LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 25 Απριλίου 2019 16:31

Η αγωνία για την ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ

Μαίνεται η «θύελλα» για την βιωσιμότητα της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.  Η χρηματοδότηση, τα σενάρια για τον ΔΕΔΔΗΕ και η ανησυχία των κομμάτων.

πυλώνες - ΔΕΗ

Στον απόηχο των δυσμενών οικονομικών στοιχείων που παρουσίασε η ΔΕΗ για το 2018, αλλά και των «πυρών» της αντιπολίτευσης προς την Κυβέρνηση, για την κατάσταση που έχει περιέλθει η εταιρεία η ΔΕΗ με δελτίο τύπου, διαψεύδει δημοσιεύματα που την φερουν να προχωράει στην πώληση μέρους του ΔΕΔΔΗΕ.

«Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα και αναφορά τηλεοπτικού σταθμού, ανακοινώνεται ότι δεν υφίσταται κανένα σχέδιο πώλησης μεριδίου του ΔΕΔΔΗΕ ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο ιδιωτικοποίησής του, ή εφαρμογής του μοντέλου του ΑΔΜΗΕ όπως αναφέρεται, ούτε έγινε καμία παρόμοια συζήτηση στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, όπως γράφηκε λανθασμένα, προφανώς από κακή πληροφόρηση», αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία.

Γεννηματά: σε κατάσταση χρεοκοπίας η ΔΕΗ

 Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε ανακοίνωση της για την ΔΕΗ, αναφέρει ότι, «όλη η αλήθεια της καταστροφικής πολιτικής Τσίπρα στην οικονομία, αποτυπώνεται στην κατάσταση χρεωκοπίας της ΔΕΗ και την αύξηση της τιμής του ρεύματος που θα πληρώσουν οι πολίτες.

Ηλεκτροπληξία απειλεί την οικονομία συνολικά. Το δημόσιο χρέος αυξάνεται, οι φόροι έχουν στραγγίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις απουσιάζουν.

Ο κ.Τσίπρας 10 παίρνει από τους πολίτες και 1 δίνει. Τώρα πανικόβλητος, Πολλάκις εκτεθειμένος και απομονωμένος, ετοιμάζεται να μοιράσει μεταχρονολογημένες επιταγές. Όσο μένει, ζημιώνει το παρόν, υπονομεύει το μέλλον.

πυλώνες - ΔΕΗ

Το Ποτάμι: επισφαλές και αβέβαιο το μέλλον της ΔΕΗ

Σε ανακοίνωση του Το Ποτάμι, επισημαίνει ότι, «Το Ποτάμι τα έχει πει όλα εγκαίρως για τη ΔΕΗ και το μέλλον της το οποίο δυστυχώς μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2018 κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλές και αβέβαιο. Είχαμε επισημάνει από καιρό ότι ο διαχρονικός εναγκαλισμός της άλλοτε κραταιάς επιχείρησης ηλεκτρισμού της χώρας με τις εκάστοτε κυβερνήσεις την έχει οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε όλα αυτά τα εντεινόμενα οικονομικά αλλά και διοικητικά προβλήματα.

Τον Μάιο του 2017 καταθέσαμε ένα σύνολο από προτάσεις στρατηγικού χαρακτήρα προκειμένου να βγει η ΔΕΗ από το αδιέξοδο με βιώσιμο τρόπο. Μάταια όμως, καθώς ο κ. Τσίπρας όλα αυτά τα 4 χρόνια μαζί με τους αρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Σκουρλέτη και Σταθάκη επέλεξαν να συνεχίσουν τα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος της ΔΕΗ για μικροκομματικές σκοπιμότητες, σε σύμπνοια βέβαια με την τωρινή της διοίκηση.

Το Ποτάμι παρακολουθεί όλο αυτόν τον καιρό το ζήτημα της ΔΕΗ και γνωρίζει ότι το όλο διακύβευμα είναι τεράστιο και αγγίζει τόσο την ενεργειακή ασφάλεια όσο και την ίδια την οικονομία της χώρας. Καλούμε την κυβέρνηση και τη διοίκηση της εταιρείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη ώρα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να παίζει με την τύχη της ΔΕΗ εν όψει εκλογών».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον ΓραμμένοΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Οι μάρτυρες που καλεί ο βουλευτής και οι ισχυρισμοί του για το επεισόδιο.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμαΣήμερα 09:15 | Ειδήσεις

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος, για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωσηΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Οι δηλώσεις του ξαδέρφου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις από την ΝΔ, αλλά και το "άδειασμα" από την Κεχαγιά. Η αναδίπλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο