LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Απριλίου 2019 09:39

Λυκουρέζος: Δεν περίμενα ποτέ να γίνω συνήγορος του εαυτού μου

Για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» και το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του μιλά ο γνωστός ποινικολόγος. Πως σχολιάζει την δήλωση Παπακώστα. 

Αλέξανδρος Λυκουρέζος

«Έχασα κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αδυνατούσα να αντιληφθώ γιατί οι αστυνομικές αρχές με κυνηγούσαν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας για να με συλλάβουν. Πράγματι δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσω στο σημείο να γίνω και συνήγορος του εαυτού μου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, αναφερόμενος στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Όσον αφορά το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του υποστηρίζει ότι «ήταν παντελώς αδικαιολόγητη με τη δική μου προϊστορία και χωρίς να είμαι ύποπτος φυγής». «Τέτοια δικονομική επιλογή δεν γνωρίζω να έχει υπάρξει στο παρελθόν», προσθέτει ο κ. Λυκουρέζος.

Ερωτηθείς για τη δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος υπογραμμίζει ότι «ήταν κραυγαλέα άστοχη ως προς τον χρόνο και την ουσία της, και ως εκ τούτου δεν επιδεχόταν ανασκευή. Η δε επιχείρηση αναδίπλωσής της επιβεβαιώνει την αστοχία της πρώτης δηλώσεώς της, ως εκ τούτου δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ της ασκηθείσας αγωγής μου που έχω καταθέσει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο».

Ο κ. Λυκουρέζος σημειώνει ακόμη ότι «η εκτελεστική εξουσία είναι αυτή που επιχειρεί την παρεκτροπή της κοινής γνώμης από τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας. Το φαινόμενο αυτό είναι παλαιό, έχει όμως ενταθεί τελευταία μιας και είναι ευθέως ανάλογο με τη σοβαρότητα των θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΣήμερα 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιάΣήμερα 20:01 | Ειδήσεις

Η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, προς όφελος των ΗΠΑ, είναι μια από τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο