09:36Αυστρία: 8 νεκροί από χιονοστιβάδες 09:22Τραγωδία στην Ιεράπετρα: Ηλικιωμένος βρέθηκε απανθρακωμένος μετά από φωτιά στο σπίτι του09:08Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα08:54Φωτιά στην περιοχή Καζάνια στο Πέραμα - Ήχησε το 11208:40Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Ιανουαρίου 08:12Γενιτσάγ: Το τουρκικό ΥΠΕΞ σιωπά στις δηλώσεις Γεραπετρίτη - Σκληρή προειδοποίηση γκιουρντενίζ23:59Ε.Ε: Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 27 μελών της μετά τους δασμούς Τράμπ23:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο