LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Απριλίου 2019 17:54

Τσίπρας: καταστρώνουμε σχέδιο μόνιμων ελαφρύνσεων την επόμενη 4ετία

Τι ζήτησε ο Πρωθυπουργός από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τσίπρας - Τσακαλώτος - ευρωζώνη - ευρώ

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα του πρωτογενούς πλεονάσματος, που έκλεισε στο 4,4% για το 2018 υπερβαίνοντας τον στόχο κατά 0,9%. Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και για το τρέχον έτος, καθώς οι ρυθμοί ανάπτυξης που καταγράφονται είναι υψηλότεροι από τον σχετικό μέσο όρο της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, η ελληνική οικονομία θα “τρέξει” με ρυθμούς ανάπτυξης 2,2% τη στιγμή που ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι στο 1,3%.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, στον δημοσιονομικό τομέα διαπιστώθηκε ότι και για το 2019 δημιουργείται μεγαλύτερος δημοσιονομικός χώρος από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί - παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει για πρώτη φορά δημοσιονομική επέκταση, βάζοντας τέλος στην δεκαετή επιβολή λιτότητας.

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΒΟΥΛΗ

Στη σύσκεψη αναγνωρίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ανάγκη να συνεχιστεί η νέα οικονομική πολιτική που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβρη του 2018 στην ΔΕΘ, με τη λήψη μόνιμων μέτρων φορολογικής και εισφοροδοτικής ελάφρυνσης, αλλά και μέτρων αύξησης των κοινωνικών δαπανών (επίδομα ενοικίου, μόνιμες προσλήψεις). Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμήθηκε ότι μετά και το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και τις αποφάσεις για την νομοθέτηση των ρυθμίσεων των 120 δόσεων, είναι αναγκαίο και εφικτό να ληφθούν νέα άμεσα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και σταδιακής αποκατάστασης των αδικιών της μνημονιακής περιόδου, προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η τελική εκτίμηση για τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, αλλά και οι οριστικές αποφάσεις για τα μόνιμα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν άμεσα (θα αφορούν και το 2019), θα ληφθούν σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Πεκίνο.

«Η έξοδος από το Μνημόνιο έχει προσδώσει νέα δυναμική στην ελληνική οικονομία και μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να εμβαθύνουμε τη νέα οικονομική πολιτική που εγκαινιάσαμε τον Σεπτέμβρη του 2018», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

«Μπορούμε τώρα να καταστρώσουμε ένα συνολικό σχέδιο προσανατολισμένο όχι στην τρέχουσα συγκυρία, αλλά στην επόμενη τετραετία, με στόχο μόνιμες ελαφρύνσεις που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη και θα ενισχύσουν περαιτέρω τον ενάρετο κύκλο στον οποίο έχει μπει η οικονομία χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησίΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Η Άρτεμις βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο αποπλάνησης του Ιάσονα (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο