LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 26 Απριλίου 2019 10:11

Euroleague: Πιστή στο… ραντεβού της με το Final 4 η Φενέρ

Για πέμπτη διαδοχική χρονιά πήρε την πρόκριση στην τελική φάση της Euroleague η ομάδα του Ομπράντοβιτς.

Ζαλγκίρις - Φενερμπαχτσέ

Πιστή στο ραντεβού της με τα φάιναλ φορ αποδείχθηκε η Φενερμπαχτσέ, η οποία πήρε την πρόκριση στην τελική φάση της Euroleague για πέμπτη διαδοχική χρονιά και πέμπτη στην Ιστορία της. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έκαμψε την αντίσταση της Ζαλγκίρις και στο δεύτερο ματς επί λιθουανικού εδάφους, στο τέταρτο ματς της σειράς των πλέι οφ, και με το τελικό 99-82 έγραψε το 3-1 στη σειρά, «αρπάζοντας» από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους το «εισιτήριο» για το φάιναλ φορ. Πλέον, η τουρκική ομάδα θα παλέψει στα ημιτελικά απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Αναντολού Εφές-Μπαρτσελόνα (η σειρά βρίσκεται στο 2-1) με στόχο την πρόκριση στον τελικό και τη διεκδίκηση του δεύτερου ευρωπαϊκού τροπαίου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, μετά από το θρίαμβο του 2017. 

Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Σλούκας ετοιμάζεται για το 7ο φάιναλ φορ του τα τελευταία οκτώ χρόνια (με Ολυμπιακό και Φενερμπαχτσέ), έχοντας την παράδοση στα ημιτελικά με το μέρος του, καθώς σε έξι αναμετρήσεις δεν έχει γευθεί ποτέ το αίσθημα της ήττας. Παράλληλα, ο Έλληνας διεθνής γκαρντ της Φενερμπαχτσέ θα παλέψει για το τέταρτο τρόπαιο Euroleague της καριέρας του (2 με Ολυμπιακό, 1 με Φενέρ). 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το εκκωφαντικό πρώτο δεκάλεπτο της Φενέρ στο αποψινό Game 4 με την Ζαλγκίρις ήταν αρκετό για να στρώσει το δρόμο της νίκης και της πρόκρισης για τους Τούρκους. Με απίστευτη παραγωγικότητα και τον Μπόμπι Ντίξον σε... κέφια, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +14 (16-30), με τον έμπειρο γκαρντ να μετρά σε αυτό το διάστημα 13 πόντους και στατιστικά για... φίλημα (2/2 βολές, 3/3 τρίποντα), 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Η Ζαλγκίρις προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά τα αμυντικά αντανακλαστικά των Τούρκων και ο επιθετικός πλουραλισμός τους, σε συνδυασμό με την ευστοχία από τα 6.75, δεν επέτρεψαν στους Λιθουανούς την ανατροπή, βλέποντας τα όνειρα τους να πέφτουν στο κενό με το τελικό 99-82. 

Κορυφαίος των νικητών ο Ντίξον με 25 πόντους, ενώ καθοριστικός ήταν και ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος σε 29 λεπτά συμμετοχής είχε 15 πόντους, 10 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 2 κερδισμένα φάουλ. Από τη Ζαλγκίρις πάλεψαν για την ισοφάριση της σειράς οι Μπράντον Ντέιβις (25π.) και Νέιτ Ουόλτερς (18π.).

Τα δεκάλεπτα: 16-30, 41-49, 61-72, 82-99


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το ant1news.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ10:59Πρόστιμο της ΣΤΑ.ΣΥ στον ανάδοχο αναβάθμισης συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις10:48ΝΒΑ – Αντετοκούνμπο: Συνεχίζεται ο κατήφορος… για τα “ελάφια”10:37ΕΚΤ: Αρνείται να δώσει δάνειο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας με βάση τα “δεσμευμένα χρήματα” της Ρωσίας10:26Τραγωδία στο Βερολίνο: Παιδί πέθανε μετά τον απεγκλωβισμό του από πυρκαγιά σε μονοκατοικία10:14Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν εκατοντάδες "μαϊμού" προϊόντα10:00Τροχαίο δυστύχημα στην Λούτσα: Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο 29χρονος09:45Κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα κλεμμένη μηχανή09:31Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Ο Τσίπρας με το βιβλίο του, προσπαθεί να μετατρέψει την ενοχή του σε αφέλεια09:17Λάρισα: Κλειστή και σήμερα η Εθνική Οδός Αθηνών–Θεσσαλονίκης στη Νίκαια09:03Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν είναι αδιάφορη με το αγροτικό ζήτημα08:49Ινδονησία: Εκατοντάδες νεκροί από πλημμύρες – περισσότερο από 1 εκ. πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους08:35Ιταλία: 24χρονη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο κέντρο του Μιλάνου08:21Χαϊδάρι: Τεράστιο δέντρο έπεσε μέσα σε παιδική χαρά!08:07Αττική - ΕΛ.ΑΣ: 10 Νεκροί και 610 τραυματίες από τροχαία ατυχήματα μέσα στον Νοέμβριο07:53Μαδούρο: Δεν θέλουμε την ειρήνη των σκλάβων, ούτε την ειρήνη των αποικιών07:39ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από σήμερα η νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio"07:25Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό07:11Πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος06:57ΤΑΞΙ: Τραβάνε… χειρόφρενο για 48 ώρες06:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο