LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Απριλίου 2019 17:54

Τσίπρας: καταστρώνουμε σχέδιο μόνιμων ελαφρύνσεων την επόμενη 4ετία

Τι ζήτησε ο Πρωθυπουργός από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τσίπρας - Τσακαλώτος - ευρωζώνη - ευρώ

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα του πρωτογενούς πλεονάσματος, που έκλεισε στο 4,4% για το 2018 υπερβαίνοντας τον στόχο κατά 0,9%. Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και για το τρέχον έτος, καθώς οι ρυθμοί ανάπτυξης που καταγράφονται είναι υψηλότεροι από τον σχετικό μέσο όρο της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, η ελληνική οικονομία θα “τρέξει” με ρυθμούς ανάπτυξης 2,2% τη στιγμή που ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι στο 1,3%.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, στον δημοσιονομικό τομέα διαπιστώθηκε ότι και για το 2019 δημιουργείται μεγαλύτερος δημοσιονομικός χώρος από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί - παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει για πρώτη φορά δημοσιονομική επέκταση, βάζοντας τέλος στην δεκαετή επιβολή λιτότητας.

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΒΟΥΛΗ

Στη σύσκεψη αναγνωρίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ανάγκη να συνεχιστεί η νέα οικονομική πολιτική που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβρη του 2018 στην ΔΕΘ, με τη λήψη μόνιμων μέτρων φορολογικής και εισφοροδοτικής ελάφρυνσης, αλλά και μέτρων αύξησης των κοινωνικών δαπανών (επίδομα ενοικίου, μόνιμες προσλήψεις). Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμήθηκε ότι μετά και το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και τις αποφάσεις για την νομοθέτηση των ρυθμίσεων των 120 δόσεων, είναι αναγκαίο και εφικτό να ληφθούν νέα άμεσα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και σταδιακής αποκατάστασης των αδικιών της μνημονιακής περιόδου, προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η τελική εκτίμηση για τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, αλλά και οι οριστικές αποφάσεις για τα μόνιμα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν άμεσα (θα αφορούν και το 2019), θα ληφθούν σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Πεκίνο.

«Η έξοδος από το Μνημόνιο έχει προσδώσει νέα δυναμική στην ελληνική οικονομία και μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να εμβαθύνουμε τη νέα οικονομική πολιτική που εγκαινιάσαμε τον Σεπτέμβρη του 2018», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

«Μπορούμε τώρα να καταστρώσουμε ένα συνολικό σχέδιο προσανατολισμένο όχι στην τρέχουσα συγκυρία, αλλά στην επόμενη τετραετία, με στόχο μόνιμες ελαφρύνσεις που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη και θα ενισχύσουν περαιτέρω τον ενάρετο κύκλο στον οποίο έχει μπει η οικονομία χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕλβετία - Κραν Μοντανά: Από το υπόγειο φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε την έκρηξηΣήμερα 15:29 | Ειδήσεις

«Η φωτιά εξαπλώθηκε στην οροφή πάρα πολύ γρήγορα», σύμφωνα με μαρτυρίες.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Γεώργιος ΓεννηματάςΣήμερα 14:17 | Ειδήσεις

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ασθενείς και εργαζόμενους και να ανταλλάξει ευχές για το νέο έτος.

Πιερρακάκης: Το 2026 θα είναι χρονιά ευκαιριών για την ΕλλάδαΣήμερα 14:48 | Ειδήσεις

«Η επιτυχία της οικονομίας κρίνεται στη βελτίωση της ζωής των πολιτών».

Λαμία: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω σε πέντε παρκαρισμένα αυτοκίνηταΣήμερα 16:12 | Ειδήσεις

Ο οδηγός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο του και έφυγε πεζός, όμως λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Ρωσία θα δώσει στις ΗΠΑ αποδείξεις του φερόμενου ουκρανικού πλήγματος στο σπίτι του Πούτιν18:02ΑΕΚ: Ο Μπαρνάμπας Βάργκα μετακομίζει στην Νέα Φιλαδέλφεια17:48Ουκρανία: Καταδικάζει ρωσική επίθεση με ντρόουν την Πρωτοχρονιά εναντίον ενεργειακών υποδομών17:3465χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο - Εξετράπη η μηχανή που οδηγούσε στην Ε.Ο.17:20Συλληπητήρια ΥΠΕΞ για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας17:06Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μπαρτζώκας και Βεζένκοφ μίλησαν για το αυριανό ντέρμπι αιωνίων16:52Ιράν: Κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Ένας νεκρός κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων16:38Λαμία: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω σε πέντε παρκαρισμένα αυτοκίνητα16:24World Aquatics: Κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2025 η Φωτεινή Τριχά16:10Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:56Ελβετία - Κραν Μοντανά: Από το υπόγειο φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε την έκρηξη15:42Ζελένσκι: Η συμφωνία ειρήνης είναι έτοιμη κατά το 90%, μένει το 10%15:28Πιερρακάκης: Το 2026 θα είναι χρονιά ευκαιριών για την Ελλάδα15:14H Βουλγαρία υιοθέτησε το ευρώ σχεδόν 20 χρόνια μετά την ένταξή της στην ΕΕ15:00Παπαθανάσης: Η Ελλάδα το 2025 κατέγραψε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης υψηλότερους από τον μέσο όρο της ευρωζώνης14:46Ισραήλ: Οι ισραηλινές αρχές θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στη Γάζα σε 37 ΜΚΟ14:32Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς14:18Ολλανδία: Γιγαντιαία πυρκαγιά κατέστρεψε έναν ναό του 19ου αιώνα στο Άμστερνταμ14:04Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά13:50Ταυτοποιήθηκαν 3 ανήλικοι για φθορές σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη13:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο