LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Απριλίου 2019 09:39

Λυκουρέζος: Δεν περίμενα ποτέ να γίνω συνήγορος του εαυτού μου

Για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» και το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του μιλά ο γνωστός ποινικολόγος. Πως σχολιάζει την δήλωση Παπακώστα. 

Αλέξανδρος Λυκουρέζος

«Έχασα κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αδυνατούσα να αντιληφθώ γιατί οι αστυνομικές αρχές με κυνηγούσαν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας για να με συλλάβουν. Πράγματι δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσω στο σημείο να γίνω και συνήγορος του εαυτού μου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, αναφερόμενος στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Όσον αφορά το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του υποστηρίζει ότι «ήταν παντελώς αδικαιολόγητη με τη δική μου προϊστορία και χωρίς να είμαι ύποπτος φυγής». «Τέτοια δικονομική επιλογή δεν γνωρίζω να έχει υπάρξει στο παρελθόν», προσθέτει ο κ. Λυκουρέζος.

Ερωτηθείς για τη δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος υπογραμμίζει ότι «ήταν κραυγαλέα άστοχη ως προς τον χρόνο και την ουσία της, και ως εκ τούτου δεν επιδεχόταν ανασκευή. Η δε επιχείρηση αναδίπλωσής της επιβεβαιώνει την αστοχία της πρώτης δηλώσεώς της, ως εκ τούτου δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ της ασκηθείσας αγωγής μου που έχω καταθέσει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο».

Ο κ. Λυκουρέζος σημειώνει ακόμη ότι «η εκτελεστική εξουσία είναι αυτή που επιχειρεί την παρεκτροπή της κοινής γνώμης από τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας. Το φαινόμενο αυτό είναι παλαιό, έχει όμως ενταθεί τελευταία μιας και είναι ευθέως ανάλογο με τη σοβαρότητα των θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στις 20.000 οι νέοι διορισμοί και προσλήψεις το 202609:22Γρίπη: Ασυνήθιστα πρώιμη αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη09:08ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου08:55Δολοφονία Κένεντι: Ποιος σκότωσε τον JFK;08:41Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Νοεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:14Δύσκολη η νύχτα στα Βόρεια Τζουμέρκα - Εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο23:59Λαμία: Δικυκλιστής έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο για να μην πατήσει πεζή - Πήρε φωτιά η μηχανή (βίντεο)23:46Ολυμπιακός: Άφησε πίσω του την ήττα από την Αρμάνι και "έτρεξε" την Παρί23:38Βόνιτσα - Κακοκαιρία: Μαθητές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σπίτι τους με Πυροσβεστικό όχημα23:26Κατέληξε η γυναίκα που παρασύρθηκε σε τροχαίο στο Παγκράτι23:12Μεσολόγγι: 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από δύο ανήλικους – Χειροπέδες και στους γονείς τους22:58Βορίζια: Άγριο επεισόδιο στις φυλακές μεταξύ μελών της οικογένειας Καργάκη22:43Όρμπαν: "Κρίσιμες" οι επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες για το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Η συνάντηση κορυφής της Βουδαπέστης πλησιάζει22:28Έδεσσα: Η ανακοίνωση των διασωστών του ΕΚΑΒ για το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια22:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την συνάντηση με την Λ. Μενδώνη: Ανυπομονώ να εμβαθύνω τις πολιτιστικές μας ανταλλαγές 22:00Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί - Ζημιές και σε σπίτια21:32ΕΕ: Αύριο συνάντηση ηγετών για την κατάσταση στην Ουκρανία21:18Τραγωδία στη Σαλαμίνα: Νεκρός ηλικιωμένος που έπεσε με το ΙΧ του στη θάλασσα21:04Παναθηναϊκός: Ο Ματίας Λεσόρ στην Πορτογαλία για αρθροσκόπηση20:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο