LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Απριλίου 2019 09:39

Λυκουρέζος: Δεν περίμενα ποτέ να γίνω συνήγορος του εαυτού μου

Για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» και το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του μιλά ο γνωστός ποινικολόγος. Πως σχολιάζει την δήλωση Παπακώστα. 

Αλέξανδρος Λυκουρέζος

«Έχασα κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αδυνατούσα να αντιληφθώ γιατί οι αστυνομικές αρχές με κυνηγούσαν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας για να με συλλάβουν. Πράγματι δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσω στο σημείο να γίνω και συνήγορος του εαυτού μου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, αναφερόμενος στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Όσον αφορά το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του υποστηρίζει ότι «ήταν παντελώς αδικαιολόγητη με τη δική μου προϊστορία και χωρίς να είμαι ύποπτος φυγής». «Τέτοια δικονομική επιλογή δεν γνωρίζω να έχει υπάρξει στο παρελθόν», προσθέτει ο κ. Λυκουρέζος.

Ερωτηθείς για τη δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος υπογραμμίζει ότι «ήταν κραυγαλέα άστοχη ως προς τον χρόνο και την ουσία της, και ως εκ τούτου δεν επιδεχόταν ανασκευή. Η δε επιχείρηση αναδίπλωσής της επιβεβαιώνει την αστοχία της πρώτης δηλώσεώς της, ως εκ τούτου δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ της ασκηθείσας αγωγής μου που έχω καταθέσει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο».

Ο κ. Λυκουρέζος σημειώνει ακόμη ότι «η εκτελεστική εξουσία είναι αυτή που επιχειρεί την παρεκτροπή της κοινής γνώμης από τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας. Το φαινόμενο αυτό είναι παλαιό, έχει όμως ενταθεί τελευταία μιας και είναι ευθέως ανάλογο με τη σοβαρότητα των θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν είναι αδιάφορη με το αγροτικό ζήτημα08:49Ινδονησία: Εκατοντάδες νεκροί από πλημμύρες – περισσότερο από 1 εκ. πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους08:35Ιταλία: 24χρονη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο κέντρο του Μιλάνου08:21Χαϊδάρι: Τεράστιο δέντρο έπεσε μέσα σε παιδική χαρά!08:07Αττική - ΕΛ.ΑΣ: 10 Νεκροί και 610 τραυματίες από τροχαία ατυχήματα μέσα στον Νοέμβριο07:53Μαδούρο: Δεν θέλουμε την ειρήνη των σκλάβων, ούτε την ειρήνη των αποικιών07:39ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από σήμερα η νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio"07:25Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό07:11Πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος06:57ΤΑΞΙ: Τραβάνε… χειρόφρενο για 48 ώρες06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Μητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο23:59Παρέλαβε το βραβείο "European Golden Boy Web 2025" o Χρήστος Μουζακίτης (βίντεο)23:44ΗΠΑ: "Πολύ αισιόδοξη" η κυβέρνηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία23:30Περού: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση23:16Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"23:02Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον πλήρη έλεγχο της Μόσχας Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ - Δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο22:52Χαλκιδική: 79χρονος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην προσπάθεια του να κόψει ξύλα22:42Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο