LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Απριλίου 2019 11:26

Παραίτηση Μεϊμαράκη από την βουλευτική έδρα

Μετά απο δεκαετίες στην ελληνικό κοινοβούλιο, βάζει πλώρη για την Ευρωβουλή. Ανάλογη κίνηση, εντός της ημέρας, αναμένεται και από δύο γυναίκες της ΝΔ.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης - βουλή

Την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, υπέβαλλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε προαναγγείλει την κίνηση αυτή, με αφορμή τον σάλο που είχε προκληθεί από την τροπολογία της Κυβέρνησης που ήρε το ασυμβίβαστο και επέτρεπε σε βουλευτές να θέτουν υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή, δίχως να πρέπει να παραιτηθούν του βουλευτικού τους αξιώματος.

Ο κ. Μεϊμαράκης είχε πει ότι θα παραιτηθεί από βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ, μια κίνηση μάλιστα που είχαν ανακοινώσει ότι θα κάνουν και άλλοι νυν βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ, σε αντίθεση με τον Σπύρο Δανέλλη και Έλενα Κουντουρά, ανεξάρτητους βουλευτές που ειναι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για το Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την κίνηση του κ. Μεϊμαράκη θα μιμηθεί η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία εντός της ημέρας και ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, θα στείλει στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση επιστολή παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα.

H επιστολή παραίτησης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

«Αξιότιμε κ.Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

Ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος μιας τριαντάχρονης ανελλιπούς κοινοβουλευτικής παρουσίας μου. Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές, όπως είχα προαναγγείλει, συνεπής στις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορεύομαι στην πολιτική μου διαδρομή, υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του βουλευτή της Β/ Αθηνών, κάνοντας πράξη την προσωπική και πολιτική δέσμευσή μου,να μην κάνω χρήση της διάταξης με την οποία αίρεται το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή. Για μένα η ηθική στην πολιτική ήταν και είναι αξιακός κανόνας.

Θέλω να ευχαριστήσω, διαχρονικά, όλους τους συναδέλφους μου βουλευτές για την έως τώρα άριστη συνεργασία μας, τους υπαλλήλους και το Επιστημονικό προσωπικό της Βουλής για τη στήριξή τους κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Προεδρία του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Θέλω, κυρίως, να ευχαριστήσω θερμά όλους τους πολίτες της Β/ Αθηνών για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια, που με αναδείκνυαν στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για να υπηρετώ τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

Με το πνεύμα της ενότητας, της συνεννόησης, της σύνθεσης και της συλλογικής προσπάθειας θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο